млада жена, използваща Nivea Soft Moisturizing Cream

Как да изградим рутинна грижа за кожата: последователност и наслояване

Какво трябва да включва рутинната грижа за кожата и в какъв ред? Защо наслояването има значение? NIVEA излага важността на рутинните грижи за кожата сутрин и вечер и как да ги изградиш в 6 стъпки

жена, използваща грижа за кожата на nivea
Как да се грижим за кожата

РУТИННАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ

Рутинната грижа за кожата е нещо повече от поредица от стъпки, това е специализирана практика, която подхранва твоята кожа и насърчава нейното цялостно здраве и блясък. Процедурите за грижа за кожата включват внимателен подбор на продукти и специфичен ред на нанасяне, като се работи за задоволяване на уникалните нужди на кожата ти.

Добре съставената рутинна грижа за кожата не само помага за поддържането на естествения баланс на кожата, но също така предлага момент на грижа за себе си. Независимо дали се стремиш към по-чиста кожа, по-млад вид или просто възможност да се поглезиш, последователната рутинна грижа за кожата е от ключово значение за постигане на по-здравословен вид на кожата.

В това изчерпателно ръководство NIVEA изследва всичко, което трябва да знаеш за това в какъв ред и как да наслоиш своите продукти за грижа за кожата, за да постигнеш по-здрава кожа.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РУТИННАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Рутинната грижа за кожата представлява структурирана последователност от стъпки и продукти, насочени към поддържане и подобряване на здравето, външния вид и цялостното състояние на кожата. Включва стъпки, изпълнявани ежедневно или редовно за почистване, третиране и защита на кожата от различни фактори на околната среда и потенциални кожни заболявания.

Обичайните рутинни стъпки за грижа за кожата включват почистване за премахване на нечистотиите, прилагане на целенасочено третиране като използване на серуми за специфични проблеми, овлажняване за подхранване и добавяне на слънцезащита за защита срещу вредното UV лъчение.

Конкретните продукти и стъпки могат да варират в зависимост от индивидуалните типове кожа, притеснения и цели. Добре изградената рутинна грижа за кожата не само насърчава по-здравословен вид на кожата, но също така насърчава чувството за грижа за себе си и благосъстояние.

Защо да спазваш рутинна грижа за кожата?

5 ПРЕДИМСТВА НА ПОСЛЕДОВАТЕЛНАТА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Процедурите за грижа за кожата допринасят за цялостното здраве и външния вид на твота кожа. Ето някои основни причини, поради които рутинните грижи за кожата са важни:

 1. Поддържане на здравето на кожата:
  Кожата е най-големият орган в тялото ти и служи като защитна бариера срещу околната среда. Ефективната рутинна грижа за кожата помага да се поддържа целостта на тази бариера, като предпазва кожата ти от замърсители, токсини и вредни UV лъчи.

 2. Предотвратяване на кожни заболявания:
  Редовната грижа за кожата може да помогне за предотвратяване на различни кожни заболявания като акне, сухота, омазняване, зачервяване и др. Използването на правилните продукти и техники може да поддържа кожата ти балансирана и да минимизира риска от развитие на тези проблеми.

 3. Против стареене:
  Постоянната рутинна грижа за кожата може да помогне за забавяне на признаците на стареене. Някои продукти, като овлажнители и серуми, могат да помогнат за намаляване на появата на фини линии, бръчки и старчески петна, което прави кожата ти да изглежда по-млада с времето.

 4. Повишаване на увереността:
  Грижата за кожата ти може да подобри твоето самочувствие и увереност. Когато кожата ти изглежда и се чувства по-здрава, е по-вероятно да се чувстваш добре във външния си вид.

 5. Дългосрочни ползи:
  Последователността е ключова в грижата за кожата. Ползите от добрата рутинна грижа за кожата стават по-очевидни с времето. Въпреки че може да не видиш незабавни резултати, придържането към рутина може да доведе до значителни подобрения в дългосрочен план.

РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА - ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ И НАСЛОЯВАНЕ

Последователността и наслояването на продукти за грижа за кожата е от съществено значение за максимизиране на тяхната ефективност и постигане на желаните резултати за кожата.

Когато наслояваш продукти, е важно да започнеш с леки продукти като почистващи препарати, тонери и серуми, след което да преминеш към по-тежки продукти като овлажнители, за да си сигурна, че всеки продукт може да проникне в кожата ефективно и да осигури желаните ползи.
жена използва крем за лице Nivea

ОТ КОЛКО СТЪПКИ НАИСТИНА СЕ НУЖДАЕ ТВОЯТА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Не всеки се нуждае от сложна рутина от 10 стъпки, тъй като нуждите от грижа за кожата могат да варират в зависимост от индивидуалния тип кожа и проблеми. Основна рутинна грижа за кожата в 3 стъпки, състояща се от почистване, овлажняване и слънцезащита, може да бъде достатъчна за някои хора.

