Прически с плитки: най-хубавите техники

ПО-МОДЕРНО ОТ ВСЯКОГА

Короните, индивидуалните кичури или изцяло изплетените прически - косата на плитки изглежда винаги модерна и е класика за всяка дама. Можеш да откриеш съвети за правилната прическа за всяка дължина на косата тук.

Най-красивите техники за плитки

Френски плитчици - класика за всички времена

Това е може би най-известната и най-популярната версия на плитка - френската плитка. Обясняваме как да я направиш съвсем лесно тук:  

За да започнеш, изнеси цялата си коса отзад и след това раздели горния слой коса на три раздела с еднаква дебелина. NIVEA Лак за коса за диамантен блясък Diamond Gloss Care придава прекрасен блясък. 
След това разделените кичури се сплитат директно отгоре, като поставяш десния кичур над средния, после левия над средния и след това десния над средния отново. Това е начина, по който се създава основата на плитката.  
Тъй като френската плитка се прави директно от горната част на главата, сега добави всяка допълнителна част от останалата коса към външните кичури и я сплети. След това продължи по същия начин с цялата коса по протежение на главата, докато е сплетена изцяло. Ако добавиш допълнителните кичури еднакво, плитката ще изглежда особено добре. 
Веднага след като стигнеш до шията, сплети плитката в края както обикновено и завържи с панделка. 

Пет неща, които трябва да се отбележат, когато използваш лак за коса

 

 

  1. Лакът за коса трябва да е подходящ за твоя тип коса. 
  2. Забележка: Запушената дюза причинява неравномерно нанасяне на лака за коса. 
  3. Не пръскай прекалено голямо количество: косата ти ще изглежда прилепнала много бързо.
  4. Винаги пръскай, докато придвижваш флакона в същото време. 
  5. Не използвай лак за коса преди и по време на термичната обработка (изправяне!) - това ще изсуши косата ти.
 

Плитка Водопад - изтънчен шик

 

Раздели косата си на три равни части в предната част на главата. След това сплети на плитка трите части по нормалния начин и на втората стъпка оставяй по някой кичур да падне свободно. Вместо да вземеш този кичур, вземи нов и го сплети  в плитката, както при френската плитка. 

 

Повтори тази стъпка толкова често, колкото е необходимо, докато изплетеш всичко около главата и фиксирай плитката с фиби. Съвет: Навий косата предварително с навиващи се ленти, така че краищата ѝ да се обърнат леко навътре. Преди сушене използвай NIVEA Стилизиращ праймър за права коса.

 
Плитка Водопад
Рибена кост

Рибена кост - никога не остава незабелязана!

Очарователна, специална и екстравагантна - рибената кост е идеална за по-класически и по-спокойни случаи. Открий как да си направиш тази прическа с лекота от тук.
Холандска плитка

Холандска плитка - определено има нещо в нея

За да създадеш тази прическа, трябва да имаш коса, която е най-малко с дължина до рамото. За да започнеш, прибери цялата си коса назад и я раздели от челото на три равни части. При Холандската плитка кичурите не се поставят един върху друг, а един под друг. 

 

Започни, като поставиш външната лява част под средния кичур и като сложиш един кичур отдясно под средната нишка. Продължи с този метод, добавяйки няколко кичура от главната част на косата всеки път, докато плитката завърши в областта на шията. След това завържи с тънка панделка и фиксирай на място с NIVEA Diamond Gloss Care Лак за коса за диамантен блясък. Съвет: Тази плитка е страхотна за сплитане на една страна и е привлекателна и подходяща за елегантни поводи. 

 

Плитки за всяка дължина на косата

Къси, дълги, прави или къдрави коси - тук можеш да намериш най-подходящите съвети за плитка за твоя тип коса.

Плитка за дълга коса

 

 

Особено голямо разнообразие от плитки могат да бъдат изработени с дълга коса. Независимо дали са плетени в индивидуални плитки или комбинирани в артистични прически - възможностите са почти безкрайни. Идеалните стилове за дълга коса са класическата плетена корона, която е изплетена над главата в един венец или модерната рибена кост или холандската плитка. Прическите с наполовина вдигнати плитки, широки или тесни, имат изтънчен външен вид. Необичайните варианти с разхлабена плитка са в крак с модата. Научи повече за последните тенденции при прическите.

