Прически за жени над 50 години

Прически за жени над 50 години

Научи как да се грижиш и да стилизираш зрялата коса
Всеки иска да изглежда най-добре. Тъй като сме станали по-възрастни, косата ни се променя - както и нашата ежедневна грижа за нея. Научи кои стилови техники и прически са най-подходящи за зрелите жени.

Прически за жени над 50 - цветно докосване

Когато се грижиш за външния си вид, се чувстваш добре отвътре и отвън. За някои жени на възраст над 50 години това означава боядисване на косата им.

Как стареенето влияе на косата ни?

С напредването на възрастта, е нормално косата ни да стане по-тънка. Не само има по-малко косми по главата, но и фоликулите произвеждат фини косъмчета. Това означава, че косата ни е по-податлива на увреждане. 

Много хора свързват посивяването със зрялата коса. Косата ни се възстановява на всеки две до десет години. С течение на времето меланинът (цветният пигмент), който присъства в космите, намалява. Това причинява сива или бяла коса.  

Много жени също забелязват, че косите им стават сухи и без блясък. Зрялата коса може да не е с плътните, дебели кичури, които си имала, когато си била по-млада. За да се справиш със сухата, уморена коса, използвай овлажняващи продукти като NIVEA Спрей балсам без отмиване Hairmilk 7+, за да възвърнеш блясъка ѝ.

Прически за жени над 50 г. - грижа за сивата коса

Стилизирането на косата според вида ѝ може да снеме години от възрастта ти. Самочувствието, което това ти дава, е видимо за всички около теб.

Стилна боядисана коса

Въпреки, че много възрастни дами са със студено къдрене, това е една прическа за зрели жени, които стилистите препоръчват да се избегне. Причината е, че студеното къдрене може да накъса вече крехката коса. 

С напредването на възрастта, косата ни започва да изтънява естествено. Много жени се опитват да донесат някакъв живот на уморената коса, като я третират термично при къдрене, навиване и изправяне. Истината е, че това просто ще направи косата още по-тънка и крехка. 

Един чудесен начин да инжектираш обем на тънката коса е да използваш NIVEA Пяна за коса за блясък и обем Diamond Volume след употребата на шампоан за сива коса. Освен, че лекува буклите ти и им придава блясък, той ги предпазва от уврежданията, причинени от топлинното третиране. 

Красиви думи

5 начина да се погрижиш за сивата и боядисаната коса

  1. Винаги използвай балсам за коса - той изглажда кутикулата и отразява светлината, а това придава блясък на косата и я прави да изглежда по-млада.  
  2. Потърси шампоани за сива или боядисана коса. 
  3. Прави на косата си маски и серуми редовно, за да я поддържаш здрава и силна.  
  4. Избягвай свръх-стайлинг с навиване и изправяне на косата.  
  5. Използвай пяна за обем, за да създаде по-плътна и обемна коса. 

Създай прически за зрели жени с тези продукти за грижа за косата

Нашите препоръки за теб