1. Защо хидратацията е толкова важна за грижата за лицето?

Водата играе изключително важна роля за здравия вид на кожата. Роговият слой съдържа между 10 и 30% вода, а по-дълбоките слоеве – дори повече. Кожата с оптимален воден баланс е мека и гладка и има ненарушена бариерна функция. Недостатъчната хидратация може да направи кожата грапава и отпусната. Сухата кожа също така може да загуби еластичността си и да се появят микропукнатини, които водят до нарушена бариерна функция. Поради това хидратацията е много важна за здравата, добре балансирана кожа. Продуктите NIVEA за грижа за кожата ви помагат да хидратирате и подхраните кожата си.

 

2. Какво представлява ефективната грижа за сухата кожа на лицето?

Най-добрият начин за грижа за сухата кожа е добър баланс между нежно почистване и хидратираща и подхранваща грижа. Продуктите на NIVEA за суха кожа са специално разработени с оглед на тези нужди. На съответния продукт можете да прочетете за какъв тип кожа се препоръчва. Почистващите продукти NIVEA за суха кожа нежно и цялостно премахват грима и мръсотията. Същевременно те не увреждат естествения воден баланс на кожата. Продуктите NIVEA Care осигуряват на кожата интензивна хидратация и липиди. Те подкрепят защитната бариера на кожата и помагат за предотвратяване на загуба на вода. В допълнение, те подхранват кожата и ѝ придават гладък и здрав вид. NIVEA предлага специални продукти за суха кожа, напр. NIVEA Дневен крем за суха кожа, NIVEA Почистващо тоалетно мляко за суха кожа или NIVEA Почистваща емулсия за суха и чувствителна кожа.

 

3. Какви фактори причиняват суха кожа на лицето?

Роговият слой на кожата (Stratum Corneum) е покрит от хидро-липидна обвивка. Заедно с нея той образува защитна бариера, която предпазва от бактериални инфекции и поддържа хидратния баланс на кожата. Увреждането на тази бариера може да доведе до дехидратация на кожата. За сухата кожа са виновни както външни, така и вътрешни фактори. Външните фактори са влияния на времето, като вятър, централно отопление, ниска влажност на въздуха, високи и ниски температури, както и UV лъчението. В допълнение, личните ви навици също играят роля, например прекомерно използване на агресивни почистващи продукти, както и лекарства, стрес, недостатъчен прием на течности и определени хранителни навици. Други причини за сухата кожа могат да са вътрешни фактори като хормонални влияния, болести или стареене на кожата.

 

4. Защо се нуждая от специални почистващи продукти за лице?

Почистването е първата стъпка за естествена красота и здрав вид на кожата. Почистващите продукти за лице NIVEA освобождават кожата нежно, но цялостно от грим, себум и мръсотии, без да я изсушават или да атакуват защитния киселинен слой. Те също така щадят спецификите на различните типове кожа. Кожата е оптимално подготвена за следващите стъпки за грижа.

 

5. Какво може да се направи при големи пори по кожата?

Първата стъпка е ежедневно почистване за премахване на излишния себум от кожата с измиващи продукти с изплакване, последвани от тоник, съобразен с типа на кожата. В допълнение може да се използва дълбоко почистваща маска или скраб за лице 1-2 пъти в седмицата. По отношение на продуктите - препоръчва се те да са и леки хидратиращи.

 

6. Колко често трябва да използвам пилинг?

Ако имате нормална, комбинирана или проблемна кожа, може да използвате скраб за лице 1-2 пъти в седмицата, за да подобрите почистващия ефект на продуктите. С пилинг продукт на NIVEA себумът и мръсотията се отмиват нежно, но изцяло, а мъртвите кожни клетки се отстраняват от лека механична обработка на горния слой на кожата. NIVEA предлага специални пилинг продукти, като NIVEA Пилинг гел или NIVEA 3-в-1 Почистващ гел за проблемна кожа. Хората с чувствителна кожа не трябва да използват пилинг прекалено често и трябва да се уверят, че продуктът е специално предназначен за техния тип кожа.

 

7. Каква е ползата от използване на тоник в допълнение към почистването на лицето?

Почистващите продукти освобождават кожата нежно, но напълно от грим, себум и мръсотия. Новата мицеларна вода освен това помага за нежно премахване на водоразтворима спирала. Тоникът е особено подходящ за почистване на кожата на лицето. Той отстранява остатъците от грим, освежава кожата и хидратира. Тоникът на NIVEA за суха и чувствителна кожа има успокояващо действие, докато този за смесена кожа има матиращ ефект. Като цяло, той дава на кожата усещане за дълбоко почистване и изключителна свежест.