По-дългата рутинна грижа за кожата предлага по-целенасочени и усъвършенствани решения, адресиращи специфични проблеми като стареене, акне или хиперпигментация с използването на допълнителни продукти, включително серуми, ексфолианти и маски.

Изборът между основна, междинна или напреднала рутина зависи от индивидуалните цели и предпочитания, като някои избират простотата, а други дават приоритет на по-цялостен подход към грижата за кожата.

Рутинна грижа за кожата - последователност

ИЗГРАЖДАНЕ НА 24-ЧАСОВА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО: СТЪПКИ, КОИТО ДА ВКЛЮЧИШ

Сутрешните и вечерните рутинни процедури за грижа за кожата на лицето служат за различни цели и често включват различни продукти за справяне със специфичните нужди на твоята кожа по различно време на деня. Ето разбивка на сутрешната и вечерната рутинна грижа за кожата, заедно с това колко важна е всяка стъпка:
млада жена използва почистващ препарат за лице Nivea

ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА СУТРЕШНАТА РУТИННА ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА:

Стъпка 1: Почистване

Започни сутрешната си рутинна грижа за кожата с цялостно почистване, за да премахнеш нечистотиите, подготвяйки кожата си да абсорбира подхранващите съставки в рутинната ти грижа.

Ползите могат да са: Събужда и освежава кожата, контролира излишното омазняване, управлява pH, помага на кожата да абсорбира продуктите за грижа, поддържа размера на порите.

Мога ли да пропусна почистването?: Почистването е от съществено значение във всяка рутинна грижа за кожата, така че не трябва да се пропуска. Внимателно почистената кожа е основата, върху която ще нанасяш продуктите си за грижа.

Съвети: Използвай почистващ продукт, който отговаря на твоя тип кожа, нанасяй нежно и избягвай търкане, използвай хладка вода, избягвай агресивни съставки като алкохол, подсуши лицето си с потупване, вместо да го търкаш.


 

Стъпка 2: Тонизиране

Тонизирането завършва сутрешния процес на почистване, като премахва последните следи от мръсотия или остатъци и помага за балансиране на нивата на рН на кожата.

Ползите могат да са: Балансира нивата на pH, премахва остатъчните мръсотии, добавя хидратация, стеснява порите и подобрява тена, повишава блясъка, помага за контролиране на състоянието на кожата.

Мога ли да пропусна тонизирането?: Тонизирането обикновено е полезно за кожата и засилва блясъка, но в някои ситуации е добре да пропуснеш. Те включват: следване на минималистична рутина, негативни кожни реакции или ако използваш продукт за почистване и тоник 2 в 1 за стъпка 1.

Съвети: Използвай тоник, който отговаря на твоя тип кожа и е насочен към всякакви специфични проблеми, нанасяй с леко потупване с върховете на пръстите си или мек памучен тампон, избягвай тоници, съдържащи алкохол, избягвай прекомерната употреба (например повече от два пъти на ден).

 
жена, използваща серум Nivea

Стъпка 3: Серум:

Серумите са леки, бързо абсорбиращи се и дълбоко проникващи продукти, които предлагат високи концентрации на активни съставки, формулирани да се насочат към специфични кожни проблеми. Те са супер тласък на всяка рутина за красота.

Предимствата могат да са: По-бързи резултати от използването само на кремове, приспособяване към твоята рутина, допълнителна хидратация, блясък, твърдост или гладкост въз основа на тяхната формула.

Мога ли да пропусна серума?: Пропускането на серума пропуска голяма възможност да засилиш рутинната си грижа за кожата и да се насочиш към всякакви специфични проблеми. Серумът доста често може да бъде най-ефективният продукт за постигане на желаните резултати. Ако обаче нямаш притеснения или искаш да се придържаш към минималистична рутина от 3 стъпки, може да решиш да не използваш серум.

Съвети: Избери серум, който е насочен към твоите притеснения, разбери какво правят различните съставки (напр. витамин С за изсветляване, хиалуронова киселина за хидратиране), остави 1-2 минути за пълно усвояване, дори малко количество е много полезно.

Стъпка 4: Околоочна грижа

Околоочните кремове са специално формулирани, за да подхранват деликатната кожа около очите, като помагат за справяне с често срещани проблеми като тъмни кръгове, подпухналост и пачи крак. Те могат да се използват и след овлажнител, при условие че оставите зоната под очите чиста за нанасяне.

