Сивата коса: блестяща и здрава

КАК ДА ЗАПАЗИШ КОСАТА СИ КРАСИВА ВЪПРЕКИ ВЪЗРАСТТА Ѝ

Зрялата коса се нуждае от специални грижи. Нейните нужди се променят: косата става суха или тънка, липсва жизненост и следователно се нуждае от повече внимание. Сега тя се нуждае от грижа, която е оптимално пригодена за укрепване на сивата коса, като ѝ връща блясъка и я повдига в корените.

Защо косата посивява?

Посивяването на косата е естествен процес. При някои хора той започва в началото на 30-те години, а при други не по-рано от 60-годишна възраст. Приблизително 70% от всички жени прикриват сивата си коса, като я оцветяват - но сивата коса също може да изглежда добре поддържана и елегантна.
Grey Hair
Дори когато остаряваме, силната и здрава коса не трябва да бъде само мечта. Шампоан NIVEA Vital Care, с формула от екстракт от нар и течен кератин, поддържа процеса на удебеляване на структурата на косъма, запазва цвета на косата и нежно се грижи за скалпа.

Супер готино: сива коса

С напредването на възрастта естественото производство на меланин в кожата намалява. Пигментно образуващите клетки, наречени меланоцити, започват да произвеждат по-малко меланин и в крайна сметка умират - а косата ни започва да побелява на вид.  

Този процес не протича по едно и също време за всеки вид коса. Ето защо понякога имаме коса с естествения цвят, но същевременно и с бели косми, което просто създава впечатление за сив цвят на косата. Така че, строго погледнато - "сивата коса" не съществува. 

Но посивялата коса може да изглежда чудесно, когато е правилно поддържана! Плюс това среброто в момента си струва теглото в злато, тъй като е напълно на гребена на модната тенденция:  

На международния подиум, бляскавото сребристо-сиво се предпочита в момента, а много модни блогъри и модни икони също гордо изпробват различни нюанси на сивото. 
Дори ако косата ти е естествено сива, можеш да имаш красив стил. Използвай грижовни стилизиращи продукти като тези от серията NIVEA Care & Hold. Интензивната формула защитава косата от изсушаване, причинено от топлинна обработка и ѝ осигурява 24-часова фиксация и блясък. 

 

Как да се грижиш за сивата коса

От определена възраст трябва да адаптираш личната грижа за косата към новите нужди, които има тя: след като навършиш 25 години, косата ти може да започне да губи от еластичността си и внезапно да изглежда крехка и трудна за стилизиране. С правилната грижа бързо ще се справиш с тези проблеми и ще държиш косата си под контрол.
сива коса
Искаш ли да запазиш красивия, естествено сив цвят на косата си? Тогава избягвай външните влияния като дим, хлор и слънчева светлина - те могат да направят сивата коса бързо да изглежда жълтеникава.
radiant grey hair
За да избегнеш непривлекателния жълт оттенък, трябва да използваш специални шампоани със синя съставка, известна като "сребърен шампоан", която противодейства на всяка промяна в цвета. По този начин ще се сдобиеш с блестяща коса в естествено сив цвят.

Грижи и съвети за застаряващата коса

  • Сивата коса се нуждае от много подхранване. Специални маски, балсами без измиване и шампоани могат да подобрят структурата на косъма и да изгладят увредените зони. 
  • За да имаш жизнена коса на всяка възраст, избери грижовен шампоан като NIVEA Hairmilk, който подхранва косата и ѝ придава блясък и мекота. 
  • Ако искаш да оцветиш косата си, не трябва да избираш тъмни тонове от цветовата гама. Те само ще подчертаят ненужно малките бръчки. Тоновете от топлата гама са по-подходящи, тъй като те придават приятен вид на лицето. 
 
background