 

8. Каква е ползата от използването на специален продукт за зоната около очите?

Кожата около очите е много по-различна от тази по останалата част на кожата. Кожата около и под очите е много тънка и има по-слаба субкутанна мастна тъкан. Тя е много чувствителна и реагира на промени в тялото, особено на промени, свързани със задържането или разпространението на вода. Заради чувствителността й, резултатът от тези промени често си личи в зоната около очите под формата на тъмни кръгове или фини линии. Продуктите за околоочна грижа, например кремът NIVEA Q10 Околоочен рол-он против бръчки, са много нежни и без съдържание на парфюм и спомагат за намаляване на появата на бръчки и тъмни кръгове под учите, като по тази начин допринасят за по-гладка и блестяща кожа.

 

9. Защо вечер трябва да се използва специален нощен крем?

Вечер и през нощта, когато кожата е по-отпусната, процесът на регенерация се ускорява. Поради тази причина подкрепата на процеса на регенерация е най-важната функция за нощен продукт, наред с осигуряването на хидратация и грижа. Затова трябва да се използва възможността да се осигурят на кожата специално адаптирани кремове. В допълнение на по-големия регенериращ ефект на нощните кремове, техният състав се различава от този на дневните продукти и по липсата на допълнителна UV защита, която не е необходима през нощта.

 

10. Кое причинява преждевременно стареене на кожата ми?

Има разнообразни причини, които причиняват преждевременно стареене. Най-важният фактор е UV лъчението в слънчевата светлина, но влияние могат да окажат и други външни влияния, като нездравословен начин на живот или психологически стрес. Тези фактори предизвикват повишеното образуване на свободни радикали в кожата, които са основната причина за преждевременно стареене. NIVEA предлага специален набор от продукти за лице със SPF, например NIVEA Хидратиращ дневен крем със SPF 15 или Q10 дневен крем против бръчки със SPF 15 или SPF 30.

 

11. Трябва ли да продуктът за дневна грижа да има защита от слънце?

Основният стресов фактор за преждевременно стареене на кожата е UV лъчението от слънцето. Следователно, продуктите NIVEA Face Care с UV филтри спомагат за намаляване на влиянието на UV светлината върху кожата на лицето ви. Като цяло, основният ефект на хидратиращия крем е да увеличи хидратното съдържание в кожата, което я прави по-свежа и спокойна. Хидратиращ продукт с UV филтър в допълнение защитава кожата ви от UVA/UVB лъчи. Тъй като нивото на защита е различно в различните продукти NIVEA Face Care, винаги проверявайте нивото на SPF на избрания от вас продукт. Продуктите NIVEA Face Care със SPF, напр. NIVEA Хидратиращ дневен крем със SPF 15, защитават кожата ви от дневната светлина. Ако имате нужда от специални продукти за защита от слънцето, напр. когато отивате на плаж или плувате под силно слънце, за вас са подходящи специално разработените ни слънцезащитни продукти NIVEA Слънцезащита.

 

12. Необходимо ли е да използвам различни продукти през лятото и зимата?

Състоянието на кожата на лицето е различно през различните сезони. През зимата кожата обикновено е по-суха в сравнение с лятото. Макар че типът на кожата може да се променя през годината, промените в поведението ѝ могат да са малки или големи. Ако откриете набор от продукти, които се грижат оптимално за кожата на лицето ви през цялата година, няма нужда да търсите други. Въпреки това, ако чувствате, че кожата ви не получава достатъчно грижа или хидратация, е добре да използвате по-богати и хидратиращи продукти, като напр. NIVEA Дневен крем за суха кожа през зимата.

 

13. Какво означава „некомедонен“?

Дадени продукти се наричат „некомедонни“, когато доказано не запушват порите и следователно не причиняват появата на комедони. Редица фактори могат да играят роля за формирането на черни точки. Потенциален фактор е прекомерната секреция на себум, която води до запушване на себумните жлези и по този начин стимулира кожата да формира черни точки. Некомедонните продукти за почистване и грижа за кожата са специално разработени за проблемна кожа (основно мазна и комбинирана).


Други въпроси?

Моля, свържете се с нас чрез формуляра за онлайн контакт.
product-stage-bg

Грижа навсякъде: С нашият асортимент Продукти за лице

Интересни съвети за теб