съвети и трикове за къдрава коса

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ЗА КЪДРАВА КОСА

МОДЕРНИ ПРИЧЕСКИ, ПРОФЕСИОНАЛНА ГРИЖА И СТИЛИЗИРАНЕ

Независимо дали имаш нежни вълни, едри или дребни къдрици, с подходящата терапия и стайлинг с хидратация и грижа къдриците няма да са само мечта.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ЗА КЪДРИЦИТЕ

Нежни вълни или естествени малки къдрици – когато косата получава правилната грижа и подходящите продукти за стилизиране, къдриците са удивителни. Приложи съветите и триковете на NIVEA за ослепителна прическа!
къдрици или вълни

Удивително женствена и готина

Естествени къдрици или идеално стилизирана – къдриците са модерни всеки сезон. 

Права или къдрава – ето защо косата е такава, каквато е

Причината, поради която имаме права, вълниста или къдрава коса, зависи от напречното сечение на косъма:

  • Колкото по-кръгло е напречното сечение, толкова по-прав е косъмът. 
  • Колкото е по-овален, толкова по-къдрава е косата.
  • Ъгълът, под който расте косъмът от скалпа, също играе важна роля за формата на косата. 
  • Ако ъгълът е вертикален, косата ще бъде по-права. Ако расте под ъгъл, косата изглежда вълниста или къдрава. 

Независимо от напречното сечение на косъма, независимо дали косата е къдрава, вълниста или права, за някои прически е добре да имаш къдрици, за по-лесно изпълнение и по-голям обем.

Топ съвет: Сплети косата на плитки вечерта и ги оформи на сутринта – така ще имаш красиви къдрици дори и косата ти по принцип да е права.

 
 

НАПРАВИ СИ СТРАХОТНИ КЪДРИЦИ

Блестящите обгрижени къдрици са в мечтите на много жени. Показваме ти как да се сдобиеш с тях! Следвай съветите за грижа за къдрава коса от експертите на NIVEA:

  • Оформи къдриците си с подходящия праймър или пяна за коса. За да направиш това, първо използвай продукт като Стилизиращ праймър за къдрава коса, а след това я остави да изсъхне естествено. И определено не я разресвай с четка.
  • Трансформирай безжизнената коса със серия за здравословен блясък NIVEA Hairmilk Natural Shine. Шампоан и балсам с ефективно, но деликатно действие за възстановяване на здравословния блясък на всеки косъм, от корена до краищата.
  • Правилното стилизиране също е важно, за да се наблегне на отделните кичури. Използвай Оформящ спрей за къдрава коса, който ще ти даде двойно повече време на съхнене в сравнение със стандартен лак за коса, съдържащ алкохол, а това значи достатъчно време за по-лесно оформяне и дооформяне на прическата.
  • Пяната за коса и стилизиращият праймър са много подходящи за нуждите на къдравата коса, защото осигуряват както еластичност, така и защита срещу разрошване.
  • Сешоар с дифузер също спомага за нежно дефиниране на къдриците и придаване на желаната форма. За да направиш това, разреши косата си бавно при ниска температура и мощност.
  • Маската за коса със зехтин или масло от грозде е лесна за приготвяне у дома. Смеси две супени лъжици зехтин с 2 лъжици кастрово масло, 1 лъжица мед и един жълтък. Преди да разбъркаш, леко затопли зехтина. След това нанеси маската кичур по кичур и нежно масажирай. Остави да подейства за 30 минути и след това измий.
 
четка и гребен за коса

Естествените къдрици се нуждаят от много грижа

Къдриците се формират от извивка в структурата на косъма. Колкото по-овално е напречното сечение на косъма, толкова по-къдрава е косата. Ако стилизираш косата си по правилния начин, ще се радваш на идеално оформени къдрици.

ЛЕСНА ПРИЧЕСКА ЗА КЪДРАВА КОСА

прическа за дълга коса

МОДЕРНИ ПРИЧЕСКИ ЗА ДЪЛГА КОСА

Бъди винаги на мода с най-модерните прически с естествени къдрици. Научи как да извлечеш максимума от косата си с уроци и продукти, които ѝ придават живот.
съвети на експерта за къдрава коса

ЕКСПЕРТЕН СЪВЕТ

Дългата къдрава коса понякога може да изглежда суха и лишена от блясък, затова се нуждае от специална грижа. Подхранвай я с интензивна маска за коса веднъж седмично, за да ѝ възвърнеш естествения блясък и еластичност. Така ще бъде много по-лесно да я стилизираш!

МОДЕРНА ПРИЧЕСКА ЗА ДЪЛГА КОСА С ЕСТЕСТВЕНИ КЪДРИЦИ

Как се прави: 

С обикновен път по средата, който разделя косата, тя пада нежно далеч от лицето на прекрасни вълни. 

СТЪПКА 1
Използвай маша, за да оформиш къдриците. Раздели косата на горна и долна част. След това започни от долната част. Просто завъртай косата в средни по големина къдрици в посока, обратна на лицето, към средата на темето.

СТЪПКА 2
Направи централен път в горната част и приглади косата назад. За да по- модерна визия, не накъдряй косата до самите корени.

СТЪПКА 3
След като си накъдрила цялата коса, раздели всеки кичур на две. Така ще имаш по-малки къдрици и повече гъвкавост и форма. 

 
 
прическа за къса къдрава коса

Съвети за уникални прически: къса и къдрава

Ангелски къдрици: как да ги постигнете

СТЪПКА 1
Измий косата си с шампоан и балсам NIVEA Hairmilk.

СТЪПКА 2
Нанеси Стилизиращ праймър за къдрава коса и навий средни по размер кичури около пръстите си, за да ги разделиш един от друг.

СТЪПКА 3
Изсуши косата си с дифузер, за да дефинираш по-добре къдриците. 

СТЪПКА 4
Оформи къдриците в желаната форма, когато изсъхнат.

СТЪПКА 5
Разклати глава, за да придадеш обем и нежен, естествен завършек.

Съвет на експерта
Ако косата ти е по-скоро права, използвай маша или преса за навиване със среден диаметър, за да си направиш къдрици.

 

 

БОХЕМСКИ СТИЛ И БЛЯСЪК НА НЕЖНИ ВЪЛНИ

СТЪПКА 1
Направи път. Сега навий косата кичур по кичур в посока от лицето навън, като използваш маша със среден диаметър, за да си направиш нежни вълни. 

СТЪПКА 2
Повтори, докато цялата коса е накъдрена. 

СТЪПКА 3
Разреши косата с широка четка с естествен косъм. Това ще заглади горните слоеве на кутикулите и ще придаде допълнителен блясък на нежните вълни.

Съвет на експерта
Това е прекрасна и лесна за постигане визия. Със сигурност ще привлечеш погледите на околните. Не се страхувай да разресваш косата си. За тази визия се нуждаеш не от малки еластични къдрици, а от нежно падащи вълни. Ако искаш повече обем, можеш дори да разрешиш косата си с наведена надолу глава.

 
прическа нежни вълни

Нежни вълни за любимата визия за сезона.

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