Грижа за зряла кожа

ПОДДЪРЖАЙТЕ МЛАДЕЖКИЯ СИ ВИД

Кожата ни се променя с напредване на възрастта. Изисква повече и се нуждае от пълното ви внимание. Като се грижите правилно за нея, можете значително да намалите първите признаци на стареене, например линиите от смях и бръчките.

Зряла кожа: първите признаци

Красива кожа и младежки вид – кой не иска това. С течението на времето обаче кожата губи своята еластичност и стегнат вид. За да поддържате зрялата си кожа сияйна и красива, предотвратете първите признаци на стареене със специален крем.

Защитете кожата си от слънчевите лъчи!

Увреждащите UV лъчи са сред основните причинители на бръчки и пигментни петна по зрялата кожа. Затова винаги трябва да използвате крем за лице със слънцезащитен фактор.

 

Как се развива зрялата кожа?

  • Кожата бавно започва на губи хидратацията си след 20-тата година. 
  • Когато станем на 30, кожата формира по-малко липиди – появяват се фини линии и първите бръчки по челото. 
  • От 40-годишна възраст кожата ни започва да става по-тънка и губи своята плътност и еластичност. Първите признаци на зрялата кожа са видими около очите и устата. С напредване на възрастта клетъчната активност в тялото ни намалява и кожата се регенерира по-бавно. 
  • Заради загубата на колаген, обемът на зрялата кожа видимо намалява след 50-годишна възраст. 
  • На 60 кожата губи плътност и дебелина. Започват да се появяват старчески пигментни петна. 


Зряла кожа – направете се красиви!


Кожата ни се променя с напредване на възрастта. Разбира се, ние не можем да спрем този процес, но можем да се борим с него с помощта на правилната грижа. Зрялата кожа е изисква особено много по отношение на грижа. NIVEA е разработила гама от продукти против стареене, за да ви помага да поддържате младежкия си вид и да предпазва кожата ви от преждевременно стареене.

 

Кремовете с Q10 plus и високо ефективния креатин, например, спомагат намаляването на фините линии. Линията NIVEA Cellular Anti-Age с иновативната си формула стимулира процеса на клетъчно обновяване на кожата. 


Дайте на кожата си шанс за нов живот

Процесът на стареене на кожата е много индивидуален и е зависим от вътрешни и външни фактори. По принцип обаче може да се каже, че след 25-30-годишна възраст трябва да хидратирате и предпазвате кожата си с висококачествени продукти против стареене.

Съставки за зряла кожа

  • Кремовете с арганово масло и калций хидратират интензивно кожата и осигуряват допълнителна влага за сухата зряла кожа. 
  • Калцият и богатите на хранителни вещества съставки задоволяват специалните изисквания на зрялата кожа – калцият е известен със заздравяващите си свойства. Екстрактите от перли са богати на важни минерали. 
  • Екстрактът от плод на репей подкрепя естественото производство на колаген в кожата. 
  • Q10 е естествено съдържаща се в кожата съставка, чиято концентрация намалява с напредване на възрастта. Като използвате подходящ крем против стареене, кожата може отново ефективно да се подхрани с Q10.
  • Продуктовата гама NIVEA Cellular Anti-Age с хиалуронова киселина и екстракт от магнолия е разработена за нуждите на зрялата кожа. Формулата ѝ с хиалуронова киселина и екстракт от магнолия подобрява способността на кожата да абсорбира вода и увеличава устойчивостта й на оксидативен стрес.
 

Гримът - малкият помощник на зрялата кожа

Гримът помага за подчертаване на красотата на зрялата кожа. Можете да постигнете по-равномерна повърхност на кожата, като използвате тониран дневен крем. Подчертайте очите си и се грижете добре за устните си – балсам за устни с цвят е идеален за целта. 

Маски за лице за повече свежест и хидратация

Всичко, от което се нуждаете за естествена терапия за зряла кожа, може да се намери в кухнята ви. Маска за лице от бадемово мляко намалява първите признаци на линии, а маската от белтък освежава кожата ви.