жена, използваща хиалуронова киселина

Как действа хиалуроновата киселина за лице?

Как действа хиалуроновата киселина за лице? Ето всичко, което трябва да знаеш за ползите от хиалуроновата киселина

ПРЕДИМСТВАТА НА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ЗА ТВОЯТА КОЖА

Хиалуроновата киселина е ключова съставка в продуктите за грижа за кожата. Но какви са ползите от използването на хиалуронова киселина за лице? Как да я използваш? А можеш ли да използваш хиалуронова киселина и витамин С заедно? На правилното място си – ние имаме всички отговори, от които се нуждаеш, за да знаеш какво точно слагаш на лицето си.

хиалуронови съставки

КАКВО Е ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА?

Хиалуронова киселина може да звучи плашещо – много от нас не биха посмяли да ползват киселина върху лицето си – но науката ни показва, че тя е брилянтна в грижата за кожата. Хиалуроновата киселина е гелообразно вещество, което има уникалната способност да задържа влагата. Всъщност телата ни го произвеждат естествено, за да поддържат кожата ни мека и еластична. Също така се намира в очите, ставите и съединителната тъкан. Така че работи чудесно като компонент против стареене в кремове и серуми за лице, тъй като хиалуроновата киселина може да задържи над 1000 пъти теглото си във вода.

С напредването на възрастта произвеждаме все по-малко хиалуронова киселина. От около 25-годишна възраст собственото производство на хиалуронова киселина от кожата бавно намалява. Това означава, че кожата губи влага по-бързо и губи обем. Образуват се фини линии и накрая се появяват първите бръчки.

ОТ КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА, ИЗПОЛЗВАНА ЗА КРЕМОВЕ И СЕРУМИ?

Хиалуроновата киселина в кремове или серуми се произвежда в лаборатория с помощта на биотехнологичен процес, така че е изцяло веган. Може да се произвежда в различни форми, така че е точно съобразена с нуждите на кожата. Грижата за кожата с хиалуронова киселина може да компенсира липсата на влага в кожата ти, която естествено намалява с възрастта.

ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА СЕ ОБРАЗУВА ЕСТЕСТВЕНО В ТЯЛОТО

Хиалуроновата киселина е не само важна част от нашата кожа, но и от нашата синовиална течност – основен компонент на нашата ставна течност. Ако в напреднала възраст възникнат проблеми със ставите, може да се използва хиалуронова киселина. Например, активната съставка се използва в съвременната медицина за лечение на видове остеоартрит. Разбира се, трябва да обсъдиш това с твоя лекар за личен съвет.

КАКВИ ФОРМИ НА ХИАЛУРОН ИМА И КАК ДЕЙСТВАТ?

В грижата за кожата говорим за хиалурон, хиалуронова киселина и хиалуронан. Чудиш се дали има разлика? Отговорът е много прост: не.

И трите описват едно и също нещо. Въпреки това, хиалуроновата киселина се предлага в различни молекулни размери. Това е важно да се знае, тъй като кожата ти ще ги абсорбира по различен начин. Затова се прави общо разграничение между форми с къса и дълга верига:

• Дълговерижна или високомолекулна хиалуронова киселина се състои от дълга верига от молекули и затова има високо молекулно тегло.
Ефект: хиалуроновата киселина с дълга верига лежи върху кожата и не прониква в кожата. Образува фин филм, който има благоприятен и противовъзпалителен ефект - също така прави кожата ти да изглежда по-еластична. Ако обаче почистиш лицето си, филмът се отмива с него – затова дълговерижната хиалуронова киселина няма реален дългосрочен ефект.
• Късоверижната или нискомолекулната хиалуронова киселина се състои от къса верига от молекули и затова има ниска молекулна маса.
Ефект: Хиалуроновата киселина с къса верига прониква дълбоко в кожата и спомага за съхраняването на влагата в съединителната тъкан на кожата. Това не само прави кожата по-плътна и стегната, но и видимо намалява бръчките. По този начин хиалуроновата киселина с къса верига има дълготраен ефект върху кожата ти.


жена използва хиалуронов серум

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА И КОИ ФОРМИ ДЕЙСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ

жена прилага хиалуронов серум

 

"Хиалуроновата киселина действа най-добре, когато различни размери на молекулата се прилагат върху кожата. Ето как да използваш положителните ефекти и на двата варианта.