Ползите могат да са: Целенасочено действие при често срещани проблеми като тъмни кръгове или торбички под очите, предотвратява признаци на стареене, подобрена текстура и хидратация, подобрено нанасяне на грим.
        
Мога ли да пропусна крема за очи?: По-младите хора без специфични проблеми под очите или тези, които искат да се придържат към основна рутинна грижа за кожата, може да пропуснат крема за очи. Хората с мазна кожа също могат да открият, че обикновеният овлажнител е достатъчен, за да поддържа зоната хидратирана.
        
Съвети: Избери околоочен крем, който е насочен към твоите притеснения, нанеси с леко потупване с безименния си пръст, като избягваш контакт твърде близо до очната ябълка, започни с по-малко и добави повече, ако е необходимо, бъди търпелива за резултати.
жена, нанасяща крем за лице Nivea

Стъпка 5: Овлажняване - дневен крем

Дневните кремове осигуряват необходимата влага и хидратация през целия ден, като помагат на кожата да се чувства еластична и да изглежда по най-добрия начин. Те също така спомагат за осигуряване на ежедневна защита срещу неблагоприятните фактори на околната среда.

Ползите могат да са: хидратация, слънцезащита (ако съдържат SPF), защита от свободните радикали, поддържане на кожната бариера, основа за грим, допълнителни насочени действия в зависимост от формулата (анти-ейдж, за сияйно излъчване и т.н.).

Мога ли да пропусна овлажняването?: Препоръчва се овлажняването да бъде включено дори в основните процедури за грижа за кожата, то е основна стъпка и затова не е препоръчително да се пропуска. Само хората с особено мазна кожа могат да изберат да пропуснат и вместо това да нанасят лек слънцезащитен крем, но в техния случай все пак се препоръчва да намерят овлажняващ продукт, предназначен за техния тип кожа, който може да помогне за контролиране на излишното омазняване, за да се предотвратят пробиви.

Съвети: Избери дневен крем за твоя тип кожа и проблеми, SPF осигурява допълнителна защита, нанасяй по-обилно от серума, остави му време да попие (особено ако нанасяш грим), разнеси го по цялото лице и шия, преди да го масажираш нежно в кожата.

Стъпка 6: SPF

SPF (фактор за слънцезащита) е от съществено значение, за да предпази кожата от вредните UV лъчи през деня, които могат да я увредят. Слънчевата светлина често е основната причина за много проблеми на кожата, включително тъмни петна и преждевременно стареене - затова е от съществено значение да се поддържа сияен тен.
        
Ползите могат да са: UVA/B защита, предотвратява появата на тъмни петна, предизвикани от слънцето, предотвратява фотостареенето, поддържа здравето на кожата, предотвратява слънчево изгаряне.
        
Мога ли да пропусна SPF?: SPF е от съществено значение за здравето на кожата, дори при минималистични процедури. Той трябва да се нанася винаги, когато кожата ще бъде изложена на слънчева светлина, за да я предпази от увреждане.

Съвети: Стреми се към поне SPF 30 или по-висок, нанасяй обилно и редовно, проверявай колко трае слънцезащитният продукт, избягвай слънцето в пиковите часове.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ВЕЧЕРНАТА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА:

Стъпка 1: Почистване

Разликата спрямо сутринта: Докато сутрин освежаваш и събуждаш кожата си, вечер се стремиш да премахнеш грима, слънцезащитния крем, мръсотията и замърсяванията, натрупани през деня, и да я подготвиш за нощните продукти за грижа.

Ползите могат да са: Помага за предотвратяване на акне, подобрява абсорбцията на продуктите за грижа, насърчава обновяването на клетките, подпомага възстановяването и регенерацията през нощта.

Мога ли да пропусна почистването?: Подобно на рутинната процедура сутрин, не се препоръчва да пропускаш почистването вечер, освен ако не следваш съвет от дерматолог.

Съвети: Популярно е двойното почистване вечер, като се използва почистващ продукт на маслена основа за премахване на грима и слънцезащитния крем, последван от почистващ продукт на водна основа за почистване на кожата.

млада жена, използваща Nivea Cellular Vitamin C серум

Стъпка 2: Тонизиране

Разликата спрямо сутринта: Вечерното тонизиране има много сходна цел, но вместо това премахва последните следи от грим или ежедневните замърсявания. То може да помогне и за допълнително неутрализиране на ежедневните свободни радикали.

Ползите могат да са: Същите като рутинната процедура сутрин.

