две момичета със слънчеви очила и козметични маски Nivea

Серум за лице: Какво, защо и как

Научи всичко, което трябва да знаеш за серумите за лице!

СЕРУМИ ЗА ЛИЦЕ: КАКВО, ЗАЩО И КАК

Доказано е, че серумите за лице са ефективен продукт за грижа за кожата, който подобрява рутинните ти процедури и състоянието на лицето ти. Но какво представлява серумът за лице? И какви са ползите от него за твоята кожа? 
Прочети нататък, за да разбереш повече, включително: определения, ползи, видове и как да използваш ефективно серумите за лице, за да подобриш състоянието на кожата си.

КАКВО Е СЕРУМ? НЕГОВИТЕ СВОЙСТВА И ПРИЛОЖЕНИЕ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Серумите са течности на маслена или водна основа, които лесно се абсорбират в кожата. Серумите са чудесни допълнения към рутинната грижа за кожата, тъй като скоростта им на абсорбиране позволява по-дълбоко проникване на съставките. В зависимост от предназначението си серумите са в състояние да осигурят или дълбоко почистване, или подмладяване на кожата. 

Въпреки овлажняващите си свойства серумите се смятат за много по-леки от лосионите или овлажняващите кремове. Серумите се използват предимно за лице, но специфични серуми могат да се използват и за коса и тяло.

КАКВО Е СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ

Серумът за лице е продукт за грижа за кожата на лицето, който съдържа концентрирани активни съставки (като Витамин Е, хиалуронова киселина или бакучиол) с по-малко добавки (сгъстители, емулгатори или масла). Това позволява по-бързото усвояване на по-високи концентрации на ефективни съставки, които спомагат за подобряване на състоянието на кожата. 
Серумите за лице са невероятни в работата си, те са в състояние да подмладят кожата на лицето, като се насочат към специфичните проблеми на кожата, които имаш. Например, серум за лице с хиалуронова киселина е специализиран в подхранването на сухата кожа, като я поддържа пухкава и стегната.


КАКВО ПРАВИ СЕРУМЪТ ЗА ЛИЦЕТО ТИ?

Серумите за лице могат да се насочат към конкретни проблеми на кожата ти въз основа на активните си съставки. Какъв серум да използваш, трябва да прецениш въз основа на характеристиките на твоята кожа, към които искаш да се насочиш. 

От коригиране на фини линии, тъмни кръгове или дори големи пори. По-долу са изброени няколко ползи от използването на серуми за лице за твоята кожа.

1. ПОДОБРЯВАНЕ НА ПОРИТЕ

Разширените пори могат да бъдат трудни за третиране, но тъй като серумите за лице са леки, лесно попиват в кожата. Порите могат да бъдат почистени в дълбочина и да не се омазняват. Това свежда до минимум външния им вид и подобрява текстурата на кожата.

2. НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИЗНАЦИТЕ НА УМОРА

Имаш проблеми със съня напоследък? Недостигът на сън често води до скучен и уморен вид на лицето. Пребори се с това, като използваш ефективен серум за лице, който насърчава клетъчната регенерация и възстановяване, позволявайки на кожата ти да сияе, дори и да си без енергия. Не забравяй да потърсиш серуми, съдържащи витамин С! Известно е, че е чудесна съставка, която помага при умора.

3. ИЗГЛАЖДАНЕ И ПОДХРАНВАНЕ НА ПОВЪРХНОСТТА НА КОЖАТА

Поради лесната си абсорбция серумите могат да проникнат дълбоко в кожата ти. Това позволява изглаждане на повърхността на кожата за забележима по-мека текстура. Серумът за лице не само изглажда, но и успокоява кожата ти, като ѝ придава подмладяващ блясък.

4. НАМАЛЯВАНЕ НА ПОЯВАТА НА ФИНИ ЛИНИИ И БРЪЧКИ

Със съзряването на кожата ти може да се появят фини линии и бръчки. Серумите за лице могат да ти помогнат да поддържаш кожата си стегната и да изгладиш фините линии и бръчки. Серуми като Серум за бръчки Q10 Wrinkle Filler имат мощна формула с Q10 и креатин, която може да помогне за намаляване на видимостта на бръчките, като спомага за по-младежкия вид на кожата.

5. ПОМАГА НА КОЖАТА ДА ЗАПАЗИ ВЛАГАТА СИ

Всъщност е много по-лек от лосионите и кремовете. Серумите за лице имат способността да задържат влагата в кожата. Формулите с хиалуронова киселина могат да помогнат за задържане на влагата в кожата, като укрепват кожната бариера за хидратиран и здраво изглеждащ вид на кожата.

6. НАМАЛЯВАНЕ НА ТЪМНИТЕ ПЕТНА И ДРУГИ НЕСЪВЪРШЕНСТВА

Серумите могат също така да помогнат за намаляване на тъмните петна, слънчевите петна или други несъвършенства, които могат да се появят по лицето ти. Серумът за лице Cellular Luminous630 Активен серум срещу пигментни петна използва Luminous630 (патентована съставка на NIVEA) за изсветляване на тъмните петна и балансиране на производството на нов меланин, което предотвратява повторното появяване на петна, изсветлявайки тена на кожата.


КАКЪВ СЕРУМ ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВАМ ЗА ЛИЦЕТО СИ?

Всеки серум е адаптиран към специфични проблеми на кожата, като се основава на високата концентрация на активни съставки, използвани във всяка формула. 

