Колко често може да боядисваш косата си

Колко често може да боядисваш косата си?

ОТГОВОРИТЕ НА ТВОИТЕ ВЪПРОСИ

Красивата, здрава коса и блестящият цвят на косата трябва да вървят ръка за ръка. Споделяме с теб практически съвети за грижа за боядисаната коса, за да ти помогнем да получиш ефект, с който да се гордееш.

Съвети за боядисване на косата

Боядисването на косата може да изглежда непостижимо, ако не знаеш какво точно да направиш. За щастие, ние сме на разположение със съвети и предложения за идеалните резултати.

Как действа боята за коса?

За да обясним науката за боята за коса, нека да определим разликата между перманентна и временна боя за коса.  

При полу-перманентното боядисване на косата, цветът се прикрепя към външната страна на косъма. 

При временното боядисване на косата, за разлика от постоянния цвят на косата, не се използва амоняк за отваряне на космения фоликул, а по тази причина цветът скоро се измива. 

Що се отнася до перманентната боя за коса, при този случай се отваря космения фоликул и така компонентите от цвета въздействат отвътре в косъма, за да му придадат желания цвят. 

Процесът обикновено включва премахване на оригиналния цвят на косата и нанасяне на новия, но това често се случва толкова бързо, че изглежда почти едновременно.

колко често да боядисваш косата си

Колко често да боядисваш косата си?

Колко често е безопасно да боядисваш косата зависи от здравето на косата и степента на промените, на които я подлагаш. За напълно нов цвят върху цялата коса се препоръчва да изчакаш от четири до седем седмици - особено ако се използва пероксид.
боядисване на косата у дома

Съвети за боядисване на косата у дома

Независимо дали боядисваш косата си в пастелно розово или в по-тъмно русо, най-вероятно искаш да имаш точно цвета от снимката върху кутийката за боя за коса. Използвай оксиданта, за да смесиш с цвета и след това измий с NIVEA Pure Color Мицеларен балсам и маска 2в1.
 

Грижа за боядисана коса

Ще ти покажем как да поддържаш боядисаната коса здрава, както преди да си я боядисала! Открий съветите ни за безопасност при боядисване на косата.

Опасности при боядисване на косата

Боята за коса може да ти даде увереност и да подобри настроението ти, но е важно да си наясно и с аспектите, които не са толкова красиви. 

Въпреки, че се говори за връзка между боята за коса и рака, научните изследвания са доказали, че това е неоснователно. 

Всички съставки на боята за коса, които може да са опасни, обикновено се срещат в такива малки количества, че не представляват риск. 

Въпреки това, много експерти смятат, че салонните бои са по-безопасни поради по-високото качество на съставките. 

След казаното по-горе, най-належащият въпрос за жените, които използват боя за коса е сухата или повредената коса. Тук идва на помощ NIVEA Pure Color Мицеларен шампоан за боядисана коса, който поддържа косата ти плътна и еластична.


 

7 лесни начини да запазиш боядисаната коса красива

  1. Мий косата с хладка вода.
  2. Не мий косата повече от три пъти седмично. 
  3. Използвай шапка за душ, когато миеш само тялото си. 
  4. Погрижи се за кичурите си с маски за коса.
  5. Използвай само шампоан и други продукти за коса, предназначени за боядисвана коса. 
  6. Подрязвай връхчетата на косата на всеки шест седмици.
  7. Изчакай от четири до седем седмици, преди да боядисаш отново.
 
редовно подстригване за здрава коса

Редовни подстрижки

Третирането на косата ти редовно я прави здрава и без начупени краища. Като се има предвид, че боята за коса може да изсуши и увреди косата ти, важно е да подготвиш добре косата. Новият цвят на косата изглежда още по-добре, когато е нанесен върху здрава, блестяща коса.

маска за коса и серуми за коса

Маски за коса и серуми

Когато си с нов цвят на косата, нормално е да искаш да го покажеш. За да извлечеш максимума от новия си външен вид, започни с блясъка. Нанасяй седмично маска за коса и серуми, преди да стилизираш - това предпазва косата от топлинното въздействие на маши, преси и сешоари и увредени краища.
лак за боядисана коса

Лак за боядисана коса

Зашеметяващите нови цветове за коса заслужават да бъдат забелязани. Експериментирай с кокове и игриви плитки, за да покажеш акцентите и богатия цвят в пълната им сила. Използвай NIVEA Стилизиращ праймър за права коса.

 
специални продукти за оформяне на боядисана коса

Специални продукти за оформяне

Преди да оформиш косата си с преса, маша или сешоар, нанеси NIVEA Стилизиращ праймър за права коса - дори и ако не изправяш или навиваш косата си седмично и просто я пазиш за специални случаи. Праймърът предпазва уязвимите косъмчета от изсушаване, увреждане или загуба на цвета.

kolko-chesto-da-boyadisvash-kosata

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