Мога ли да пропусна тонизирането: Също като при рутинната процедура сутрин.

Съвети: Същите като рутинната процедура сутрин.

 

Стъпка 3: Серум

Разликата спрямо сутринта: Целта на серума е много сходна, но може да обмислиш насочване към различни проблеми вечер, в сравнение със сутринта.

Предимствата могат да са: Същите като при рутинната процедура сутрин.

Мога ли да пропусна серума?: Също като при сутрешната рутина.

Съвети: Вечер може да ползваш серум, който е специално разработен за хидратиране и възстановяване през нощта, като тези, които съдържат хиалуронова киселина за лице, са особено добри в това отношение. Използването на един и същ серум сутрин и вечер е напълно нормално, но смяната им може да помогне за справяне с различни проблеми.

Стъпка 4: Третиране на петна

Разликата спрямо сутринта: Въпреки че можеш да прилагаш тези процедури (като ретиноиди за борба със стареенето или лечение на акне) сутрин, тези продукти понякога могат да направят кожата ти по-чувствителна към слънчевата светлина, поради което обикновено се препоръчват за употреба през нощта.

Ползите могат да са: Насочено действие, работи съвместно с естествения процес на възстановяване на кожата, превантивна грижа.

Мога ли да пропусна третирането на петна?: Ако нямаш специфични проблемни области или следваш съветите на специалист, може да предпочетеш да пропуснеш този етап.

Съвети: Процедурите се въвеждат бавно, спазвай указанията на опаковката, нанасяй SPF на следващия ден, тъй като някои процедури могат да повишат чувствителността.

жена, нанасяща серум за очи Nivea Luminous

Стъпка 5: Крем за очи: 

Разликата спрямо сутринта: Околоочният крем има много сходна цел във вечерната рутина, както и в сутрешната, така че можеш да следваш същите съвети.

 

Стъпка 6: Овлажняване - нощен крем

Разликата спрямо сутринта: Докато дневният крем осигурява поддръжка и защита на кожата през деня, нощният крем осигурява подхранване през нощта, като подпомага естествения процес на регенерация и възстановяване. Нощните кремове често имат по-плътни формули, насочени към интензивна хидратация и възстановяване на кожната бариера, за разлика от защитата.

Ползите могат да са: Подпомагане на естествения процес на регенерация и възстановяване на кожата, който се случва, докато спиш, събуждане с освежена кожа, задоволяване на нуждите от влага през нощта, по-висока концентрация на активните съставки.

Мога ли да пропусна нощния крем?: Както при сутрешното овлажняване, обикновено не се препоръчва да пропускаш вечерния крем. Пропускането може да доведе до дехидратиране на кожата през нощта, като в същото време пропускате възможността да подпомогнете естествения процес на регенерация и възстановяване на кожата.

Съвети: Потърси нощен крем, който да допълва дневния, като комбинираш двата за 24-часова грижа, за да поддържаш кожата здрава и подхранена, като същевременно се грижиш за специфични проблеми на кожата.


Маска за лице Nivea Q10

ДОПЪЛНИТЕЛНИ СТЪПКИ В РУТИННАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Маски за лице: 

Те могат да бъдат включени в седмичната ти програма, за да осигурят конкретни ползи за кожата. Обикновено се използват от 1 до 3 пъти седмично, в зависимост от нуждите и целите на рутинната ти грижа за лицето, маските за лице се предлагат в различни разновидности, включително: лист маски, маски от глина, хидратиращи маски и ексфолиращи маски.

Ползите могат да са: Ползите са многобройни и зависят от вида на маската, която използваш, но обикновено всички те съдържат концентриран прилив на активни съставки, насочени към конкретни проблеми. Те също така са чудесно средство за дълбоко разпускане и релаксация. Редовната им употреба може да повиши ефикасността на ежедневната ти грижа за лицето.

Мога ли да пропускам маски?: Повечето хора могат да се възползват от седмичната процедура с маски, но ако кожата ти е здрава и си доволна от вида на лицето си, може да решиш да ги пропуснеш.

Съвети: Избери маска, която допълва целите на ежедневната ти рутина, нанеси върху почистена кожа, следвай инструкциите на опаковката, нанеси в релаксираща обстановка, постави в хладилника за допълнително освежаване (първо се консултирай с инструкциите на опаковката, тъй като това може да повлияе на ефективността на съставките), масажирай излишната смес след употреба или я отстрани с памучен тампон.

Ексфолиране:

В зависимост от типа и нуждите на твоята кожа, трябва да ексфолираш като част от вечерната си грижа за лицето след почистване 2-3 пъти седмично за по-дълбоко почистване. Това ще помогне да се премахнат всички натрупани мъртви кожни клетки и ще насърчи обновяването на клетките.