Основното правило е, че колкото по-малки са веригите на хиалуроновата киселина, толкова по-дълбоко хиалуроновата киселина може да проникне в кожата. За дълготраен ефект срещу бръчките, грижата за кожата ти трябва да съдържа по-висок процент късоверижни съединения – само тогава активната съставка против стареене може наистина да проникне в кожата.

Ще намериш много начини за използване на хиалуронова киселина за кожата – от серуми до кремове."КАК ДА НАНАСЯШ ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ЗА ЛИЦЕ

 

Хиалуроновата киселина е включена в много различни продукти за грижа за кожата. За да се възползваш максимално от различните ползи на хиалуроновата киселина за лице, прилагай продукта според индивидуалните му инструкции.

ПОЛЗИТЕ ОТ ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО:

КАКВО В действителност ПРАВИ ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА?

жена с крем за лице

Определя контурите

Съвсем нормално е контурите на лицето да омекват с напредване на възрастта. Предимствата на хиалуроновата киселина за лице включват това, че ти помага да поддържаш кожата стегната за по-дълго и я прави да изглежда по-плътна. Често препоръчваме използването на крем или серум, съдържащ хиалуронова киселина.
жена, проверяваща линията на челюстта си

Изпълва кожата

С възрастта кожата на лицето губи своята пълнота. Това е особено вярно за бузите и линията на челюстта. Концентрираните формули с хиалуронова киселина действат като дозатор за обем, който придава по-пълни бузи и по-младежки вид.
усмихната жена

Придава блясък

Всеки, който редовно глези лицето си с хиалуронова киселина, ще бъде възнаграден в дългосрочен план с по-младежки тен. Много продукти също създават красив блясък.
жена се смее

Изглажда кожата

Въпреки че не можем напълно да предотвратим бръчките с напредване на възрастта, можем да повлияем на това колко изразени стават те. Кремове и серуми с хиалуронова киселина за лице осигуряват на кожата ти оптимална влага, като намаляват съществуващите бръчки и забавят образуването на нови. Тези свойства против бръчки идват от способността да задържа големи количества вода. Хиалуроновата киселина помага на кожата да остане овлажнена, като „запълва“ вече съществуващите бръчки, за да намали появата им.
жена, която държи серум на NIVEA

Стяга кожата

Младата кожа е стегната и плътна. С течение на времето обаче губи все повече от своята еластичност. Продуктите за грижа, съдържащи хиалуронова киселина, могат да забавят този процес.
жена с цветя

Лекува

Доказано е, че прилагането на хиалуронова киселина върху рани помага за намаляване на размера на повърхностните рани по кожата и помага за облекчаване на болката в тези области.
усмихната жена

Антиоксидантни свойства

Хиалуроновата киселина поддържа здравия вид на кожата

ПРОДУКТИ ЗА КОЖАТА С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА

Поради многобройните си предимства и нарастващата популярност, никога не е имало по-лесно или по-подходящо време да добавиш хиалуронова киселина към рутината си за грижа за кожата. Хиалуроновата киселина за лице може да се намери като ключова съставка в много продукти, като най-популярните са дневни кремове, нощни кремове, маски за лице, серуми, кремове за очи и почистващи средства.руса жена се смее

 

руса жена се смее
Тъй като това е естествена субстанция, която тялото ни има способността да произвежда, можеш да използваш хиалуронова киселина за лице повече от веднъж в своята 24-часова рутинна грижа за кожата. Това ще ти помогне да поддържаш кожата си хидратирана, като същевременно ще помогне за борба с признаците на стареене.

За да извлечеш максимума от твоята рутинна грижа за кожата с хиалуронова киселина за лице, препоръчваме да я прилагаш както сутрин, така и вечер върху току-що почистена кожа. Интересуваш се от добавяне на хиалуронова киселина за лице към рутината си за грижа за кожата?

• Грим: фон дьо тен, пудра, коректор или BB крем – тези продукти също осигуряват свеж и стегнат тен с малко хиалуронова киселина.
• Грижа за косата: Шампоани, балсами и спрейове с хиалуронова киселина придават повече обем и осигуряват гладка и копринена коса.

Дори и най-добрият серум с хиалуронова киселина няма да бъде ефективен за поддържане на кожата ти здрава, сияйна и без бръчки, ако не го използвате в тандем с добра ежедневна грижа за кожата, особено с напредване на възрастта.
 

