Кокосово масло за коса

АЗИАТСКАТА ТАЙНА ЗА КРАСИВА КОСА

Ароматът на кокосов орех ни напомня за слънце и море, но в същото време глези косата с богатата си формула.

Ароматен еликсир за красота

Кокосово масло

Кокосовото масло съдържа естествени антиоксиданти като Витамин Е, който защитава кожата и косата от вредното влияние на околната среда. Същевременно, предимствата от употребата на кокосовото олио в козметиката са безброй, затова – ако искаш да имаш здрава, красива и блестяща коса, непременно включи кокосово масло в твоята рутина за красота. Резултатът ще ти хареса!

Кокосово масло за коса - грижа и естествена защита за косъма

Ако отвориш бурканче с кокосово масло и го помиришеш със затворени очи, веднага ще свържеш аромата със слънце, плаж и палмови дръвчета и ще се почувстваш все едно си на почивка. В естественото си състояние кокосовото масло е доста твърдо, с бяла консистенция на стайна температура. Когато се затопли, става прозрачно на цвят, течно и има още по-наситен аромат. Може много лесно да се нанася в това си състояние. 

Азиатците откриват позитивните ефекти на кокосовото масло преди векове. Тайната за красота с кокосово масло е в лауриновата киселина, която заедно с  мастните наситени киселини е най-важната съставка на този ароматен еликсир за красота. 

Пресованото олио от кокосов орех е основен компонент при хранене и лична грижа в Азия, тъй като олиото е много вкусно, регулира липидите в кръвта и има антибактериален ефект. 
Кокосовото масло също оставя защитен филм около косъма, правейки косата видимо по-здрава и по-мека. Резултатът е здрава, копринено мека и блестяща коса! 


Как да използваш кокосовото масло като продукт за грижа

Честото използване на сешоар, стилизирането, UV-радиацията, както и използването на преси и маши стресират косата. Богатото и хранително кокосово масло възвръща копринения блясък на безжизнената и суха коса, като прави начупените ѝ краища меки отново. Употребата на кокосовото масло се препоръчва при чувствителен или раздразнен скалп.

Грижа в дълбочина за стресирана коса

Можеш да си приготвиш сама хидратиращи маски и процедури от кокосово масло. Всичко, от което се нуждаеш, е студено-пресовано и необработено кокосово масло, което ще откриеш в добре заредените дрогерии. Тъй като кокосовото масло е твърдо на стайна температура и няма да се разтопи, докато не влезе в контакт с топлината на тялото, е много лесно да го измериш. Разтопяването ще започне, когато температурата достигне 23 - 26 градуса, което се случва, когато влезе в контакт с кожата. Ето затова се втвърдява бързо. 

Следователно внимавай, когато температурите спаднат през зимата! В тази връзка, кокосовото масло може да бъде изцяло в течно състояние през лятото. Независимо от това, няма нужда да го държиш в хладилник. Достатъчно е да го съхраняваш на прохладно, тъмно място, тъй като висококачественото кокосово масло може да се съхранява в продължение на 2 до 3 години на стайна температура. 

Естествена грижа

Маската за коса с кокосово масло се грижи за стресираната коса естествено.

ГРИЖА ЗА ВРЪХЧЕТАТА НА КОСАТА

Маската с кокосово масло се грижи за сухите и увредени връхчета на косата, като ги прави отново гладки и ги защитава от начупване. Нанеси малко количество кокосово масло върху краищата и остави да абсорбира добре.

Кокосовото масло като балсам за коса

Кокосовото масло прави косата копринено мека и може да бъде използвано и като балсам. 

Постави около 2 с. л. кокосово масло в дланите си, изчакай да се разтопи и масажирай директно върху косата веднага след измиване. 

Можеш да я изплакнеш отново след известно време. Оптималното количество кокосово олио е различно и зависи от дължината на косата и дебелината на косъма. 

Ще се наложи да експериментираш малко, но усилията ти ще бъдат възнаградени със здрава и красива коса с копринен блясък. 
 

            Качеството е от решаващо значение за кокосовото масло

Съвет от нас - използвай само висококачествено натурално кокосово масло. Трябва да е студено пресовано, нерафинирано, необработено и натурално. Това ще осигури всички важни нутриенти, витамини и минерали за красива коса.
Малка почивка за сетивата с кокосово масло


Лятната ти почивка е само далечен спомен? Не се тревожи! С използването на кокосово масло върху косата ти, ще се пренесеш на екзотични южни плажове само с едно намигане. Вземи малко количество кокосово масло, затвори очите си и се наслади на невероятния тропически аромат, преди да го втриеш в косата или върху кожата си. Масажът с кокосово масло е също чудесен начин да "избягаш" от ежедневието, тъй като оставя приятен и лек аромат върху кожата. 


Домашна терапия за коса за 1 минута

Направи си сама грижовна домашна маска за жизнена и блестяща коса