Ползите могат да са: подновяване на кожата, изчистване на порите, подобряване на тена и текстурата на кожата, намаляване на вероятността от поява на акне, подобряване на ефикасността на продуктите за грижа.

Мога ли да пропусна ексфолирането?: Най-добре е да имаш навика да ексфолираш поне два пъти седмично, за да почистиш кожата в дълбочина, да предотвратиш запушването на порите и натрупването на мъртви кожни клетки. Хората с чувствителна кожа могат да ексфолират по-рядко, докато тези с мазна кожа могат да ексфолират по-често.

Съвети: Избери ексфолиант според нуждите на кожата си - независимо дали става въпрос за естествен скраб или химически (AHA или BHA) ексфолиант, ексфолирай след почистване, нанасяй внимателно и избягвай прекомерното търкане - остави съставките да свършат работата, изплакни обилно.


ПОДБРАНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА НА NIVEA ЗА СПЕЦИФИЧНИ ПРОБЛЕМИ

Независимо дали търсиш решение за бръчките, пигментните петна, отпуснатата кожа или несъвършенсвата, NIVEA предлага подходяща грижа за кожата. По-долу са представени 5 лесни персонализирани рутинни процедури в 4 стъпки, всяка от които е насочена към специфични проблеми, като всички препоръки за продукти са подходящи за всеки тип кожа.

NIVEA Q10 POWER ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРОТИВ БРЪЧКИ

Серията NIVEA Q10 Power съдържа продукти, разработени за справяне с фините линии и бръчките, които осигуряват забележимо по-стегната кожа за 14 дни. Продуктите NIVEA Q10 Power комбинират 100% идентичен на кожата Q10 и креатин, за да подобрят еластичността и стегнатостта на кожата.

Рутинната грижа за кожата, включваща продуктите Q10 Power, е изпитано решение за постигане на по-стегната кожа, като същевременно се намаляват фините линии и бръчките.

Nivea Q10 Сила против бръчки
 • NIVEA Q10 Anti-Wrinkle Power Replenishing Serum Pearls съдържа формулата Q10 на NIVEA и креатин, които предпазват кожата от свободните радикали и я зареждат с енергия, за да подпомогнат регенерацията ѝ.  
 • NIVEA Дневен крем Q10plus ANTI-WRINKLE със SPF30 осигурява 24-часова защита срещу бръчките от вредното въздействие на свободните радикали и стресовите фактори на околната среда, като поддържа кожата подхранена и енергична през целия ден.
 • Възстановяващият нощен крем против бръчки Q10 Power подпомага естествения процес на регенерация и обновяване през нощта, като стимулира производството на колаген и възстановява кожата.
 • NIVEA Q10 Power околоочен крем против бръчки помага за стягане на кожата около очите и видимо намалява тъмните кръгове под очите. Увери се, че избягваш да нанасяш овлажняващ крем в зоната около очите, преди да нанесеш този крем.
 • Завърши с NIVEA Серум за бръчки Q10 WRINKLE FILLER, който осигурява незабавен ефект на запълване на бръчките. Благодарение на уникалната си формула той може да се използва в края на рутинната процедура и може да осигури до 50% намаляване на бръчките само за 4 седмици.

NIVEA LUMINOUS630 ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРОТИВ ТЪМНИ ПЕТНА

Продуктите от серията Luminous630 на NIVEA са внимателно създадени след 10 години щателни изследвания, за да осигурят целенасочено действие срещу тъмни петна по кожата. Патентованата съставка Luminous630 действа на клетъчно ниво, за да възстанови баланса в производството на меланин и да намали появата на тъмни петна.

Ако искаш да се справиш с тъмните петна, слънчевите петна, старческите петна или друг вид пигментни петна, рутинната грижа за кожата, която включва продуктите Luminous, е това, което търсиш!
Nivea Luminous Anti Spot Serum
 • Формулата на NIVEA Активен серум Cellular Luminous630 съдържа Luminous630, който се насочва към съществуващата пигментация, изсветлява петната и намалява размера им. Дерматологично тествана и подходяща за всички типове кожа, тя предлага нежен и одобрен подход към грижата за кожата.
 • NIVEA Дневен флуид Cellular Luminous630 е лек овлажняващ крем, който не само осигурява дълбока хидратация, но и постепенно намалява видимостта на тъмните петна. Добавеният SPF 50 допълнително помага за предотвратяване на появата на тъмни петна, предизвикани от слънцето.
 • Nivea Възстановяващ нощен крем срещу пигментни петна LUMINOUS630 съдържа активираща клетките хиалуронова киселина, която помага за съживяването на кожата. Кремът съдържа и Luminous630, който изравнява тена на кожата ти по време на сън.
 • Nivea Активен околоочен крем-серум срещу тъмни кръгове LUMINOUS630 помага за балансиране на пигментацията, за да намали видимо тъмните кръгове около очите. Кремът е направен с енергизиращ кофеин, който допълнително спомага за разхубавяване на уморените очи, за да се намалят торбичките около очите, докато хиалуроновата киселина хидратира кожата, за да се намалят фините линии и бръчките.

