премахване на белези от пъпки, пигментни петна, премахване на петна по лицето, следи от пъпки”

Премахване на ПЕТНА от пъпки: КАКВО ПОМага СРЕЩУ петна ПО ЛИЦЕТО?

СЪВЕТИ ЗА ГРИЖА ЗА РАВНОМЕРЕН ТЕН БЕЗ БЕЛЕЗИ ОТ ПЪПКИ

Пъпката рядко изчезва за една нощ. Понякога малко петънце може да остане върху кожата с месеци. Научи какво да правиш и как да предотвратиш появата на нови следи от пъпки и пигментни петна по лицето.

Какво помага срещу следите от пъпки и как мога да ги премахна?

Пъпката най-накрая зарасна, но остана малко петно? Всеки, който се бори с акне или пъпки, със сигурност е запознат с това: червеникави до кафеникави тъмни петна по кожата – т.нар. белези от пъпки или пигментни петна.

средства срещу ПЕТНА от пъпки: какво помага за ПРЕМАХВАНЕ на следите ОТ ПЪПКИ?

 • Специални кремове: Има различни кремове против пъпки и пигментни петна. При редовна употреба те могат постепенно да изсветлеят. В зависимост от вида и концентрацията на продуктите, те се дават само по лекарско предписание.
 • Нежен пилинг: Редовният пилинг премахва мъртвата кожа, която може да потъмнее постепенно след  зарастването на пъпките. Препоръчват се леки измиващи ексфолианти за ежедневна употреба. От друга страна, по-едрозърнестите варианти е най-добре да се използват веднъж или два пъти седмично, за да не се травмира кожата. Чувствителната кожа може да понася само един или два пилинга на месец.
 • Пилинг от плодова киселина: Ако белезите от пъпки остават, може да опиташ химически пилинг. Той има по-силен ефект, тъй като премахва горния слой на кожата с помощта на киселини и в същото време стимулира обновяването на клетките. Но тъй като пилингът от плодови киселини дразни кожата, най-добре е да направиш консултация с дерматолог или с козметично студио.
 • Отстраняване на белези с лазер: Ефективен начин за премахване на тъмните петна е процедурата при дерматолог. Професионалистът може да изсветли петната с помощта на лазери и светлинни импулси (IPL). Тъй като този метод може да увреди и съседна тъкан, внимателната грижа след процедурата е от съществено значение.

Премахване на петна от пъпки: Кое лечение е подходящо за мен? Говори с твоя дерматолог. Той може да препоръча правилната процедура за внимателно премахване на белезите от пъпки.

 
покриване на белезите, петна по кожата, прикриване на следи от пъпки

хитринките са разрешени: покриване на белезите

Ако не искаш да премахнеш белезите от пъпки, а искаш само временно да ги скриеш, можеш да използваш грим. След почистване на лицето нанеси тънък слой фон дьо тен, след това постави малко коректор върху следите от пъпки, които все още се виждат.
premahni-petnata-po-liceto

Какво са ПЕТНАТА от пъпки и защо се получават?

Следи от пъпки или малки белези и петна? Виж как можеш да разпознаеш безвредното потъмняване на кожата и защо се получава този ефект.

какво се крие зад петната?

 • Белезите от пъпки са червеникави или кафеникави, равномерни са и приличат на пигментни петна
 • На медицински език се наричат пост-възпалителна хиперпигментация или свръхпигментация, която възниква след възпаление. По-специално възпалените пъпки оставят белези с по-тъмно оцветяване по кожата.
 • Пресните следи от пъпки в началото изглеждат червеникави, защото засегнатите участъци от кожата са снабдени с повече кръв.
 • С времето белезите потъмняват, тъй като разширените съдове съхраняват повече пигмента меланин в кожата.
 • Малко по малко повърхностните белези от пъпки обикновено избледняват. При тежки случаи следите се виждат с години.

Белези или следи от пъпки: Каква е разликата?

Белезите от пъпки се виждат не само по цвета, а и по различния релеф на кожата - те са вдлъбнати или изпъкнали. Причината: когато заздравяват възпалени пъпки, понякога се образуват удебелявания, които правят повърхността на кожата неравна. Дерматологът може да препоръча различни варианти за лечение като серум за белези, пилинг или лазерно лечение. Следите от пъпки, от друга страна, са просто по-тъмно оцветяване на кожата.

петна по лицето, белези и следи от пъпки, премахване на белези по лицето

само на лицето ли се появяват?

Следите от пъпки се появяват навсякъде, където има и пъпки – особено по лицето, но и по други части на тялото като гърба и деколтето.

могат ли да се предотвратят следите от пъпки?

В идеалния случай пъпка дори не се образува. Но какво помага срещу появата на тъмни следи?

никакви шансове за следи от пъпки: 4 съвета за предотвратяването им

 1. Не прибързвай: Най-добре дръж ръцете далече си от пъпката. Това означава: Не изстисквай черните точки и пъпките и не ги пипай. Защото, ако оставиш пъпката на мира, рискът от възпаление е значително по-малък.
 2. Отстраняване на грима: Ежедневното почистване на лицето е важно за порите и отстраняването на излишния себум, мръсотията и остатъците от грим. Това ще предотврати запушването на порите и появата на дефекти по кожата. Може да завършиш рутинното почистване с пилинг веднъж или два пъти седмично.
 3. Слънцезащита: Осигури всеки ден достатъчна UV защита, тъй като слънчевата светлина може да увеличи видимостта на съществуващите пъпки. Например дневната грижа със слънцезащитен фактор е идеална за пролетта. През лятото е най-добре да избереш слънцезащитен крем за лицето.
 4. Помогни на заздравяването: Специалните кремове или гелове за белези са особено благоприятни при акне. Можеш да повлияеш положително на лечебния процес, да облекчиш зачервяването и да предотвратиш появата  на пъпки.
Микроиглинг, премахване на белези по лицето, следи от пъпки, пигментни петна

ДЕРМАРОЛЕР СРЕЩУ ДЕФЕКТИ ПО КОЖАТА И БЕЛЕЗИ ОТ ПЪПКИ

Микроиглингът може да има положителен ефект за постигането на красива кожа. Фините игли причиняват микроскопични рани. Те стимулират кожата да се регенерира, което може да предотврати появата на пъпки.

КАКВО ПОСТИГА НАУКАТА ЗА СЛЕДИТЕ ОТ ПЪПКИ?

В продължение на 10 години, учените от NIVEA® изследваха над 50000 съставки и разработваха високоефективната патентована формула LUMINOUS630®, която действа на клетъчно ниво в борбата с хиперпигментацията. Разкриваме ти иновационните продукти на NIVEA срещу пигментни петна, чиято ефективност е научно потвърдена!
Активен серум LUMINOUS630 за третиране на пигментни петна, Дневен флуид LUMINOUS630 със SPF50

LUMINOUS630 е революционна съставка за третиране на пигментни петна, зад която стоят 10 години неуморни изследвания на учените от NIVEA. Те са тествали повече от 50 000 активни съставки, за да намерят тази, която най-добре третира хиперпигментацията. Резултатът е високоефективната патентована формула LUMINOUS630®, която действа на клетъчно ниво в борбата с пигментните петна.

Създадохме 2 продукта: Активен серум Cellular LUMINOUS630 за третиране на пигментни петна и Дневен флуид Cellular LUMINOUS630 със SPF50, които можеш да добавиш в твоята ежедневна рутина и да се радваш на видими резултати само след 4 седмици!

ТЕЗИ СТАТИИ СЪЩО МОЖЕ ДА ТЕ ИНТЕРЕСУВАТ