Peeling Header

Ексфолиращ пилинг: последен щрих в
грижата за кожата

Придайте блясък на лицето си!
Как действа ексфолиращият пилинг и защо е толкова полезен за кожата ни? Направете ексфолирането редовна част от грижата за кожата. Открийте какво е важно тук.

Поглезете се с освежаваща терапия!

Клетките на кожата ни се възобновяват редовно: кожата ни е като нова на всеки 28 дни! Ексфолиращият пилинг за тяло не само премахва мъртвите кожни клетки – той също така стимулира кръвообращението на кожата. Оставя кожата готова да попие продуктите за грижа, с чист и свеж вид.

Ексфолиращ пилинг: свежо начало за кожата
Ексфолиращият пилинг е особено подходящ през пролетта. Тогава искаме да даден на кожата си свежо начало и да се отървем от сивата мъгла на студените зимни дни. Преди почивка, нежен пилинг ще ви осигури равномерен тен, защото бедрата, коленете и лактите ни се нуждаят от допълнителен стимул. 


Важно: не прекалявайте! При всяко ексфолиране стартира процес на регенерация, а това натоварва кожата. Здравата кожа трябва да се ексфолира не повече от веднъж седмично, а сухата кожа – веднъж месечно. Мазната кожа може дори да се ексфолира веднъж или два пъти седмично.  

 

Пилинг за лице: грижа за кожата в три стъпки

Използвайте тоник за лице, за да тонизирате кожата си след ексфолиране, а след това използвайте дневен или нощен крем. 

Огромен избор: открийте правилния пилинг

Не всеки пилинг е подходящ за всеки тип кожа. Но кой е правилният? Най-грубо могат да се различат естествени и синтетични видове пилинг. Най-подходящият за вас зависи от индивидуалния тип на кожата ви.

Естествени пилинги с плодови частици или морски пясък

Механичният пилинг използва абразивни материали като пясък, смлени костилки от кайсии или силиконови микрочастици, за да отстрани нежно горният слой на кожата. Този сивкав слой изчезва, а кожата отново изглежда свежа и здрава. Ако имате чувствителна кожа, използвайте изключително нежен пилинг с много фини и закръглени абразивни частици.

За мазна кожа, която е по-предразположена към проблеми, е по-подходящ продукт с антибактериален ефект. Пилингът Anti-Blemish Daily Wash Scrub от NIVEA с екстракт от кора на магнолия и фини ексфолиращи частици видимо заглажда кожата. 

Как да използвате пилинг за лице

 • Използвайте пръстите си, за да нанесете пилинга за лице по челото, носа и брадичката си. 
 • Разнесете от центъра на челото към слепоочията. 
 • Нежно разтъркайте носа в посока от основата към върха. 
 • Правете интензивни кръгови движения около ъглите на носа и много нежни движения по бузите. 
 • Нанесете по челюстта към брадичката. 
 • Накрая преминете към шията. 
 • Винаги избягвайте зоните около очите и устата. 

Най-подходящото време през деня за използване на пилинг

СЪВЕТ: винаги използвайте пилинг вечер! Това дава на кожата достатъчно време да се възстанови, а вие ще започнете следващия ден с блестяща и чиста кожа. 

Пилинг с плодова киселина – помощ при проблемна кожа

Пилингите с плодова киселина и химическите пилинги функционират без абразивни частици. Те съдържат плодови киселини като активни съставки, например алфа-хидрокси киселини (AHA), лактична киселина или гликолична киселина. Тези естествени органични киселини идват от плодове и други растения и ексфолират кожата заради реакцията между киселината и pH нивото на кожата. Пилингите с плодови киселини са особено подходящо за акне, проблемна кожа, при големи пори, пигментни или старчески петна. При редовното му нанасяне могат да се премахнат дори малки бръчки или белези от акне.  

Внимание! Никога не си правете сами пилинг с плодова киселина. По-добре е да си направите процедура в салон за красота. И помнете, че той е подходящ само през зимните месеци, защото прави кожата много по-чувствителна към слънчева светлина. 

 
 

Нежно ексфолиране с ензими

„Ензимен пилинг“ може да звучи синтетично, но ескфолиращият ефект реално се постига чрез чисто биологични процеси. Ензимният пилинг използва почистващата сила на плодовете: плодовите ензими разделят протеиновите елементи и отделят мъртвите кожни клетки от здравата кожа. Тъй като те само омекотяват горния слой на кожата, но не го премахват, ензимните пилинги са идеални за чувствителна кожа.  Нанасянето на ензимен пилинг е малко по-сложно: да за се уверите, че ензимите функционират правилно, неколкократно нанасяйте топъл компрес върху пилинга. Не използвайте ензимен пилинг по-често от веднъж месечно, защото кожата си се нуждае от достатъчно време да се регенерира след подобна терапия. 
 

Поглезете кожата си с редовно ексфолиране

Грижа за цялото тяло

Предлагат се пилинги за лице, тяло, ръце и крака. Всички те премахват роговите кожни клетки и позволяват да новата млада кожа под тях да излезе наяве.

Моля, имайте предвид:

Внимание! Никога не нанасяйте пилинг за тяло на лицето си, защото по-грубите частици могат сериозно да раздразнят по-тънката кожа на лицето. 

Покажете кожата си!

Частиците морска сол или костилките в пилингите за тяло превръщат сухата груба кожа в красива и мека. Едновременно с това, подхранващите масла осигуряват на кожата хидратация. Ето как се прави: масажирайте пилинга върху влажна кожа с кръгови движения. Може да използвате например пилинг Creme Peeling Shower & Scrub на NIVEA. Коленете и лактите си се нуждаят от специално внимание. Може да използвате и специална ексфолираща ръкавица или четка за пилинг за тяло. 

Внимавайте с шията и горната част на гърдите! Кожата там е особено чувствителна и подобно на лицето се нуждае от изключително нежен и фин пилинг. Най-добре е да включите тези зони при ексфолиране на лицето си. Ексфолиращ ритуал за крака

Когато температурата започне отново да се покачва, жените искат да изложат краката си на показ. Преди обаче да можем да направим това, краката ни се нуждаят от специална грижа: специалните пилинги изстъргват загрубялата кожа и я заглаждат със солни или захарни кристали.


Ето как се прави: направете си 10-минутна вана за крака, масажирайте добре пилинга, след това нанесете обилно количество крем след изплакване. Ходенето бос е много полезно за ходилата.

Направете си лесно собствен пилинг

Подходящо за всеки тип кожа

Дори и приготвеният у дома пилинг трябва винаги да е съобразен с типа на кожата ви. Например, морската сол и захарта са по-подходящи за кожа с големи пори, докато маковото семе е за чувствителна кожа.

Ефективни пилинг рецепти от кухнята

 

 

 • Пилинг с кисело мляко, мед и захар за проблемна кожа: медът има антибактериален и противовъзпалителен ефект. 
 • Пилинг с кафе за всички типове кожа: кофеинът стимулира кръвообращението в кожата. 
 • Пилинг с масло и захар за суха и нормална кожа: зехтинът и маслото от гроздово семе осигуряват на кожата масла и хидратация, особено през зимата. 
 • Пилинг с кисело мляко за всички типове кожа: студеното кисело мляко има особено освежаващ ефект. В зависимост от типа на кожата го смесете със захар, морска сол или маково семе.