Научи повече за нуждите на косата си

Научи повече за нуждите на косата си

Филтър
Подреди по

ОТКРИЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА
ПОТРЕБНОСТИТЕ НА ВАШАТА КОСА

За оптимална грижа и стайлинг на косата е необходимо да знаем какъв тип е тя и какво ѝ влияе добре. Ние в NIVEA правим проучвания вече над 100 години, за да ти предоставим познания и опит в грижата за косата. Тук ще откриеш многобройни статии, които ще ти помогнат да опознаеш още по-добре косата си и да се грижиш за нея, за да бъде тя копринено мека, жизнена и блестяща.

Миене, сушене, стайлинг: Така ще се погрижиш добре за косата си

Красивата коса не е случайност! За да бъде грижата съобразена със структурата на твоята коса, е добре да знаеш нейния тип. Много от съветите за грижа за косата са приложими и при всички типове.

Грижа за къдрици

Не само тялото и лицето се нуждаят от интензивна грижа - косата също, защото в противен случай се изсушава и няма здрав вид. Къдриците се нуждаят по принцип от повече грижа, отколкото правата коса. Използвай веднъж седмично подхранваща маска. Добре е да си съставиш собствена програма при грижата за косата. Зарадвай косата си от време на време след измиване с доза балсам и по възможност не посягай често към сешоара, тъй като горещият въздух може да увреди структурата на косъма.

Грижа за гъста коса

Дори да имаш гъста и непокорна коса – не се отчайвай! С нея можеш да си направиш страхотни прически. За да се грижиш оптимално за косата си, използвай при всяко второ измиване балсам и оставяй косата да изсъхне на въздух. Нашият съвет за укротяване на непокорната коса: Втрий малко крем или стайлинг мус в краищата на косата, за да пригладиш стърчащите косъмчета.

Маска за копринена и здрава коса

С блясък и обем, косата изглежда здрава. Но често на нашата коса ѝ липсват подхранване и лъскавина и тя изглежда накъсана и безжизнена. Нашият съвет: Грижи се за косата си с интензивна маска. За да могат косата и скалпа да поемат оптимално интензивната маска, трябва да я оставиш да подейства, преди да я измиеш. След това косата ще бъде отново копринено мека и много по-лесна за разресване.

Съвети за грижа за косата за всеки ден

За повече обем е необходимо да използваш продукти, специално разработени за тази цел. Правилната техника на сушене със сешоар също може да помогне в тази насока: Суши винаги в посока, противоположна на посоката на растеж на косъма. Това придава обем в корените на косата. Грижи се за изтощената и увредена коса с подходящите маски за коса и не използвай маша или преса за коса. Косата ще остане здрава, само когато използваш подходящите за твоя тип коса шампоани и балсами."