Прически за жени над 50 години

НАУЧИ КАК ДА СЕ ГРИЖИШ И ДА СТИЛИЗИРАШ ЗРЯЛАТА КОСА

Всеки иска да изглежда най-добре. Тъй като сме станали по-възрастни, косата ни се променя - както и нашата ежедневна грижа за нея. Научи кои стилови техники и прически са най-подходящи за зрелите жени.

Прически за жени над 50 - цветно докосване

Когато се грижиш за външния си вид, се чувстваш добре отвътре и отвън. За някои жени на възраст над 50 години това означава боядисване на косата им.

Как стареенето влияе на косата ни?

С напредването на възрастта, е нормално косата ни да стане по-тънка. Не само има по-малко косми по главата, но и фоликулите произвеждат фини косъмчета. Това означава, че косата ни е по-податлива на увреждане. 

Много хора свързват посивяването със зрялата коса. Косата ни се възстановява на всеки две до десет години. С течение на времето меланинът (цветният пигмент), който присъства в космите, намалява. Това причинява сива или бяла коса.  

Много жени също забелязват, че косите им стават сухи и без блясък. Зрялата коса може да не е с плътните, дебели кичури, които си имала, когато си била по-млада. За да се справиш със сухата, уморена коса, използвай овлажняващи продукти като NIVEA Спрей балсам без отмиване Hairmilk 7+, за да възвърнеш блясъка ѝ.

Как да покрием сивата коса

Ако искаш да покриеш сивите си кичури, е добре да избягваш боядисването. Нанасяйки цвят върху цялата си коса, правиш корените по-забележими, когато започнат да растат. По-фините техники за боядисване като балеаж, осигуряват естествения вид на косата и прикриват признаците на стареене.

Съвети за покриване на сива коса

Жените само с няколко сиви косъма могат да ги прикрият с изсветлявания. Това позволява да запазиш естествения цвят на косата си за по-дълго време и също така спестява посещенията при фризьора, тъй като този тип боядисване не се изпълнява толкова често, колкото боядисването на цялата коса.


Прически за жени над 50 г. - грижа за сивата коса

Стилизирането на косата според вида ѝ може да снеме години от възрастта ти. Самочувствието, което това ти дава, е видимо за всички около теб.

Стилна боядисана коса

Въпреки, че много възрастни дами са със студено къдрене, това е една прическа за зрели жени, които стилистите препоръчват да се избегне. Причината е, че студеното къдрене може да накъса вече крехката коса. 

С напредването на възрастта, косата ни започва да изтънява естествено. Много жени се опитват да донесат някакъв живот на уморената коса, като я третират термично при къдрене, навиване и изправяне. Истината е, че това просто ще направи косата още по-тънка и крехка. 

Един чудесен начин да инжектираш обем на тънката коса е да използваш NIVEA Пяна за коса за блясък и обем Diamond Volume след употребата на шампоан за сива коса. Освен, че лекува буклите ти и им придава блясък, той ги предпазва от уврежданията, причинени от топлинното третиране. 

Красиви думи

5 начина да се погрижиш за сивата и боядисаната коса

  1. Винаги използвай балсам за коса - той изглажда кутикулата и отразява светлината, а това придава блясък на косата и я прави да изглежда по-млада.  
  2. Потърси шампоани за сива или боядисана коса. 
  3. Прави на косата си маски и серуми редовно, за да я поддържаш здрава и силна.  
  4. Избягвай свръх-стайлинг с навиване и изправяне на косата.  
  5. Използвай пяна за обем, за да създаде по-плътна и обемна коса. 
 

Идеи за прически за жени над 50 години

Ако забележиш, че косата ти изтънява и чувстваш, че е прекалено изтъняла за сегашната си дължина, разгледай продуктите за коса по-долу. Красотата на този текстурен, модерен външен вид е, че можеш да го оформиш по начин, който искаш да съответства на твоето настроение.

Съвети за оформяне на коса за зрели жени

Когато става въпрос за зряла коса, важно е да се фокусираме върху обема. Лесен начин да го подобриш е да нанесеш подходяща стилизираща пяна за коса като NIVEA Пяна за коса Volume Care и да изсушиш корените нагоре.

Създай прически за зрели жени с тези продукти за грижа за косата

Интересни съвети за теб