NIVEA CELLULAR EXPERT LIFT УСЪВЪРШЕНСТВАНА ПРОЦЕДУРА ЗА ЛИФТИНГ И РЕСТРУКТУРИРАНЕ НА КОЖАТА

Nivea Cellular Expert Lift face cream

Серията Cellular Expert Lift съдържа иновативна формула, специално разработена да стимулира производството на колаген в кожата и да преоформи контурите на лицето. Продуктите от серията съдържат чист бакучиол (алтернатива на ретинола), микро- и макрохиалуронова киселина, които осигуряват дълбока хидратация и антиейдж ефект. 

Ако търсиш първокласно антиейдж решение, което да преоткрие кожата ти, да я направи по-стегната и да намали бръчките, трябва да включиш продуктите Cellular Expert Lift в рутинната си грижа за кожата.

 • Nivea Дневен крем против бръчки CELLULAR EXPERT LIFT със SPF30 съдържа внимателно подбрани активни вещества: чист бакучиол, който стимулира производството на колаген в клетките за по-млада кожа, и микро- и макро
 • Хиалуронова киселина за хидратиране и изглаждане на повърхността на кожата, като същевременно прониква в по-дълбоките слоеве, за да постигне дълготраен ефект на намаляване на бръчките и запълване.

  NIVEA Нощен крем против бръчки Cellular Expert Lift подпомага кожата да възстанови уврежданията и да се регенерира през нощта, когато е най-възприемчива. Отличава се с мощна формула за нощен балсам, която повишава колагена и укрепва кожата. Формулиран е и с чист бакучиол, микро- и макрохиалуронова киселина.
 • 10-минутната скулптурираща лист маска  CELLULAR EXPERT LIFT на NIVEA помага за видимо намаляване на бръчките, изглаждане на текстурата и подобряване на хидратацията, тъй като съдържа хиалуронова киселина и бакучиол. Дерматологично тествана и подходяща за всички типове кожа, тя предлага нежен и одобрен подход към грижата за кожата. За най-добри резултати използвай два пъти седмично.

NIVEA CELLULAR EXPERT FILLER УСЪВЪРШЕНСТВАНА ПРОЦЕДУРА ЗА СТЯГАНЕ И ПРИДАВАНЕ НА ОБЕМ НА КОЖАТА

Nivea Cellular Filler Serum Essence

Серията NIVEA Cellular Expert Filler съдържа продукти с висококачествени съставки, предназначени да подсилят резултатите от борбата със стареенето. Тя съчетава силата на микро- и макрохиалуроновата киселина, за да помогне на кожата ефективно да намали бръчките и да осигури интензивна хидратация. Освен това включената фолиева киселина насърчава съживяването на клетките на кожата, което спомага за възстановяване на естествения й блясък и устойчивост. 

Рутинната грижа за кожата Cellular Expert Filler е друго първокласно решение за постигане на по-млада кожа и справяне с проблемите срещу стареенето.

NIVEA DERMA SKIN CLEAR РУТИННА ГРИЖА ПРОТИВ ПЕТНА

Нощен ексфолиант Nivea Derma Skin Clear

Ако кожата ти е предразположена към петна и симптоми на акне, изпробвай продуктите на NIVEA Derma Skin Clear. Тези продукти са разработени със съставки като салицилова киселина, ниацинамид и гликолова киселина, които имат доказана способност видимо да намаляват петната.

