как да намалиш бръчките по челото

КАК ДА НАМАЛИШ БРЪЧКИТЕ ПО ЧЕЛОТО

СЪВЕТИ ЗА ГЛАДКА КОЖА И КАК ДА ПРИКРИЕШ ПЪРВИТЕ БРЪЧКИ

С течение на времето фините линии по лицето стават постоянни - обикновено първо тези по челото. Какво може да се направи по въпроса? Достатъчна хидратация, релакс и специални съставки против стареене.

КАКВО ПОМАГА СРЕЩУ БРЪЧКИ ПО ЧЕЛОТО?

Челото е постоянно в движение – особено когато сме изумени, концентрирани или обсъждаме. Колкото по-силно е изражението на лицето, толкова по-бързо оставя следи по кожата. Следните съвети и препоръки могат да помогнат за намаляване на дълбочината на бръчките по челото.
хидратирай се достатъчно, жена пие вода
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

1. ПОПЪЛВАНЕ НА ВЛАГАТА

Фините бръчки често са резултат от дехидратация на кожата. С много вода, неподсладени чайове, плодове и зеленчуци можеш естествено да поддържаш пълни запаси от влага за кожата. Това няма да спре нарастващата загуба на еластичност на кожата с напредване на възрастта, но достатъчното количество влага води до по-стегнат и еластичен вид за по-дълго време.
анти-ейдж грижа, крем против бръчки
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

2. ГРИЖА ПРОТИВ БРЪЧКИ

В допълнение към овлажняването отвътре, от съществено значение е и добрата рутинна грижа за първите бръчки. Освен дневния и нощен крем за лице, лекият серум е също един добър избор. Формулите за грижа с хиалуронова киселина или коензим Q10 овлажняват оптимално кожата ви и могат да намалят видимо дълбочината на бръчките.
 
химически пилинг за прикриване на бръчки
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

3. РАЗКРАСЯВАНЕ с ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

От старо към ново: Пилингите на базата на киселина (например плодова киселина) проникват в горния до средния слой на кожата без търкане или втриване. Те премахват мъртвите клетки от повърхостта, стимулират образуването на нови клетки и засилват производството на колаген. Така ще разкриеш свежа, видимо по-равномерна и сияйна кожа.
професионална процедура срещу бръчки
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

4. ПРОФЕСИОНАЛНО: HYDRA-FACIAL™

Почистване на порите в дълбочина и интензивна грижа: с нежен химически пилинг. Специално високотехнологично устройство канализира силно концентрирани активни съставки в кожата. Hydra-Facial™ действа като хидратираща инфузия и може да изглади бръчките на челото. Плюсове: Не боли и е подходящ и за чувствителна кожа.
микронидлинг срещу бръчки и признаци на стареене
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

5. ФИНИ ИГЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ: МИКРОНИДЛИНГ

Това, което звучи болезнено, всъщност е и доста ефективно като метод против стареене: тънките пластмасови игли проникват в кожата. Естественият лечебен процес започва незабавно и производството на колаген протича с пълна скорост. Въпреки това: трябва да се въздържаш микронидлинг върху чувствителна кожа, която има тенденция към зачервяване.
активна релаксация с анти-ейдж ефект
6 СЪВЕТА ЗА ЧЕЛО БЕЗ БРЪЧКИ

6. ОТДЕЛИ ВРЕМЕ ЗА ПОЧИВКА: АКТИВНА РЕЛАКСАЦИЯ

Съзнателно си създавай моменти на глезене и релакс. Стресът повишава напрежението в мускулите и нарушава кръвообращението – включително и в кожата на лицето. Следвай тази анти-ейдж програма за контраст на забързаното ежедневие: уелнес масаж, релаксираща вана и всичко останало, което би те накарало наистина да изключиш за кратно външния свят.
 

ПРИЧИНИ И ФАКТИ: КАК СЕ РАЗВИВАТ БРЪЧКИТЕ НА ЧЕЛОТО?

Например, ако мускулът на челото се свива при повдигане на веждите, кожата над тях се набръчква. С течение на времето това естествено изражение на лицето води до първите постоянни линии по лицето.

КОЛКО ЧЕСТО СЕ МРЪЩИШ?

Независимо дали е изненада, гняв или концентрация: В голямо разнообразие от ситуации ние несъзнателно повдигаме веждите си - и по този начин мускулите на челото. Колко силно е индивидуалното изражение на лицето зависи основно от генетични фактори. Хората с много изрази на лицата си обикновено изглеждат внимателни и съпричастни към другите, но обикновено се сблъскват с първите бръчки по лицата си по-рано.
 
