Колко време трае защитата от слънце?

Погрижете се за кожата с правилно нанасяне на слънцезащита Някога питали ли сте се кой формат на слънцезащитен продукт издържа по-дълго или колко често трябва да го нанасяте? Научете всичко, което някога сте искали да знаете за UV защитата, за да може спокойно да се наслаждавате на слънцето.

UV защита – съвети за нанасяне на водоустойчив слънцезащитен продукт

За да защитите кожата си от изгаряне е важно да знаете кога и как да нанасяте водоустойчив слънцезащитен продукт.

Как да нанасяте слънцезащитен продукт

  • За да сте защитени от самото начало, нанесете слънцезащитния продукт още в хотела 
  • Използвайте достатъчно количество
  • Нанесете върху тялото си количество, равняващо се на приблизително две супени лъжици 
  • Размажете продукта равномерно по тялото, без да пропускате места 
  • Оставете да попие, преди да се облечете 
  • Нанасяйте редовно, особено след плуване, потене или триене с кърпа 
  • Не забравяйте да намажете горната част на ушите и врата 

 

Колко често трябва да нанасяте слънцезащитен продукт

Колко време трае слънцезащитният продукт? В зависимост от типа кожа и използвания слънцезащитен фактор, както и плуването, действието на продуктите за защита от UV-лъчите е различно. Дори потенето и подсушаването с кърпа могат да премахнат част от продукта. 

По-високият слънцезащитен фактор (SPF) увеличава времето, което може да прекарате под слънцето и да сте защитени. Например, продукт със SPF 30 като NIVEA SUN Protect & Moisture Хидратиращ лосион SPF30 означава, че може да стоите под слънцето 30 пъти по-дълго, отколкото без защита, без да изгорите. SPF 50 означава, че кожата е защитена 50 пъти по-дълго, отколкото когато върху нея не е нанесен продукт. Не забравяйте обаче да нанасяте редовно повторно количество, защото и високият фактор се отмива. 
 

Колко лесно се отмива слънцезащитния продукт?

Използвахме UV леща за камера, за да видим за колко време се отмива слънцезащитният продукт. Когато погледнете слънцезащитния продукт през UV леща, виждате колко е защитена кожата. Потенето, плуването и подсушаването с кърпа оказват влияние върху степента на защита от слънцето.

Колко трае защитата от слънце – най-често задаваните въпроси 

Когато се подготвяте за почивка или за ден на плажа, е нормално да искате да знаете как най-добре да се защитите от слънчево изгаряне.

Издържат ли някои слънцезащитни продукти по-дълго от други?

Всички слънцезащитни продукти NIVEA защитават кожата от UVA и UVB лъчи. Водоустойчивите продукти издържат повече, но основната разлика е в лекотата на нанасяне. 

Слънцезащитните мини продукти за деца, например NIVEA Sun Детски лосион джобен размер SPF 50+, осигуряват незабавна UV защита и са лесно за нанасяне – особено за деца.

Слънцезащитните продукти под формата на спрей или аерозол, например NIVEA SUN Protect & Dry Touch Слънцезащитен спрей SPF30, са страхотен избор за лесно и удобно нанасяне. Имат освежаващ ефект и са много подходящи в горещите летни дни.  
 

Развалят ли се слънцезащитните продукти? 

Когато се съхраняват правилно, слънцезащитните продукти NIVEA имат срок на годност поне 30 месеца в магазина или аптеката. На всяка опаковка има малка картинка с отворено бурканче крем с число и буквата „М“, които посочват до колко месеца след отварянето продуктът може да се използва.
Жена-седи-в-пясъка
Какво кара слънцезащитният продукт да се отмива?

Потене

Независимо дали релаксирате на плажа или се разхождате из града, потенето може да отмие слънцезащитния продукт, което намалява защитата на кожата. 
Плуване
Какво кара слънцезащитният продукт да се отмива?

Плуване

Има специално разработени водоустойчиви слънцезащитни продукти, които са подходящи за плуване и за други водни спортове. Макар че те издържат повече от обикновени слънцезащитни продукти, все пак трябва да се нанасят повторно, за да запазите кожата си защитена.
Подсушаване с кърпа
Какво кара слънцезащитният продукт да се отмива?

Подсушаване с кърпа

Изсушаването и триенето с кърпа или с ръка може да премахне част от слънцезащитния продукт от кожата. За да осигурите на тялото си най-добрата защита през целия ден, нанасяйте на всеки 2 часа или след плуване слънцезащитен продукт като NIVEA SUN Protect & Moisture Хидратиращ лосион SPF30.

 
background