Braiding hair

Лъскава и блестяща: накарай плитките да изглеждат още по-добре!

Ако искаш гладка плитка, използвай предварително хидратираща маска. Тя бързо придава здрав и бляскав вид на косата. Разнеси продукта по дължината на косата, като избягваш линията на косата.

Плитки за къси коси

Има много различни варианти на плитки за къси коси: отделните плетени кичури изглеждат страхотно при къса коса. Те обикновено са плетени близо до главата, акцентират върху външния вид и са привлекателни. Страничните плитки, които са плетени плътно, изглеждат лъскави. Модерните Пшенични кълнове, тесни плитки, изглеждат чудесно, когато се комбинират с други, а извитите вариации на върха на главата изглеждат наистина привлекателни. Съвет: стегнато изплетените плитки имат елегантен вид, докато по-свободните варианти изглеждат по-непринудено. 

Обем за фина коса

Тънка и права коса: Пшеничните кълнове, където само една част от косата е изплетена, подхождат на този тип коса наистина много. Сплетените корони или коковете са идеални, тъй като те могат да имат обем, след тупиране, което прави косата да изглежда по-плътна. Използването на пяна за коса (NIVEA Diamond Volume Пяна за коса за блясък и обем, например) осигурява повече обем и улеснява оформянето на косата в желаната прическа.

Съвети за плитки на къдрава коса

Ако имаш гъста, къдрава коса, свободните и обемни плетени прически са доста подходящи. Сплети на една страна и остави да падат свободно надолу, като наблягаш на горната част на главата; или направи плитки с различни дължини на плитката. Използването на маска за коса ще направи косата ти по-здрава и по-блестяща.

 
странична плитка

Небрежна прическа - странична плитка

Свободно изплетената плитка изглежда небрежно с няколко случайно издърпани кичура.
product-stage-background

Нашите препоръки за хипи-прически с плитки

Грижи и съвети за стилизиране на сплетени прически

 

 

Искаш ли съвети, които улесняват плетенето наплитки? Тези трикове ти гарантират, че можеш да създадеш ефекти без много усилия: 

Трябва да имаш стабилна ръка, за да може косата да се сплита по-лесно. Модерните прически имат най-добър ефект, ако използваш върху тях продукт като пяна за коса. Така индивидуалните кичури получават устойчивост и могат да бъдат обработени и в обемни прически. 

За да си сигурна, че плитките изглеждат добре, косата ти трябва да бъде минимум толкова дълга, колкото да позволи да се върже в малка опашка, без косата да пада. От друга страна, Пшеничните кълнове, изплетени стегнато до главата, са най-подходящи за къси коси. 

Не е нужно да е перфектно! Затова действай спокойно. Помни, че вариантите с небрежно паднали кичури са на върха на тенденцията! 

И за да се гарантира, че всичко това ще трае дълго време, е важно да използваш Лак за коса (например NIVEA Лак за коса за блясък и обем Diamond Volume Care). Така прическите се фиксират за по-дълго. Научи повече за плетените прически за всеки тип коса. 

 
Чудесни прически с плитки 1
Чудесни прически с плитки: наистина лесни за изпълнение!

СТЪПКА 1

Събери косата в задната част на главата си и направи обикновена опашка. 
Чудесни прически с плитки 2
Чудесни прически с плитки: наистина лесни за изпълнение!

СТЪПКА 2

Свий опашката в задната част на врата и я закрепи с фиба. 
Чудесни прически с плитки 3
Чудесни прически с плитки: наистина лесни за изпълнение!

СТЪПКА 3

Започвай от челото, раздели малък кичур на две части. 
Чудесни прически с плитки 4
Чудесни прически с плитки: наистина лесни за изпълнение!

СТЪПКА 4

Сега вземи един кичур отдолу и го постави в другата ръка, така че косата да се увие наоколо му.
Чудесни прически с плитки 5
Чудесни прически с плитки: наистина лесни за изпълнение!

СТЪПКА 5

Измести и двете страни към центъра и здраво ги прикрепи към опашката с фиба.

Интересни съвети за теб