Просто изкусителна: съвети и трикове за къдрава коса

ОТ ПРОФЕСИОНАЛНА ГРИЖА ДО МОДНИ ПРИЧЕСКИ

Независимо дали имате нежни вълни, големи или дребни къдрици, с правилната терапия и стайлинг с хидратация и грижа, къдриците винаги са мечта.

Перфектните вълни – всичко, което трябва да знаете за къдриците

Нежни вълни или естествено ситно къдрава коса – кога са добре гледани и стилизирани, къдриците са удивителни. NIVEA ви показва всички трикове за вашата прическа!

Удивително женствена и готина

Естествени къдрици или идеално стилизирана – къдриците са модерни всеки сезон. 

Права или къдрава – ето защо косата е такава, каквато е

Причината, поради която имаме права, вълниста или къдрава коса зависи от напречното сечение на косъма: 

 • колкото по-кръгло е напречното сечение, толкова по-прав е косъмът. 
 • колкото е по-овален, толкова по-къдрава е косата. 
 • ъгълът, под който расте косъмът от скалпа, също играе важна роля за формата на косата. 
 • ако ъгълът е вертикален, косата ще бъде по-права. Ако расте под ъгъл, косата изглежда вълниста или къдрава. 

Независимо от напречното сечение на косъма, независимо дали косата е къдрава, вълниста или права, за някои прически е добре да имате къдрици, за по-лесно изпълнение и по-голям обем. 
Горещ съвет: сплетете косата на плитки вечерта и след това ги оформете на сутринта – така ще имате красиви къдрици дори и косата ви обикновено да е права. 

 

Страхотни къдрици, лесни за копиране

Блестящите обгрижени къдрици са в мечтите на много жени. Показваме ви как да се сдобиете с тях! Съветите за грижи за къдрава коса от експертите на NIVEA:

 • Къдравата коса често е недефинирана, защото е дехидратирана. Специална хидартираща пяна (например NIVEA Flexible Curls) обгръща всяка индивидуална къдрица с хидратираща формула, която съдържа екстракт от алое вера и осигурява еластичност. 
 • Шампоаните срещу начупване също спомагат за укротяване на чупливата коса.  
 • Правилното стилизиране също е важно, за да се наблегне на отделните кичури. За да направите това, нанесете например пяна NIVEA Flexible Curls върху влажна коса и навийте отделни кичури между пръстите си. След това оставете косата да изсъхне естествено. И определено не я разресвайте с четка. 
 • Пяна за стилизиране е много подходяща за нуждите на къдравата коса, защото осигурява както еластичност и защита срещу разрошване.
 • Сешоар с дифузер също спомага за нежно дефиниране на къдриците и придаване на фантастична форма. За да направите това, разрешете косата си бавно при ниска температура и мощност. 
 • Маската за коса със зехтин или масло от грозде е лесна за приготовление вкъщи. Смесете две супени лъжици зехтин с 2 лъжици кастрово масло, 1 лъжица мед и един жълтък. Преди да ги смесите, леко затоплете зехтина. След това нанесете маската кичур по кичур и нежно масажирайте. 
 • Оставете да подейства за 30 минути и след това измийте. 
 

Естествените къдрици се нуждаят от много грижа

Къдриците се формират от извивка в структурата на косъма. Колкото по-овално е напречното сечение на косъма, толкова по-къдрава е косата. Ако стилизирате косата си по правилния начин, ще се радвате на идеално оформени къдрици.


Лесна за копиране прическа: страхотни визии за къдрава коса

Изтънчени прически за дълга коса с естествени къдрици

Експертният съвет на Сали Брукс:

„Дългата къдрава коса може лесно да изглежда суха, лишена от блясък и разрошена. Подхранвайте я с интензивна маска веднъж седмично, за да я поддържате във форма. Къдравата коса в добра форма има естествена еластичност и се управлява по-лесно“. 

Стайлинг съвети за удивителни прически: дълга коса с естествени къдрици

Как се прави: 

С обикновен път по средата, който разделя косата, тя пада нежно далеч от лицето на прекрасни вълни. 

СТЪПКА 1
Използвайте маша, за да оформите къдриците. Разделете косата на горна и долна част. След това започнете от долната част. Просто завъртайте косата в средни по големина къдрици в посока обратна на лицето към средата на темето. 

СТЪПКА 2
Направете централен път в горната част и извийте косата назад от лицето. За да постигнете модерна визия, не накъдряйте косата до самите корени. 

СТЪПКА 3
След като сте накъдрили цялата коса, разделете всеки кичур на две. Така ще имате по-малки къдрици и повече гъвкавост и форма. 

 

Съвети за уникални прически: къса и къдрава

Ангелски къдрици: как да ги постигнете

СТЪПКА 1
Измийте косата си с шампоан NIVEA Hairmilk.

СТЪПКА 2
Нанесете пяна за коса NIVEA Flexible Curls и навийте средни по размер кичури около пръстите си, за да ги разделите един от друг.

СТЪПКА 3
Изсушете косата си с дифузер, за да дефинирате по-добре къдриците. 

СТЪПКА 4
Оформете къдриците в желаната форма, когато изсъхнат. 

СТЪПКА 5
Разклатете глава, за да придадете обем и нежен, естествен завършек. 

Съвет на експерта
Ако косата ви е по-скоро права, използвайте маша със среден диаметър, за да направите къдрици. 

 

Бохемски блясък: как да го постигнете

СТЪПКА 1
Направете път. Сега извийте косата кичур по кичур в посока от лицето навън, като използвате маша със среден диаметър, за да си направите нежни вълни. 

СТЪПКА 2
Направете го, докато цялата коса е накъдрена. 

СТЪПКА 3
Разрешете косата с широка четка с естествен косъм. Това ще заглади горните слоеве на кутикулите и ще придаде допълнителен блясък на нежните вълни. 

Съвет на експерта
Това е прекрасна и лесна за постигане визия. Със сигурност ще привлечете оценяващи погледи. Не се страхувайте да разресвате косата си. За тази визия се нуждаете не от малки еластични къдрици, а от нежно падащи вълни. Ако искате повече обем, можете дори да разрешите косата си с главата надолу. 

 

Нежни вълни за любимата визия за сезона.