Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Използвай нашето персонализирано приложение и открий кои NIVEA продукти са подходящи за нуждите на твоята кожа!

Кокосово масло за коса

Кокосово масло за коса

Азиатската тайна за красива коса

Ароматът на кокосов орех ни напомня за слънце и море, но в същото време глези косата с богатата си формула.

Ароматен еликсир за красота

Кокосово масло

Coconut oil

Кокосовото масло съдържа естествени антиоксиданти като Витамин Е, който защитава кожата и косата от вредното влияние на околната среда. 

Кокосово масло за коса - грижа и естествена защита за косъма

Ако отвориш бурканче с кокосово масло и го помиришеш със затворени очи, веднага ще свържеш аромата със слънце, плаж и палмови дръвчета и ще се почувстваш все едно си на почивка. В естественото си състояние кокосовото масло е доста твърдо, с бяла консистенция на стайна температура. Когато се затопли, става прозрачно на цвят, течно и има още по-наситен аромат. Може много лесно да се нанася в това си състояние. 

Азиатците откриват позитивните ефекти на кокосовото масло преди векове. Тайната за красота с кокосово масло е в лауриновата киселина, която заедно с  мастните наситени киселини е най-важната съставка на този ароматен еликсир за красота. 

Пресованото олио от кокосов орех е основен компонент при хранене и лична грижа в Азия, тъй като олиото е много вкусно, регулира липидите в кръвта и има антибактериален ефект. 
Кокосовото масло също оставя защитен филм около косъма, правейки косата видимо по-здрава и по-мека. Резултатът е здрава, копринено мека и блестяща коса! 

Как да използваш кокосовото масло като продукт за грижа

Честото използване на сешоар, стилизирането, UV-радиацията, както и използването на преси и маши стресират косата. Богатото и хранително кокосово масло възвръща копринения блясък на безжизнената и суха коса, като прави начупените ѝ краища меки отново. Употребата на кокосовото масло се препоръчва при чувствителен или раздразнен скалп.

Грижа в дълбочина за стресирана коса

Можеш да си приготвиш сама хидратиращи маски и процедури от кокосово масло. Всичко, от което се нуждаеш, е студено-пресовано и необработено кокосово масло, което ще откриеш в добре заредените дрогерии. Тъй като кокосовото масло е твърдо на стайна температура и няма да се разтопи, докато не влезе в контакт с топлината на тялото, е много лесно да го измериш. Разтопяването ще започне, когато температурата достигне 23 - 26 градуса, което се случва, когато влезе в контакт с кожата. Ето затова се втвърдява бързо. 

Следователно внимавай, когато температурите спаднат през зимата! В тази връзка, кокосовото масло може да бъде изцяло в течно състояние през лятото. Независимо от това, няма нужда да го държиш в хладилник. Достатъчно е да го съхраняваш на прохладно, тъмно място, тъй като висококачественото кокосово масло може да се съхранява в продължение на 2 до 3 години на стайна температура. 

Естествена грижа

Естествена грижа

Маската за коса с кокосово масло се грижи за стресираната коса естествено.

Грижа за краищата на косата

Caring for the ends of your hair

Маската с кокосово масло се грижи за сухите и увредени краища на косата, като ги прави отново гладки и ги защитава от начупване. Нанеси малко количество от маслото върху краищата и остави да абсорбира добре. 

Кокосовото масло като балсам за коса

Кокосовото масло прави косата копринено мека и може да бъде използвано и като балсам. 

Постави около 2 с. л. кокосово масло в дланите си, изчакай да се разтопи и масажирай директно върху косата веднага след измиване. 

Можеш да я изплакнеш отново след известно време. Оптималното количество масло е различно и зависи от дължината на косата и дебелината на косъма. 

Ще се наложи да експериментираш малко, но усилията ти ще бъдат възнаградени със здрава и красива коса с копринен блясък. 

            Качеството е от решаващо значение за кокосовото масло

Съвет от нас - използвай само висококачествено кокосово масло. Трябва да е студено пресовано, нерафинирано, необработено и натурално. Това ще осигури всички важни нутриенти, витамини и минерали.
Малка почивка за сетивата с кокосово масло


Лятната ти почивка е само далечен спомен? Не се тревожи! С използването на кокосово масло върху косата ти, ще се пренесеш на екзотични южни плажове само с едно намигане. Вземи малко количество кокосово масло, затвори очите си и се наслади на невероятния тропически аромат, преди да го втриеш в косата или върху кожата си. Масажът с кокосово масло е също чудесен начин да "избягаш" от ежедневието, тъй като оставя приятен и лек аромат върху кожата. 

Кокосовото масло като балсам за коса

Домашна терапия за коса за 1 минута

Направи си сама грижовна домашна маска за жизнена и блестяща коса

НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ КЪМ ТЕБ