Серумът, който е най-подходящ за специфични проблеми на кожата, може да бъде категоризиран в 6 различни типа, включително:

Серуми против стареене
Известни със своите ползи срещу стареене. Серумите против стареене третират признаците на стареене, като фини линии и бръчки, като същевременно гарантират, че кожата продължава да се подмладява и да остава стегната. 

Серуми за изсветляване на кожата
Известни са с това, че изсветляват матовата кожа. Изсветляващите серуми могат да помогнат за намаляване на признаците на умора и да изгладят тена на кожата ти. Така кожата ти става много по-чиста и сияйна. 

Серуми за борба с акнето
Известно е, че помагат в борбата с акнето. Серумите за борба с акнето могат да помогнат да се предотврати появата на несъвършенства и да се постигне по-гладък вид на кожата.

Хидратиращи серуми за лице
Известни са с това, че осигуряват дълбока хидратация на кожата ти. Хидратиращите серуми за лице често използват хиалуронова киселина, за да освежат кожата ти, като работят в унисон с овлажняващите продукти, за да я предпазят от дехидратация.

Ексфолиращи серуми за лице
Познати с това, че изглаждат и тонизират тена. Ексфолиращите серуми за лице могат да помогнат за отстраняване на мъртвите кожни клетки, което може да подобри ефективността на абсорбиране на активните съставки на кожата. Ексфолиращите серуми за лице могат също така да помогнат за отпушване на порите и да предотвратят появата на пъпки.

Защитни серуми за лице
Известни с това, че защитават, възстановяват и обновяват кожата. Защитните серуми за лице предпазват кожата от замърсители и я възстановяват. Този процес на обновяване позволява да се постигне по-красив вид на кожата. 

 

жена, която държи серум Nivea

Когато разбереш какви са конкретните проблеми на кожата ти, към които искаш да се насочиш, може да видиш какъв серум би съответствал на проблемите, които имаш. 


КОГА ДА НАНАСЯШ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ?

Повечето серуми могат да се нанасят два пъти дневно - веднъж сутрин и веднъж вечер. Всеки серум обаче има различни препоръки за това как и кога да се нанася. Препоръките могат да бъдат открити на опаковката на продукта за грижа за кожата, който си закупила.

РЪКОВОДСТВО СТЪПКА ПО СТЪПКА КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ В РУТИННАТА СИ ГРИЖА ЗА КОЖАТА

За да разбереш кога да прилагаш правилно серума за лице в рутинната си грижа за кожата, NIVEA създаде кратко ръководство стъпка по стъпка за това как да използваш оптимално серумите за лице в рутинната си грижа за кожата, за да й осигуриш пълноценно подхранване.
жена, използваща серум за лице

Почистване и тонизиране: Увери се, че кожата ти е чиста, преди да нанесеш серум за лице върху нея. Това ще позволи на ключовите съставки да се абсорбират ефективно в кожата. За да си сигурна, че кожата ти е свежа и готова, подготви я с почистващ продукт за лице на NIVEA

Тонизиращите продукти също могат да помогнат да подготвиш кожата си за по-добро усвояване, тъй като тониците могат дълбоко да отмият излишните остатъци от мръсотия или замърсители, което позволява по-високо проникване на активните съставки в слоевете на кожата. 

Нанеси серума: След като кожата ти е добре почистена, нанеси серума върху ръцете си, разтрий ръцете си, след което притисни дланите върху кожата си. Нанеси серума върху кожата си с потупващи движения, както върху лицето, така и върху шията. 

Остави серума да попие в кожата за няколко минути. Това ще позволи на активните съставки да проникнат и да подмладят кожата.

Овлажнявай: След като серумът попие в кожата, нежно втрий един от овлажняващите продукти на NIVEA върху лицето и шията, за да осигуриш защита на повърхността на кожата.


ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД ОВЛАЖНЯВАЩИЯ КРЕМ ДА СЕ НАНАСЯ СЕРУМ И ЗАЩО?

Най-добре е да нанасяш серума преди овлажняващия крем. Това е така, защото серумите са леки формули, които лесно се абсорбират в кожата, докато овлажнителите са по-плътни формули, които създават защитна бариера на повърхността на кожата. Като нанасяш първо серума, това позволява на активните, ключови съставки да проникнат дълбоко в кожата ти.

ПРЕПОРЪКИ НА NIVEA ЗА СЕРУМИ ЗА ЛИЦЕ

NIVEA предлага серия от серуми за лице със съставки, които могат да ти помогнат да се справиш с проблемите на кожата на лицето, които вероятно имаш. Всеки от серумите на NIVEA е подхранен с висококонцентрирани нива на активни съставки, които доказано влияят благоприятно на състоянието на кожата ти. 

Серията серуми за лице на NIVEA включва широко разпространени съставки като:

СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Серумът за лице с хиалуронова киселина NIVEA Cellular Filler осигурява експертна антиейдж грижа за твоята кожа. Подходящ за всички типове кожа, този серум може да ти помогне да хидратираш в дълбочина и да освежиш кожата си. Тази формула също така е в състояние да активира и ускори процеса на генериране на клетки. Перфектен серум с хиалуронова киселина за тези, които искат да придадат на кожата си еластичност.

СЕРУМ ЗА КОЖА BAKUCHIOL

Cellular Expert Lift 10-минутна скулптурираща лист маска изглажда структурата на кожата и я прави по-стегната. Тази лист маска за лице с бакучиол действа като мощен серум, наситен с формула, която подсилва колагена, подобрявайки вида на лицето ти и осигурявайки по-млад вид на кожата.

Разгледай още продукти за грижа за кожата на лицето със серум и разбери кой серум работи най-добре за теб тук:

Интересни съвети за теб