Ежедневни ритуали за красива кожа

Ежедневни ритуали за красива кожа

Филтър
Подреди по
Подреди по
Независимо дали става въпрос за почистване и грижа за кожата сутрин, вечерният ритуал или времето, което отделяш, за да се погрижиш за себе си, тук ще откриеш вдъхновение, информация и препоръки за продукти относно ежедневните ритуали за грижа, с които ще се почувстваш още по-добре в собствената си кожа.

Обърни внимание на кожата си

Твоята кожа е много заета: тя регулира например температурата и водното съдържание в тялото, отблъсква болестотворни организми и участва в обмяната на веществата. При това е изложена през целия ден на най-различни влияния, които ѝ въздействат както отвън, така и отвътре. Затова грижата за кожата е от огромно значение. Разбери кои са стрес-факторите за твоята кожа, за да можеш да я защитаваш и да се грижиш за нея.

Лято, слънце, слънцезащита

Горещият сезон е истинско предизвикателство за кожата. Рискът от слънчево изгаряне е до шест пъти по-висок през летните месеци. Вредните UV-лъчи засилват стареенето на кожата и подпомагат появяването на бръчки и пигментни петна. Винаги използвай висококачествени продукти за слънце с висок слънцезащитен фактор, за да запазиш кожата си красива и да я защитиш. Дори при облачно време UV-лъчите въздействат на кожата и е добре твоят дневен крем да има слънцезащитен фактор.

Красивата кожа се нуждае от сън и движение

След кратка нощ с малко сън се появяват тъмни кръгове под очите? Достатъчният сън е особено важен за сияйната кожа, защото през нощта тя се регенерира. Оптималното време за сън е различно за различните хора, но средната необходима продължителност на съня е 7-8 часа. Ако все пак не можеш да си набавиш достатъчно сън, използвай грижа за околоочния контур, която намалява признаците на умора, като например тъмните кръгове. И ако успееш, погрижи се през следващите дни да следваш обичайния си ритъм на лягане. Красивата кожа остава красива с много движение. Спортуването на дневна светлина активира кръвообращението.

Съвети за грижа за красива кожа

Тайната на красивата кожа? Не само наследствените фактори и начинът на живот, но и правилната грижа са от решаващо значение за здравата и сияйна кожа на лицето и тялото. Продуктите, които са съобразени с твоя тип кожа, действат оптимално и помагат на кожата да изглежда свежа. С тези съвети ще имаш красива кожа. Почистване и грижа за красива кожа: Почиствай кожата сутрин и вечер с нежен измиващ гел, който отстранява излишния себум, замърсяванията и мъртвите клетки. За дневна грижа избери леки продукти със слънцезащитен фактор, а вечер преди лягане нанеси подхранващ нощен крем. Допълнителна грижа за сияйни очи: Кожата около очите е много тънка и мимиките или търкането я увреждат. С грижа за околоочния контур можеш да предотвратиш появата на мимически бръчки и бръчици поради прекомерно изсушаване на кожата. И не на последно място - поглези се със седмична разкрасяваща програма за красива кожа: С пилинг ще отстраниш не само мъртвите клетки, но и ще подобриш оросяването. Ще се възнаградиш със свеж тен и красива кожа.