Витамин E NIVEA, грижа за кожата с витамин е

каква роля ИМА витамин Е за кожата?

Научи какво прави витамин Е толкова ценен за младежки вид на кожата и дали диета, богата на витамин Е, може да има положителен ефект върху тена.

КАКВО ОБЩО ИМА ВИТАМИН Е С БРЪЧКИТЕ?

Витамин Е защитава кожата ни по няколко начина: като антиоксидант той може да неутрализира действието на свободните радикали и да подсили защитната бариера на кожата.
руса жена със слънчеви очила и усмивка, витамин е, свободни радикали

3 ЕФЕКТА НА ВИТАМИН Е СРЕЩУ БРЪЧКИТЕ

1. ВИТАМИН Е неутрализира СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ

Естествената функция на витамин Е в кожата е да я предпазва от действието на свободните радикали. Например, UV- лъчите или стресът могат да причинят увреждане на клетките и да доведат до преждевременно стареене на кожата. Витамин Е неутрализира свободните радикали и ги прави безвредни.
тъмнокоса жена се усмихва, витамин е, защитна бариера

3 ЕФЕКТА НА ВИТАМИН Е СРЕЩУ БРЪЧКИТЕ

2. Витамин е подсилва защитната бариера на кожата

Витамин Е се грижи за естествената защитна бариера на кожата: Антиоксидантите, които тялото само образува, подсилват външния липиден слой и така се борят срещу свободните радикали. Здравата защитна бариера на кожата държи надалече микробите и дразнещите вещества и спомага за здравия тен.
жена нанася крем за лице, витамин е, хидратация

3 ЕФЕКТА НА ВИТАМИН Е СРЕЩУ БРЪЧКИТЕ

3. Витамин Е подобрява влагата на кожата

Витамин Е, който тялото само образува, е важна съставка срещу изсушаването на кожата. Антиоксидантът укрепва естествената защитна бариера, така че кожата да губи по-малко влага отвътре. Ако кожата е добре хидратирана, тя е по-малко склонна към образуване на бръчки.

ВИТАМИН Е ЗА КОЖАТА: ИЗБИРАЙ- ХРАНА ИЛИ КРЕМ?

Като витамин за защита на клетките, витамин Е е от голямо значение не само за кожата, а и за целия организъм. Всъщност действа ли витамин Е на кожата отвътре? А къде се среща витамин Е?

С какво витамин Е е полезен за тялото

  • Антиоксидантите като витамин Е предпазват клетъчните мембрани от свободните радикали.
  • Витаминът за защита на клетките и мембраните допринася за поддържането и растежа на мускулната маса при спорт.
  • Витамин Е е важен за нормалното кръвообращение и помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.
  • Нашето тяло се нуждае от витамин Е, за да функционира нормално -  както физически, така и психически.
ползи от витамин е

Естествен витамин Е: къде се среща?

Витамин Е се съдържа в ядките, бадемите, семената и млякото. Следователно зърнените храни за закуска са идеални за снабдяване на организма с полезния антиоксидант.
Естествен витамин е, растителни масла

3 вкусни храни, богати на витамин е

1. Растителни масла

В Германия се препоръчва възрастните да консумират около 12-15 мг витамин Е дневно, за да си набавят всекидневните нужди от важния антиоксидант. Това количество се равнява на около 2 супени лъжици слънчогледово олио. И други растителни масла са богати на витамин Е.
ядки за естествен витамин е

3 вкусни храни, богати на витамин е

2. Ядки

Ядките, като бадемите, са добри източници на витамин Е. Само две шепи бадеми или лешници покриват ежедневните нужди, а това може да е здравословна закуска между основните хранения през целия ден.
зърнени храни, здравословна закуска, витамин е, източници на витамин е

3 вкусни храни, богати на витамин е

3. Зърнени храни

Зърнените храни и семената също съдържат витамин Е. Започни деня със здравословна закуска. Например: разбъркай 1 супена лъжица ленено семе в малко извара или кисело мляко, за да повишиш баланса на витамин Е.

ПОМАГА ЛИ ВИТАМИН Е ОТВЪТРЕ ПРОТИВ БРЪЧКИ?

Има доказателства, че консумацията на по-големи количества витамин Е в храната теоретично може да предпази кожата от увреждане от UV-лъчите. Количеството витамин Е, което поглъщаме в ежедневието обаче, едва ли е достатъчно. За да се поддържат защитните механизми на организма, трябва кожата да се снабдява с витамин Е с кремове и серуми отвън.

Между другото: Редовното нанасяне на витамини Е върху кожата става все по-важно с напредването на възрастта, тъй като количеството на витамин Е в кожата намалява поради естествените процеси на стареене и външните фактори като UV-лъчите и стреса.

За оптимално набавяне на хранителни вещества в организма е важно да се приема достатъчно количество витамин Е чрез храната: човешкият организъм не може да произвежда сам витамин Е, но той се нуждае от него за цялостната му функция.

СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА ЗА МЛАДЕЖКА НА ВИД КОЖА

Научи как продуктите с високи количества анти-ейдж съставки, антиоксиданти и естествени съставки оптимално се грижат за кожата и как формулите с хиалуронова киселина могат да забавят появата на бръчките.