krasiva koza

КРАСИВА КОЖА: КАК ДА ПОСТИГНЕШ ИДЕАЛЕН ВИД

ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ, УСЕЩА СЕ ДОБРЕ!

Много малко от нас имат безупречна, красива кожа. Свежият вид и красивата кожа на лицето не са случайност. Какво можеш да направиш, за да имаш красива кожа? Всъщност – доста неща!

ТВОЯТА КОЖА – ЧУДО НА ПРИРОДАТА

Твоята кожа има много работа. От сутрин до вечер е изложена на различни влияния, които могат да ѝ повлияят – отвътре и отвън. Тя ни обгръща, защитава и показва как се чувстваме.

Една кожа, много различни факти

Знаеш ли, че кожата съставлява почти 16% от телесното тегло? Кожата ни е най-големия орган на тялото ни. Тя регулира телесната ни температура и съхранява енергия. Преди всичко обаче, тя играе важна защитна роля. Слънчевата светлина, пушенето, алкохолът и стресът стимулират формирането на свободни радикали, които атакуват кожата ни. Топлината, студът, влагата и замърсителите също имат пряко влияние върху кожата ни, а оттам и върху здравето ни. Състоянието на кожата ни се определя от вътрешни фактори като генетична предразположеност или напълно нормални процеси на стареене. Не можем да я защитим напълно от всички влияния, но с правилната грижа можем да я подкрепим във всичките ѝ функции, като гарантираме, че остава красива.

Открий повече за оптималната грижа за всеки тип кожа тук.

 
една кожа, различни факти
кожата е отражение на душата

Кожата е отражение на душата

Наред с очите, ушите и носа, ти притежаваш и друг орган за комуникация: кожата ти. Няма друг орган, който да комуникира повече с други хора. Използваме я, за да откриваме, докосваме и демонстрираме най-искрените си чувства. Благодарение на сензорните влакна в кожата, информацията се придвижва не само отвън навътре, но и отвътре навън – от дълбините на нашите души. Стимулите се обработват емоционално в зависимост от ситуацията и водят до различни реакции на кожата: например, изчервяваме се или се потим, когато се срамуваме, пребледняваме, когато се страхуваме, а когато сме стресирани, кожата ни става по-бледа и се образуват тъмни кръгове под очите. Кожата ни показва как преживяваме света около нас и как реагираме на него. Така че покажи малко уважение към себе си и кожата си!

Научи повече за това как да поддържаш красотата си отвътре тук

 

Тайната на красивата кожа?

Състоянието на кожата ти се определя от генетичната предразположеност, но също и от влиянието на средата или от възрастта ти. Но ти също можеш да допринесеш за красотата на кожата си. Бъди активна и се грижи за естествената си красота!

НАШИТЕ СЪВЕТИ ЗА КРАСИВА КОЖА НА ЛИЦЕТО

  • Винаги използвай продукти за грижа, които са подходящи за твоя тип кожа, защото така предоставяш оптимална помощ за кожата си. 
  • Лягането с грим определено е недопустимо! Мицеларен измиващ гел NIVEA Hydra Skin Effect или Измиваща пяна за лице NIVEA Rose Touch ще направят кожата ти чиста и кадифено-мека и гладка на мига.
  • Отнасяй се деликатно към кожата си: не я търкай с хавлия след измиване. Просто попий нежно водата по лицето, за да не увредиш естествената защитна бариера на кожата.
  • Стресът се чете по устните ти: Балсам за устни NIVEA Original Care съдържа подхранващо масло от ший и бадемово масло и прави напуканите устни меки и красиви за нула време.
  • Включи ежеседмичното ексфолиране в рутината си. Това ще ти помогне да поддържаш порите и цвета на тена си в отлично състояние. 
  • Кожата ти е активна нощем – клетъчната регенерация е значително по-бърза през нощта, отколкото през деня. Направи на кожата си услуга с използването на нощен крем NIVEA.
  • Периодично почиствай аксесоарите си за грим. В противен случай при употребата им върху кожата ти ще се озовават бактерии.