БОРБА С БРЪЧКИТЕ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ЗА ЛИЦЕ

Както споменахме, когато остаряваме, кожата ни става малко по-суха и губи своята еластичност. Хиалуроновата киселина за лице е отлична в борбата с това. Най-новият дневен крем NIVEA Bakuchiol + 2x хиалуронова киселина е един от най-напредничавите ни дневни кремове. Той разполага с мощна иновативна формула, която повишава колагена и предефинира контурите на лицето. Внимателно подбрани активни вещества; чист бакучиол, повишава производството на колаген в клетките с +48% само за 4 часа** - ключът към по-младата кожа. Макро и микро хиалуроновата киселина интензивно хидратират и изглаждат повърхността на кожата, като същевременно проникват в по-дълбоките слоеве, за дълготраен, намаляващ бръчките и „изпълващ ефект“.

Дори и най-добрият серум с хиалуронова киселина за лице няма да бъде ефективен за поддържане на кожата ти здрава, сияйна и без бръчки, ако не го използваш в тандем с добра ежедневна грижа за кожата, особено с напредване на възрастта. Със сигурност няма да срещнеш хиалуроновата киселина само в грижата за кожата.

усмихната брюнетка жена

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ПОД ОЧИТЕ ЗА БОРБА С ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ

Изпълващият кожата колаген и хидратиращата хиалуронова киселина са от ключово значение за намаляване на тъмните кръгове под очите. Изтъняващата кожа и матовата, дехидратирана кожа под очите са често срещани спътници на тъмните кръгове под очите - и хиалуроновата киселина ще помогне за борбата с тях

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ НА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА И СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Хиалуроновата киселина е безопасна за всеки тип кожа.
Няма противопоказания за хиалуроновата киселина за лице, когато се използва в грижа за кожата, тоест прилага се локално. Въпреки това, може да има проблеми, когато пациентите се подлагат на медицинско лечение и/или инжекции – в този случай реакцията трябва да се обсъди с медицински специалист.


ИЗПОЛЗВАНЕ ЗАЕДНО НА ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА И ВИТАМИН С

усмихната жена
Искаш ли стегната и здрава кожа? Препоръчваме да комбинираш хиалуронова киселина с други подхранващи вещества против стареене. Всичко зависи от активните съставки, които укрепват естествената ти кожна бариера и структурата на кожата ти. Не забравяй, че освен че намаляват количеството влага в кожата ти, UV лъчите и оксидативният стрес също са отговорни за стареенето на кожата.

Овлажнители като хиалуроновата киселина за лице работят добре с антиоксиданти като витамин С или витамин А и могат да се използват заедно и са едни от най-добрите в съставките за грижа за кожата против стареене. Освен това винаги трябва да предпазваш кожата си от слънчева светлина – нанасяй  крем със SPF или слънцезащитен крем върху обичайната си грижа. Можеш да се грижиш добре за кожата си и да очакваш свеж блясък.


ТРЯБВА ЛИ ДА ИЗПОЛЗВАШ ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА ЗА ЛИЦЕ? ТАКА МИСЛИМ!

И така, добра ли е хиалуроновата киселина за кожата? Отговорът е ДА!

Поради многобройните си предимства и нарастващата популярност, никога не е било по-лесно и не е имало по-подходящо време да добавиш хиалуронова киселина за лице към рутината си за грижа за кожата. Хиалуроновата киселина може да се намери като ключова съставка в много продукти, като най-популярните са дневни кремове, нощни кремове, маски за лице, серуми, кремове за очи и почистващи средства.

Тъй като хиалуроновата киселина е естествено вещество, което тялото ни произвежда, можеш да я използваш повече от веднъж в своята 24-часова рутинна грижа за кожата. Това ще ти помогне да поддържаш кожата си хидратирана – така че това е чудесна грижа за кожата против стареене за здрава и щастлива кожа.

За да извлечеш максимума от своята рутинна грижа за кожата с хиалуронова киселина за лице, препоръчваме да я прилагаш както сутрин, така и вечер върху току-що почистена кожа.

Интересуваш се от добавяне на хиалуронова киселина към рутината си за грижа за кожата? Купи пълната ни серия, като щракнеш по-долу:
усмихната жена

Интересни съвети за теб