Грижа за зряла кожа

ПОДДЪРЖАЙ МЛАДЕЖКИЯ СИ ВИД С ПРАВИЛНИТЕ ПРОДУКТИ ЗА ГРИЖА

Кожата се променя с напредване на възрастта. Изисква повече и се нуждае от пълното ти внимание. Като се грижиш правилно за нея, можеш значително да намалиш първите признаци на стареене, например линиите от смях и бръчките.

Зряла кожа: първите признаци

Красива кожа и младежки вид – кой не иска това. С течение на времето обаче кожата губи своята еластичност и стегнат вид. За да поддържаш зрялата си кожа сияйна и красива, предотврати първите признаци на стареене с подходящата за нея грижа.
слънцезащита за лице

ЗАЩИТИ КОЖАТА СИ ОТ СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ!

Увреждащите UV лъчи са сред основните причинители на бръчки и пигментни петна по зрялата кожа. Затова винаги трябва да използваш крем за лице със слънцезащитен фактор.
 

 

Как се развива зрялата кожа?

  • Кожата бавно започва на губи хидратацията си след 20-тата година. 
  • Когато станем на 30, кожата формира по-малко липиди – появяват се фини линии и първите бръчки по челото. 
  • От 40-годишна възраст кожата ни започва да става по-тънка и губи своята плътност и еластичност. Първите признаци на зрялата кожа са видими около очите и устата. С напредване на възрастта клетъчната активност в тялото ни намалява и кожата се регенерира по-бавно. 
  • Заради загубата на колаген, обемът на зрялата кожа видимо намалява след 50-годишна възраст. 
  • На 60 кожата губи плътност и дебелина. Започват да се появяват старчески пигментни петна. 

 Как да поддържаш младежкия вид на зряла кожа

Кожата ни се променя с напредване на възрастта. Разбира се, ние не можем да спрем този процес, но можем да се борим с него с помощта на правилната грижа. Зрялата кожа изисква специална грижа. NIVEA е разработила пълни серии от продукти против стареене, за да ти помага да поддържаш младежкия си вид и да предпазиш кожата си от преждевременно стареене.  

Продуктите за грижа с коензим Q10 и високо ефективния креатин, например, спомагат намаляването на фините линии и бръчки и поддържат кожата енергизирана, стегната и здрава. Серия NIVEA Cellular Filler с иновативната формула с хиалуронова киселина и колагенов бустер стимулира процеса на клетъчно обновяване на кожата, за да я хидратира в дълбочина и да я поддържа стегната и еластична за по-дълго.

Има и още - революционната патентована формула срещу пигментни петна NIVEA LUMINOUS630 изсветлява съществуващите пигментни петна и предотвратява появата на нови такива с видими резултати само след 4 седмици. 

 
продукти за зряла кожа

ДАЙ НА КОЖАТА СИ ШАНС ЗА НОВ ЖИВОТ

Процесът на стареене на кожата е много индивидуален и е зависим от вътрешни и външни фактори. По принцип обаче може да се каже, че след 25-30-годишна възраст трябва да хидратираш и обгрижваш кожата си с висококачествени продукти против стареене и бръчки.

Съставки за зряла кожа

  • Кремовете с арганово масло и калций хидратират интензивно кожата и осигуряват допълнителна хидратация за сухата зряла кожа.
  • Калцият и богатите на хранителни вещества съставки задоволяват специалните изисквания на зрялата кожа – калцият е известен със заздравяващите си свойства. Екстрактите от перли са богати на важни минерали. 
  • Екстрактът от плод на репей подкрепя естественото производство на колаген в кожата. 
  • Коензим Q10 е естествено съдържаща се в кожата съставка, чиято концентрация намалява с напредване на възрастта. Като използваш подходящ анти-ейдж продукт, кожата може отново ефективно да се подхрани с Q10.
  • Продуктите за интензивна анти-ейдж грижа от серия NIVEA Cellular са с хиалуронова киселина, колаген, еластин и ценни масла, комбинирани във формули, специално разработени за нуждите на зрялата кожа. Те подобряват способността на кожата да абсорбира вода и увеличават устойчивостта ѝ на оксидативен стрес.
 
 
грим за зряла кожа

Гримът - малкият помощник на зрялата кожа

Гримът помага за подчертаване на красотата на зрялата кожа и прикриване на някои недостатъци. Можеш да постигнеш по-равномерна повърхност на кожата, като използваш тониран дневен крем или нашият NIVEA CELLULAR Cushion 3в1, който се грижи за кожата, като същевременно прави тена гладък и равномерен. Подчертай очите си със спирала, молив, сенки и се погрижи добре за устните си с любимия балсам за устни, за да подчертаеш естествената си красота.
 
маски за лице за зряла кожа

Маски за лице за повече свежест и хидратация

Всичко, от което се нуждаеш за естествена терапия за зряла кожа, може да се намери в кухнята ти. Маска за лице от бадемово мляко намалява първите признаци на остаряване, като фините линии и малките бръчици, а маската от белтък освежава кожата ти. Виж тук повече идеи за домашни маски за лице.
 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