 • Започни с NIVEA Измиващ гел за лице DERMA SKIN CLEAR - почистващ продукт, разработени със салицилова киселина и ниацинамид, който почиства в дълбочина, изчиства порите и премахва излишната мазнина. Подходящ за използване в сутрешната и вечерната рутина, той помага за ефективно намаляване на петната и предотвратява повторната им поява.
 • NIVEA Скраб за черни точки Derma Skin Clear може да се използва веднага след почистващия продукт за по-дълбоко почистване и ексфолиране на мъртвите кожни клетки. Разработен със салицилова киселина и ниацинамид, той помага за отпушване на порите, за подобряване на текстурата на кожата и за намаляване на черните и белите точки. Използвай 2-3 пъти седмично във вечерната си рутина.
 • Завърши почистването с Тоник за лице NIVEA Derma Skin Clear, за да възстановиш баланса на кожата, да контролираш омазняването и да добавиш хидратация, без да запушваш порите. Подходящ е за ежедневна употреба както сутрин, така и вечер, с формула със салицилова киселина и ниацинамид.
 • Нощен пилинг NIVEA Derma Skin Clear е героят на тази рутинна процедура против бръчки - химически ексфолиант, разработен със салицилова киселина, гликолова киселина и ниацинамид. За ежедневна употреба в края на вечерната рутина и за оставяне за през нощта, той помага за изчистването, пречистването и усъвършенстването на тена за 7 дни.
 • Сутрин замени ексфолианта с NIVEA SUN Слънцезащитен крем за лице Luminous630® против пигментация SPF50+ в края на процедурата, за да предпазиш кожата си от UV лъчите през деня. С формулла за мазна и склонна към петна кожа, той помага за предотвратяване на появата на петна, не запушва порите и предпазва от преждевременно стареене на кожата.

РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ

Процедурите за грижа за кожата са от съществено значение както за мъжете, така и за жените за постигане на по-здрава и сияйна кожа. Въпреки че има някои общи черти в рутинните процедури за грижа за кожата, като почистване, овлажняване и слънцезащита, може да има и индивидуални различия в зависимост от типа кожа, проблемите и личните предпочитания. 

 

В рутинните грижи за кожата на мъжете могат да се вземат предвид фактори като бръснене и грижа за окосмяването по лицето, докато рутинните процедури на жените могат да включват допълнителни стъпки като премахване на грима. Независимо от пола, важно е да разбереш нуждите на кожата си и да избереш продукти, които отговарят на тези фактори.

 

Редовността е от жизненоважно значение, тъй като последователните практики за грижа за кожата водят до дългосрочни ползи. В крайна сметка, независимо от пола ти, добре разработената рутинна грижа за кожата е инвестиция както в грижата за себе си, така и в здравето на кожата.

мъж и жена се усмихват

БЕЛЕЖКА ЗА ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРИ РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ КОЖА

Когато е необходимо, етапите на рутинната грижа за кожата могат да бъдат съобразени с различните типове кожа. Този персонализиран подход гарантира, че избраните продукти и процедури са съобразени с уникалните нужди на всеки човек, което води до възможно най-добри резултати за здравето и външния вид на кожата. Продуктите, използвани в препоръчаните от NIVEA процедури, са подходящи за всички типове кожа.

Бележка за процедурите за грижа за кожата при различните типове кожа

Мазна кожа

Хората с мазна кожа често се борят с прекомерното производство на себум, което може да доведе до лъскав и мазен вид. За да се справиш с това, включването на рутинна грижа за кожата, съсредоточена върху нежни пенообразуващи почистващи продукти, може ефективно да премахне излишната мазнина и замърсяванията, без да изсушава прекомерно кожата. Допълването с леки овлажняващи продукти, които не съдържат масла, осигурява необходимата хидратация, без да увеличава омазняването, като в крайна сметка допринася за по-балансиран и матов тен.

Суха кожа

Какво причинява сухата кожа и как да се справиш с нея. Важно да въведеш рутинна грижа за кожата, която включва нежни, подхранващи почистващи продукти с кремообразна текстура. Тези почистващи продукти отстраняват замърсяванията, като същевременно помагат за поддържане на естествената хидратираща бариера на кожата. Съчетаването на тези почистващи продукти с богати овлажняващи продукти, съдържащи съставки като хиалуронова киселина, може да донесе ползи, като възстанови влагата в кожата и я задържи, което в крайна сметка води до по-гладка, еластична и хидратирана кожа.

Чувствителна кожа

За грижа за чувствителната кожа може да е полезно да се приложи минималистичен подход. Това означава, че трябва да избереш хипоалергенни продукти за грижа за кожата без аромати, които помагат за предотвратяване на зачервявания и раздразнения. Тези нежни формулировки са предназначени да успокояват и подхранват чувствителните типове кожа, като намаляват риска от нежелани реакции и насърчават по-спокоен и здрав тен.

Склонност към акне

Склонната към акне кожа се нуждае от внимателен подход, който започва с нежен почистващ продукт и некомедогенни продукти, тъй като това помага да се справиш с пъпките, без да причиняваш прекомерно изсушаване. Включването на подходящи средства като салицилова киселина или бензоил пероксид за третиране на определени места може да бъде особено полезно за ефективно справяне с акнеичните петна.

