Ексфолиращи продукти – финална щриха за кожата

ПОДАРИ СИ СИЯЕН ТЕН!

Как действат ексфолиращите скрабове и защо са толкова полезни за кожата ни? Направи ексфолирането неизменна част от твоя ритуал за грижа за кожата. Разбери какво точно е най-важно тук.

Подари си сияен тен!

Клетките на кожата ни се подновяват редовно: кожата ни е абсолютно нова на всеки 28 дни! Ексфолиращият скраб не само премахва мъртвите клетки на кожата, но в същото време стимулира и циркулацията. Той ще остави кожата ти готова да абсорбира продуктите за грижа и ще придаде лъчезарен и розов тен.

Ексфолиращи продукти - ново начало за кожата


Ексфолиращите скрабове са особено подходящи през пролетта. Използваме ги, когато искаме да дадем на кожата си нов старт и да премахнем сивата мъгла на студените зимни дни. Преди да отидеш на почивка, измий внимателно със скраб тялото, за да помогнеш за осигуряването на равномерен тен, тъй като бедрата, коленете и лактите ни се нуждаят от допълнителна помощ. 

Важно: не прекалявай! Всеки път, когато ексфолираш, процесът на регенерация се задейства и това причинява стрес за кожата. Здравата кожа трябва да се ексфолира не повече от веднъж седмично, а сухата кожа да се почиства по този начин само веднъж месечно. Мазната кожа може да бъде ексфолирана веднъж или два пъти седмично. 

 
Пилинг за лице:

Почистване на лицето: грижа за лицето в три стъпки

Използвай тоник за лице, за да тонизираш кожата си след ексфолирането, а след това използвай дневен или нощен крем.

Поглези се: избери правилния ексфолиант за теб

Не всеки ексфолиант е подходящ за всеки тип кожа. Но кой е подходящият за теб? Можеш да направиш общо разграничение между естествени и синтетични ексфолиращи скрабове. Най-доброто за теб зависи от твоя индивидуален тип кожа.

Естествен скраб със семена от плодове или морски пясък

Механичният пилинг използва абразивни материали като пясък, наземни кайсии или силиконови микроби за леко отстраняване на горния слой на кожата. Този сив слой ще изчезне и кожата отново ще изглежда розова и здрава. Ако имаш чувствителна кожа, използвай изключително нежни ексфолиращи продукти, с много фини и заоблени абразиви. За мазна кожа, която е по-податлива на дефекти, е по-подходящ продукт с антибактериален ефект. Измиващ гел за проблемна кожа NIVEA Pore Purifying с екстракт от магнолия и фини ексфолиращи частици видимо подобрява външния вид на кожата.

 
The best time of day for a peeling

Най-доброто време от деня за ексфолиране

СЪВЕТ: Винаги ексфолирай вечер! Това дава на кожата достатъчно време, за да се възстанови, и ще започнеш следващия ден с лъчезарен тен.

Пилинг с плодова киселина - помощ за проблемна кожа

Плодовите киселинни пилинги или химическите пилинги действат без абразиви. Те съдържат плодови киселини в активните си съставки като алфа-хидрокси киселини (AHA), млечни киселини или гликолови киселини. Тези естествени органични киселини произлизат от плодове и други растения и ексфолират кожата, благодарение на реакцията между киселината и нивото на рН на кожата. Киселините от плодове са особено подходящи при лекуване на акне, болезнена и широкопореста кожа или пигментни или възрастови петна. Дори и малките бръчки или белезите от акне могат да бъдат премахнати, ако се прилага редовно. 

Внимание! Никога не използвай плодова киселина самостоятелно. По-добре е да посетиш козметичен салон, където да ти направят специализирано лечение. И се увери, че използваш пилинг с плодова киселина само през зимните месеци, тъй като той прави кожата ни много по-чувствителна към слънчевата светлина. 

