Наръчник за прически

Коя
прическа ми подхожда?

Филтър
Подреди по
Подреди по

Косата е символ на красотата

Косата играе важна роля за цялостния ни външен вид. Тя е огледало на душата, подобно на кожата ни, защото много често дадена прическа или подстригване са израз на нужда от промяна или нов начин на живот. Красивата прическа или блестящата, здрава коса, винаги привличат погледа. Млади или стари, всички искаме да имаме хубава коса и идеална прическа.  

Коя прическа ми отива?

Дълги вълни, каре или къса подстрижка? За да отговориш на въпроса ""Коя прическа ми отива?”, трябва да се консултираш с експертите в областта. Дали е подходяща или не една прическа, зависи предимно от 3 фактора - формата на лицето, структурата на косата и усилията, които искаш да влагаш в оформянето ѝ.  

Коя прическа ми отива – ето малко помощ за решението

Форма на лицето: Твоята коса и твоето лице са едно цяло и трябва да се допълват. Не всяка прическа е подходяща за всяка форма на лицето. Има пет основни форми на лицето: овална, кръгла, сърцевидна, крушовидна, продълговата. За да определиш коя прическа ти пасва, започни с определяне на формата на лицето ти: Застани пред огледалото, прибери косата си назад в опашка и очертай с червило формата на главата си върху огледалото.   

Тип коса: Дали дадена прическа ще ти подхожда, зависи и от естеството на твоята коса - тънката и рядка коса има нужда от повече обем, а не от прическа, която ще я сплеска.

Плътната и къдрава коса е по-лесно да се етажира и изтъни в краищата.  Колкото по-късо носиш къдравата коса, толкова по-трудно е да я оформяш, защото къдриците стават по-подвижни и непокорни. Усилята, които са необходими за поддържането на една прическа: Прическите трябва да подхождат на лицето и типа на косата ти, но също и на начина ти на живот. Ако не искаш да отделяш повече от няколко минути за косата си, не трябва да избираш подстижка, която изисква ежедневно стилизиране. 

А кои прически са подходящи за права коса? Късите коси са много удобни и модерни за права коса – косата се мие и суши бързо и е с идеален вид само в няколко стъпки. Гъстата и къдрава коса може да се оформя по-лесно, когато е етажирана и с филирани краища.  "