Тийнейджърите, които често са предразположени към акне по време на важни етапи от развитието си, като ранните тийнейджърски години, трябва да създадат и поддържат рутинна грижа за кожата си. Това не само спомага за формирането на добри навици за грижа за кожата, но и играе жизненоважна роля за справяне с акнето и за по-здрава кожа през този важен етап от живота им.

Комбинирана кожа

Като се съобразяваш с уникалните изисквания на мазните и сухите зони, можеш ефективно да управляваш излишното производство в областта на Т-зоната, като същевременно подхранваш и хидратираш по-сухите зони на кожата си. За да постигнеш този баланс, включи рутинна процедура за нежно почистване, подходящи грижи като ексфолиране и серуми, както и съответните овлажняващи продукти за всяка зона.

Независимо от типа кожа, слънцезащитата е задължителна за предпазване на кожата от увреждане от ултравиолетовите лъчи. Консултацията с дерматолог може да даде индивидуални насоки за постигане на оптимални резултати.

СЪЗДАЙ СВОЙ СОБСТВЕН РЕЖИМ

Рутинните грижи за кожата са от съществено значение за постигане на по-здрава и сияйна кожа, независимо от пола ти. Важно е да съобразяваш грижата за кожата с твоя уникален тип кожа, проблеми и предпочитания. 

Независимо дали имаш суха, мазна, чувствителна, смесена или склонна към акне кожа, разбирането на специфичните нужди на твоята кожа ти позволява да избереш правилните продукти и стъпки за постигане на оптимални резултати. 

Бъди последователна и търпелива при експериментирането, когато чакаш резултати. Ако имаш проблеми с кожата си, не се колебай да се консултираш с дерматолог или с личния си лекар за повече насоки. 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ (ЧЗВ) ОТНОСНО РУТИННИТЕ ГРИЖИ ЗА КОЖАТА

ЗАЩО МИ Е НУЖНА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Рутинната грижа за кожата е от съществено значение за поддържане на здравето и външния вид на кожата ти. Тя помага за справяне с конкретни проблеми, предотвратява проблеми като акне или преждевременно стареене и спомага за цялостното благосъстояние на кожата.

КАКВО ТРЯБВА ДА ВКЛЮЧВА ОСНОВНАТА РУТИННА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Основната рутинна грижа за кожата трябва да включва като минимум почистване, овлажняване и SPF.

КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ ТИПА НА КОЖАТА СИ?

Типът на кожата ти може да бъде класифициран като нормален, мазен, сух, комбиниран или чувствителен. Можете да определиш типа на кожата си въз основа на фактори като омазняване, сухота и чувствителност. Консултацията с дерматолог също може да помогне за точното определяне на типа на кожата ти.

МОГА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМ ЕДНИ И СЪЩИ ПРОДУКТИ ДЕНЕМ И НОЩЕМ?

Въпреки че някои продукти могат да се използват както сутрин, така и вечер, някои средства като ретинол или ексфолианти, са най-подходящи за употреба през нощта поради повишената чувствителност към слънчева светлина.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СУТРЕШНАТА И ВЕЧЕРНАТА РУТИНА?

Сутрешните рутинни процедури се фокусират върху защитата на кожата от факторите на околната среда, а вечерните - върху възстановяването и подмладяването. Слънцезащитният крем е важна стъпка сутрин, за да предпази кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

МОГА ЛИ ДА ПРЕСКАЧАМ ЕТАПИ ОТ РУТИННАТА СИ ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Въпреки че някои стъпки могат да бъдат персонализирани според нуждите ти, почистването, овлажняването и слънцезащитата са основни и не бива да се пропускат. Пригоди рутинните си процедури, но се увери, че спазваш тези основни стъпки.

МОГАТ ЛИ МЪЖЕТЕ И ЖЕНИТЕ ДА СЛЕДВАТ ЕДНА И СЪЩА ПРОЦЕДУРА ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Процедурите за грижа за кожата могат да бъдат сходни за мъжете и жените, но може да има разлики, дължащи се на фактори като окосмяване по лицето и хормонални различия. Основните принципи на почистване, овлажняване и защита от слънцето обаче са валидни за всички.

КОЛКО ВРЕМЕ Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ВИДЯ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ РУТИННАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА?

Видимите резултати от рутинната грижа за кожата могат да отнемат време, обикновено от няколко седмици до няколко месеца, в зависимост от използваните продукти и индивидуалните проблеми на кожата. Последователността е от ключово значение.

Интересни съвети за теб