ПОДДЪРЖАЙ КОЖАТА СИ МЛАДА И КРАСИВА

Има много фактори, които причиняват преждевременно стареене на кожата. Начинът ти на живот също влияе върху външния ти вид. Небалансираното хранене, консумацията на алкохол, никотинът и психологическият стрес са като отрова за кожата. Живей здравословно и си почивай качествено – това е най-добрата рецепта за млада, здрава и красива на вид кожа.

UV лъчението от слънцето също ускорява появата на признаци на стареене по кожата. Затова трябва да използваш подходящ продукт за защита от слънцето, особено през лятото. Довери се на слънцезащитата за лице от NIVEA SUN.

С правилната грижа можеш ефикасно да намалиш и бръчките и фините линии – първите признаци на стареене на кожата. Стягащ дневен крем против бръчки NIVEA Q10 Power има SPF15 и UVA филтри, за да защитава кожата от преждевременно стареене, предизвикано от слънчевата светлина. Открий повече за правилната защита на лицето си от слънцето тук.

 

ИСТИНСКАТА КРАСОТА ИДВА ОТВЪТРЕ

Живей добре: здравословното хранене, спортът и почивката ще допринесат за добре изглеждаща кожа. Отдели време за себе си и дай на тялото си вниманието, което заслужава.
спорт за издръжливост за красива кожа
АКТИВНОСТИ ЗА КРАСИВА КОЖА

СПОРТУВАЙ ЗА КРАСИВ ВИД НА КОЖАТА

Тичане, колоездене, ходене – спортовете за издръжливост на открито ще осигурят кислород на тялото ти и ще озарят лицето ти.
масаж за душата
Активности за красива кожа

МАСАЖ ЗА ЛИЦЕТО = МАСАЖ ЗА ДУШАТА

Масажът на лицето намалява стреса. Масажирай с показалец и среден пръст нагоре от основата на носа. Разтвори пръстите встрани, докато достигнеш косата. Притискай леко.
фокусирай се върху нещо друго
Активности за красива кожа

ФОКУСИРАЙ СЕ ВЪРХУ НЕЩО ДРУГО

За да прочистиш ума си след работа, умствената дейност може да помогне както и физическите дейности. Има ли нещо, което винаги си искала да научиш? Например нов език? Или може би умееш да правиш нещо с ръцете си след дългия работен ден пред компютъра?
подай водата насам, оптимална хидратация отвътре и отвън
Активности за красива кожа

ПОДай водата НАСАМ!

Като пиеш много вода, ти освежаваш кожата си! Водата подкрепя клетките ти, пренася хранителните вещества и стимулира концентрацията. Пий поне по 2 литра вода на ден.
естествено красива кожа
Активности за красива кожа

РАЗКРИЙ ЕстественАТА красОТа НА кожаТА СИ

Естествена грижа за кадифено мека кожа: поглези кожата си с хидратираща маска със зехтин, кисело мляко и авокадо. Или се довери на ефикасността на лист маските на NIVEA.
 
сънят те разкрасява, сън за красота
Активности за красива кожа

Сънят ТЕ разкрасява

Много сън и подхранващ нощен крем – ето така ще стимулираш регенерацията на кожата си. Необходимото количество сън е различно при различните хора, но в идеалния случай е около 7-8 часа. Не подценявай съня за красота!
отпусни се наистина, релаксирай
Активности за красива кожа

ОтпуснИ се НАИСТИНА

Здравословен съвет за красива кожа: топлата вода ще отпусне ума и тялото. Температурата на водата обаче не трябва да бъде повече от 38 градуса. Рехидратиращите добавки за вана предпазват кожата от изсушаване.

ОЩЕ СЪВЕТИ ЗА КРАСИВА И ЗДРАВА КОЖА