Прически за жени над 50 години

НАУЧИ КАК ДА СЕ ГРИЖИШ И ДА СТИЛИЗИРАШ ЗРЯЛАТА КОСА

Всеки иска да изглежда най-добре. Тъй като сме станали по-възрастни, косата ни се променя - както и нашата ежедневна грижа за нея. Научи кои стилови техники и прически са най-подходящи за зрелите жени.

Прически за жени над 50 - цветно докосване

Когато се грижиш за външния си вид, се чувстваш добре отвътре и отвън. За някои жени на възраст над 50 години това означава боядисване на косата им.

Как стареенето влияе на косата ни?

С напредването на възрастта, е нормално косата ни да стане по-тънка. Не само има по-малко косми по главата, но и фоликулите произвеждат фини косъмчета. Това означава, че косата ни е по-податлива на увреждане. 

Много хора свързват посивяването със зрялата коса. Косата ни се възстановява на всеки две до десет години. С течение на времето меланинът (цветният пигмент), който присъства в космите, намалява. Това причинява сива или бяла коса.  

Много жени също забелязват, че косите им стават сухи и без блясък. Зрялата коса може да не е с плътните, дебели кичури, които си имала, когато си била по-млада. За да се справиш със сухата, уморена коса, използвай овлажняващи продукти като NIVEA Спрей балсам без отмиване Hairmilk 7+, за да възвърнеш блясъка ѝ.

techniques-for-covering-grey-hair

Как да покрием сивата коса

Ако искаш да покриеш сивите си кичури, е добре да избягваш боядисването. Нанасяйки цвят върху цялата си коса, правиш корените по-забележими, когато започнат да растат. По-фините техники за боядисване като балеаж, осигуряват естествения вид на косата и прикриват признаците на стареене.
tips-for-covering-grey-hair

Съвети за покриване на сива коса

Жените само с няколко сиви косъма могат да ги прикрият с изсветлявания. Това позволява да запазиш естествения цвят на косата си за по-дълго време и също така спестява посещенията при фризьора, тъй като този тип боядисване не се изпълнява толкова често, колкото боядисването на цялата коса.

Прически за жени над 50 г. - грижа за сивата коса

Стилизирането на косата според вида ѝ може да снеме години от възрастта ти. Самочувствието, което това ти дава, е видимо за всички около теб.

Стилна боядисана коса

Въпреки, че много възрастни дами са със студено къдрене, това е една прическа за зрели жени, които стилистите препоръчват да се избегне. Причината е, че студеното къдрене може да накъса вече крехката коса. 

С напредването на възрастта, косата ни започва да изтънява естествено. Много жени се опитват да донесат някакъв живот на уморената коса, като я третират термично при къдрене, навиване и изправяне. Истината е, че това просто ще направи косата още по-тънка и крехка. 

Един чудесен начин да инжектираш обем на тънката коса е да използваш NIVEA Пяна за коса за блясък и обем Diamond Volume след употребата на шампоан за сива коса. Освен, че лекува буклите ти и им придава блясък, той ги предпазва от уврежданията, причинени от топлинното третиране. 

beautiful-words

Красиви думи

5 начина да се погрижиш за сивата и боядисаната коса

  1. Винаги използвай балсам за коса - той изглажда кутикулата и отразява светлината, а това придава блясък на косата и я прави да изглежда по-млада.  
  2. Потърси шампоани за сива или боядисана коса. 
  3. Прави на косата си маски и серуми редовно, за да я поддържаш здрава и силна.  
  4. Избягвай свръх-стайлинг с навиване и изправяне на косата.  
  5. Използвай пяна за обем, за да създаде по-плътна и обемна коса. 
 
a-modern-pixie-cut-is-perfect-for-a-confident-yet-playful-look

Идеи за прически за жени над 50 години

Ако забележиш, че косата ти изтънява и чувстваш, че е прекалено изтъняла за сегашната си дължина, разгледай продуктите за коса по-долу. Красотата на този текстурен, модерен външен вид е, че можеш да го оформиш по начин, който искаш да съответства на твоето настроение.
Add-volume-to-your-hair-with-styling-mousse

Съвети за оформяне на коса за зрели жени

Когато става въпрос за зряла коса, важно е да се фокусираме върху обема. Лесен начин да го подобриш е да нанесеш подходяща стилизираща пяна за коса като NIVEA Пяна за коса Volume Care и да изсушиш корените нагоре.
background

Създай прически за зрели жени с тези продукти за грижа за косата

Интересни съвети за теб