Ето как израженията на лицето ни оставят своя отпечатък

Кожата дължи стегнатия си вид на протеините от естествени фибри колаген и еластин. При постоянното движение на лицето, като например при намръщване или повдигане на веждата, структурата на влакната се променя. Младежката еластичност на кожата намалява и се появяват бръчки.
 
Кога се появяват бръчки по челото?
 
От 20-годишна възраст кожата все повече губи влага, а в по-късните години и ценни липиди – тогава могат да се забележат първите мимически линии. Добрата новина: На тази млада възраст бръчките все още са повърхностни.
 
Тези, които редовно използват кремове с богати хидратиращи вещества, могат да противодействат на образуването на бръчки на ранен етап и да запазят гладкия тен малко по-дълго. В напреднала възраст, от друга страна, по-дълбоките бръчки на челото могат да бъдат намалени само със специални комбинации от активни съставки и процедури против стареене.

 
масаж срещу бръчки

ПРЕМАХНИ БРЪЧКИТЕ ПО ЧЕЛОТО С МАСАЖ – ДЕЙСТВА ЛИ?

Не е доказано, че масажите на лицето могат да намалят неприятните бръчки по челото, но определено допринасят за релаксацията. Ето как действа: Постави показалеца си хоризонтално над веждите, като натиснеш леко кожата надолу. В същото време издърпай нагоре мускулите на челото. Повтори няколко пъти, след което премини по челото си от центъра към слепоочията с пръсти. 

КАК МОЖЕШ ДА ПРЕДОТВРАТИШ БРЪЧКИТЕ ПО ЧЕЛОТО

Ще ти покажем кои прости процедури можеш да използваш, за да намалиш бръчките по челото, преди те да станат наистина видими. 

ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА БРЪЧКИ: 5 ЕЖЕДНЕВНИ СЪВЕТА ПРОТИВ БРЪЧКИ

 1. Почисти правилно  
  Разбира се, перфектното почистване на лицето трябва да отстрани старателно замърсяванията и грима от кожата. Но в същото време бъди достатъчно деликатна, за да не увредиш кожата и да премахнеш липидите ѝ, тъй като те предпазват от изсушаване. Съвет: Мицеларната вода почиства ефикасно, премахва грима и се грижи за кожата по напълно нежен начин.
 2. Целенасочена грижа
  Влагата е всичко! За предотвратяване на образуването на бръчки по челото, кремовете и серумите с висококачествени съставки против стареене и антиоксидантите са идеални. Маслата за лице също са подходящи за интензивна грижа: нанеси няколко капки в дланите на ръцете си и масажирай нежно в кожата.
 3. Планирай времето за маска
  От 30-годишна възраст кожата все повече губи влага и липиди. Ето защо тя се нуждае от допълнителна планирана грижа. Това става най-добре с интензивно хидратиращи маски за лице. Те могат да компенсират загубата на ценни вещества в кожата и имат уелнес ефект.
 4. Здравето на кожата започва отвътре 
  UV радиация, бедна на хранителни вещества диета, стрес, алкохол и никотин могат да подпомогнат преждевременното стареене на кожата. Ако активно намаляваш тези признаци, можеш да забавиш образуването на бръчки по кожата.
 5. Запази спокойствие
  Оставаш ли спокойна, често ли се мръщиш при концентрация, мигаш ли към слънцето или гледаш с присвити очи в далечината? В тези ситуации се опитай съзнателно да отпуснеш лицето си отново и отново. Коригиращите очила и слънчевите очила също могат да спестят напрежението върху очите, кожата и мускулите на челото.
 
прикрий бръчките с бретон

СКРИЙ ГИ ХИТРО: ЗДРАВЕЙ БРЕТОН, ЧАО БРЪЧКИ НА ЧЕЛОТО!

Нека не се залъгваме: когато бръчките по челото наистина се появят, те не изчезват просто за една нощ. Освен ако не си достатъчно смела да направиш малка промяна в салона за красота. Мислиш, че няма да ти отива бретон? Ние не вярваме. Независимо дали косата ти е права, на вълни или къдрава, в нашата статия ще разбереш кой бретон ще подчертае най-добре формата на лицето ти, а с това ще прикриеш бръчките на челото по един ефикасен начин. Хитро, нали?

МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАШ И ОТ ТЕЗИ СТАТИИ