какво е коензим Q10, роля на Q10 за кожата, анти ейдж, стегната кожа, млада кожа, антиоксидант

КАКВО Е Q10 И ЗАЩО Е ВАЖЕН ЗА КОЖАТА?

Коензим Q10 в продуктите за грижа за кожата: Важна информация: Активната съставка Q10 е революционна за грижата против стареене на кожата. Компанията „Байерсдорф“ е сред пионерите в изследванията на този коензим за козметиката. Научи как продуктите с Q10 могат да направят кожата ти по-млада на вид.

КАКВО ПРАВИ КОЕНЗИМ Q10 В тялото?

Q10 се среща естествено във всички клетки на тялото. Той е от съществено значение за виталността и отговаря за основните функции на кожата като регенериране, растеж и възстановителните процеси.

КАКВО Е Q10 И UND КАКВИ ФУНКЦИИ ИМА?

Коензим Q10 (наричан още убихинон) е витаминоподобно вещество. Среща се в естествен вид във всяка клетка на тялото и има жизненоважни функции. Q10 изпълнява едновременно две задачи: дава енергия и защитава клетките като антиоксидант.

  • Производство на енергия: Q10 е нужен за производството на клетъчна енергия в митохондриите – това са електроцентралите в нашите клетки. Така той укрепва сърцето, мускулите и нервните клетки.
  • Защитна функция: Като антиоксидант, Q10 неутрализира свободните радикали в клетките, които са агресивни молекули в нашето тяло. UV-лъчите, стресът и токсините от околната среда водят до повече свободните радикали в организма.

При твърде висока концентрация, свободните радикали причиняват оксидативен стрес. Това може да увреди клетките и да стимулира процесите на възпаление, а също и да ускори стареенето на кожата.

млади дами се смеят

младата кожа е достатъчно заредена с Q10

За разлика от повечето витамини, тялото ни може да произвежда Q10 само. В млада възраст кожата е адекватно снабдена с коензим Q10. Приемаме го и с храната. Ядките, месото, зеленолистните зеленчуци и студено пресованите растителни масла са богати на коензим Q10.
жена нанася крем за лице

как кремовете с Q10 поддържат кожата?

Важно условие за добрите продукти за красота за зряла кожа: защитата срещу вредни външни влияния. Кремовете с Q10 поддържат защитната функция на кожата. Коензимът се нанася на кожата със специалната формула на NIVEA с антиоксидантен ефект, който подобрява виталността.

формули за лице с Q10 за по-дълга младост

С напредването на възрастта естественото ниво на Q10 в тялото ни намалява. Защитната функция на кожата спада и тя става по-податлива на оксидативен стрес. Това е една от причините за появата на първите фини линии и бръчки.

  • Формулите с Q10 в анти-ейдж продуктите ни поддържат естествените защитни механизми на кожата и енергийния метаболизъм на клетките. Под формата на крем, серум или лосион за тяло, антиоксидантът се нанася лесно на кожата. Така помагаме за неутрализирането на свободните радикали. Предлагат се и концентрирани продукти с Q10 в малки ампули.
  • С продуктите с Q10, кожата изглежда по-дълго млада и здрава.
  • Особено ефективни са анти-ейдж кремовете с формули в комбинация с коензим Q10 и други антиоксиданти като витамин С или витамин Е.
 

Q10 за кожата: Байерсдорф е лидер в изследванията

Експертите Байерсдорф са сред първите, които изследват използването на Q10 в грижата за кожата. И до днес продуктите с коензим Q10 са търсени по цял свят.

Q10 в грижата за кожата: РЕЗУЛТАТи ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА NIVEA

Изследователският екип на NIVEA проучва как работи Q10 от 90-те години на миналия век. Учените интензивно изследват ролята на коензим Q10 за човешката кожа и го интегрират в продуктите си от 1998г. насам.

Основна информация за развитието на Q10

  • 1957г.: Американският учен  Фредерик Л. Крейн открива коензима Q10.
  • 1978г.: Британският химик Питър Денис Мичъл получава нобелова награда за химия. Той открива как Q10 функционира в клетките.
  • 90-те години: Учени от „Байерсдорф“ са сред първите, които изследват ефектите на Q10 върху кожата и използват  успешно анти-ейдж съставката в продуктите на NIVEA за грижа за кожата от 1998г.
  • Днес: Коензим Q10 е една от най-важните активни съставки в анти-ейдж грижата. Използва се в лосиони за тяло, кремове за лице, серуми и в комбинация с други антиоксиданти като витамин С.
 
жена в лаборатория

КАКВО ПРАВИ Q10 ТОЛКОВА УНИКАЛЕН В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Интензивните изследвания на „Байерсдорф“ показват, че формулите с коензим Q10 поддържат естествените функции на кожата. Така се подобрява регенерацията на кожата и тя е предпазена от увреждане на клетките, което води до видими признаци на стареене.

в кои продукти на NIVEA има Q10?

Q10 се използва като ценна съставка в анти-ейдж продуктите на NIVEA от 1998г. От тогава Коензимът е важен компонент в много формули за грижа за кожата.
жена нанася крем за лице с Q10
от серум до лосион: 5 продукта на NIVEA с Q10

1. крем за лице с Q10

Кожата на лицето е особено нежна и е всекидневно изложена на въздействието на околната среда. Погрижи се за кожата на лицето си с дневен NIVEA крем с коензим Q10. През нощта подхранващите кремове подпомагат регенерацията на кожата, например тези с формула с витамин С.
серум с коензим Q10
от серум до лосион: 5 продукта на NIVEA с Q10

2. серум и околоочен крем

Серумите против бръчки са съобразени с нуждите на зрялата кожа. Те осигуряват хидратация и благодарение на формулата с Q10 могат да се справят със свободните радикали. За нежната кожа около очите се препоръчват специални серуми. Можеш да намалиш дълбочината на фините бръчки с околоочен крем с Q10.
слънцезащитен продукт за лице, слънцезащита с коензим Q10
от серум до лосион: 5 продукта на NIVEA с Q10

3. СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ

80% от преждевременното стареене на кожата се дължи на въздействието на UV-лъчите. Затова слънцезащитният крем е особено ефективен за предотвратяване на стареенето и пигментните петна. Идеален за зряла кожа е специалният слънцезащитен крем за лице с коензим Q10.
крем за ръце с Q10
от серум до лосион: 5 продукта на NIVEA с Q10

4. антиейдж крем за ръце

Влиянието на времето се отпечатва на ръцете много рано, защото грижите за тях често се пренебрегват. Крем за ръце с Q10 и UV филтър предотвратява появата на пигментни петна и преждевременното стареене на кожата.
лосион за тяло с Q10
от серум до лосион: 5 продукта на NIVEA с Q10

5. продукти за тяло с q10

С възрастта кожата на тялото губи своята стегнатост и еластичност. Подобри рутината си за грижа за тялото с продукти за стягане на кожата. Серия NIVEA Q10 включва също стягащо мляко за тяло и стягащ лосион за тяло.