През нощта имаме различна мисия в грижата на кожата – регенерацията

За разлика от теб, когато се стъмни, кожата ти не си ляга. Напротив - работи още по-интензивно, отколкото през деня

ГРИЖА ПРОТИВ БРЪЧКИТЕ ПО ВРЕМЕ НА СЪН

През нощта процесите на клетъчно делене, производство и възстановяване на това, което е било разрушено по време на деня, се ускоряват. Така че, когато става въпрос за грижа за кожата през нощта, задачата е една - регенерация. Нощта е най-доброто време за кожата да получи интензивна грижа.

НОЩЕН КРЕМ ПРОТИВ БРЪЧКИ

Използвай специално създадени нощни кремове, богати на пантенол и витамини, които се абсорбират много по-добре от кожата по време на сън. Те действат регенериращо за кожата и я правят по-свежа и отпочинала.

Нощният крем е изключително подхранващ, а перфектното време за нанасянето му е, когато производството на себум в кожата намалява и кожата е готова да го приеме пълноценно. Нощните кремове, в комбинация със здравословен сън, подпомагат регенерацията на клетките. Когато спим, тялото ни произвежда елементи, които помагат на клетките на кожата да се регенерират. Увреждането на клетките поради UV-радиацията е сведено до минимум, а защитните антиоксидантни резерви са възстановени. Ето защо, обикновено продуктите със съставки срещу бръчки са особено ефективни по време на сън. 


ВЕЧЕРЕН РИТУАЛ

Нощта е вълшебна! Веднага след като затвориш очите си, много интересни неща могат да се случат. Мечтите могат да се сбъднат, дори и тази, в която имаш видимо по-гладка кожа. Но само ако използваш подходящ ритуал за вечерна грижа. 

Избягвай да употребяваш един и същ крем през деня и през нощта. Функциите на кожата са различни през различните етапи на денонощието и се нуждаят от различен тип крем, за да изпълняват тези функции. С точната грижа през деня или през нощта можеш да запазиш кожата си здрава за по-дълго време. 

Ето и няколко съвета за перфектна сутрин:

  • Почисти грима си! Важно е да не си лягаш, без да си почистила грима си преди това. Ако пропуснеш тази стъпка, порите могат да пострадат, а на сутринта кожата ти ще бъде бледа. 
  • Хидратирай кожата си! През нощта намалява производството на себум и кожата е по-възприемчива към богата грижа, отколкото през деня. Така че, възползвай се и помогни на кожата си да бъде здрава и хидратирана, като използваш нощен крем NIVEA Q10+, специално създаден за нощно време.
  • Почивай си! Дори и най-добрите грижи в света не могат да заемат мястото на съня. Увери се, че спиш поне 7 или 8 часа пълноценен сън. Хубавите утрини с кадифена кожа започват още с предишната вечер!

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