 

Нежно ексфолиране с ензими

"Ензимният пилинг" може да звучи малко синтетично, но ексфолиращият ефект всъщност се създава чрез чисто биологични процеси. Ензимният пилинг използва почистващата сила на плодовете: плодовите ензими разделят протеиновите елементи и отделят мъртвите клетки от непокътнатата кожа. Тъй като те само омекотват горния слой на кожата, но не я отлепват, ензимните пилинги са идеални за чувствителна кожа. 

Нанасянето на ензимен пилинг е малко по-сложно: за да се гарантира, че ензимите могат да работят правилно, многократно се нанася топъл компрес върху пилинга. Не използвай ензимните пилинги повече от веднъж месечно, тъй като кожата се нуждае от достатъчно време за регенериране след подобно третиране. 

Как да използваш ексфолиращия скраб

 • Използвай пръстите си, за да нанесеш скраба върху челото, носа и брадичката. 
 • Масажирай от центъра на челото си до слепоочията. 
 • Разнеси внимателно от върха на носа към челото. 
 • Направи по-интензивни кръгови движения в областта около краищата на носа и по-нежни движения по бузите. 
 • Постарай се по черепната кост на брадичката си. 
 • Накрая насочи движенията си върху шията. 
 • Винаги избягвай зоната около очите и устата. 
product-stage-bg

Лечение за цялото тяло

Ексфолиращите скраб се употребяват за лицето, тялото, ръцете и краката. Всички те отстраняват мъртвите клетки на кожата, като позволяват на новата, по-млада кожа отдолу да се появи.

Обърни внимание:

Внимание! Никога не нанасяй скраб за тяло върху лицето си, тъй като грубите абразивни частици могат да раздразнят силно кожата на лицето.

Покажи кожата си!

Зрънцата от морска сол или черупки от орехи в ексфолиращите продукти за тяло превръщат сухата, груба кожа в красива и мека зона. Овлажняващите масла осигуряват на кожата едновременна хидратация. Ето как да го направиш: нанеси скраба върху влажна кожа с кръгови движения. Коленете и лактите се нуждаят от индивидуално внимание. Можеш също така да използваш специална ексфолираща ръкавица или четка за тяло. 

Бъди внимателна в областта на шията и горната част на гръдния кош! Кожата тук е особено чувствителна и, подобно на лицето, се нуждае от допълнително внимание и фино ексфолиране. Най-добре е просто да включиш и областта на врата и горната част на гръдния кош при процедурата за ексфолиране на лицето. Ексфолиращ ритуал за краката

Веднага след като температурите започнат да се покачват,  жените ще пожелаят отново да покажат краката си. Но преди да можем да направим това, краката ни се нуждаят от допълнително лечение: специални ексфолиантни скрабове, които да отстранят мъртвата кожа и да я загладят със сол или захарни кристали. Ето как да направиш това: вземи 10-минутна вана за крака, масажирай ексфолианта по тялото, след което нанеси много крем след изплакване. Между другото, ходенето на бос крак е много полезно за краката. Научи повече за грижата за краката си тук.

Feet peeling

Направи свои собствени ексфолиращи скрабове

Ефективни пилинг

Подходящ за всеки тип кожа

Дори и домашно изработения скраб трябва винаги да е съобразен с твоя специфичен вид кожа. Например, морската сол и захарта са по-подходящи за широкопореста кожа на лицето, докато маковите семена са по-подходящи за чувствителна кожа. Тук можеш да откриеш повече домашно направена козметика.

Ефикасни рецепти за ексфолиране от кухнята

 

 

 • Кисело мляко, мед и захар за кожа, предразположена към пъпки: медът има антибактериален и противовъзпалителен ефект. 
 • Кафяв пилинг за всички видове кожа: кофеинът стимулира и подобрява циркулацията на кожата. 
 • Масла и захар за суха и нормална кожа: зехтинът и маслото от гроздови семена осигуряват на кожата подхранване и хидратация, особено през зимата.
 • Кисело мляко за всички видове кожа: студеното кисело мляко има особено освежаващ ефект. В зависимост от вида на кожата, смеси го със захар, морска сол или макови семена. 


Домашен ексфолиант за тяло за 1 минута

Направи си сама домашен скраб за тяло за мека и нежна кожа

Интересни съвети за теб