Колко време трае защитата от слънце?

Някога питали ли сте се кой формат на слънцезащитен продукт издържа по-дълго или колко често трябва да го нанасяте? Научете всичко, което някога сте искали да знаете за UV защитата, за да може спокойно да се наслаждавате на слънцето.

Познаване на фактите: защита от слънцето за плувци

Митове за защитата от слънце, които да ви помогнат да вземете уверени решения относно грижата за кожата си на плажа.
Красиви думи

Красиви Думи

„Дръжте лицето си на слънце и няма да видите сянка“. Хелен Келър
Солена спрямо сладка вода

Солена спрямо сладка вода

Каква е разликата за кожата ви между сладката и солена вода? Сладката вода се създава от атмосферата и идва под формата на дъжд, мъгла си сняг. В солената вода сте по-изложени на UV лъчите. Използването на слънцезащитен продукт обаче е еднакво важно и в двата случая.

Кога започва да действа водоустойчивостта на продукта?

Знаехте ли, че специално разработените слънцезащитни продукти на NIVEA за плуване като NIVEA SUN Детски лосион джобен размер SPF 50+NIVEA SUN Kids Swim & Play Детски лосион SPF50+ са водоустойчиви?
 

Слънчевата светлина достига ли кожата ви под водата?

Ако обичате да плувате навън, вероятно сте се питали дали можете да изгорите под водата. 

Много хора мислят, че ако са във водата, са напълно защитени от слънцето. Всъщност UV лъчите проникват под водата – например, ако се гмуркате на метър под повърхността, 50% от UVB и 75% от UVA лъчите достигат кожата ви.

Тъй като може да изгорите, докато плувате, винаги е добра идея да използвате водоустойчив слънцезащитен продукт. Добрата новина е: всеки продукт Nivea Sun осигурява достатъчна водоустойчива защита. За деца, които прекарват повече време във водата, използвайте NIVEA SUN Kids Ultra Protect & Play Детски слънцезащитен лосион SPF50+. Не забравяйте редовно да нанасяте повторно, особено след подсушаване с кърпа.

Колко трае защитата от слънце – най-често задаваните въпроси

Когато се подготвяте за почивка или за ден на плажа, е нормално да искате да знаете как най-добре да се защитите от слънчево изгаряне.

Слънцезащитните продукти на NIVEA са специално създадени за плуване

Слънцезащитните продукти на NIVEA са водоустойчиви за до два часа и осигуряват незабавна защита от слънцето. 

Така че независимо дали се плацикате по брега или спортувате, за вас има подходящ водоустойчив SPF.

Знаехте ли, че водата увеличава интензивността на UV лъчението, като го отразява? Внимавайте, ако плавате: хората погрешно приемат, че интензивността на UV лъчите е по-ниска заради вятъра. Защитавайте се и използвайте по-висок SPF, например NIVEA SUN Protect & Dry Прозрачен охлаждащ спрей SPF30.

За да предпазите кожата си, нанасяйте продукта на редовни интервали.
 
Водоустойчив и екстра водоустойчив – каква е разликата?

Водоустойчив и екстра водоустойчив – каква е разликата?

Когато става дума за слънцезащитни продукти, разликата между водоустойчивите и екстра водоустойчивите формули е продължителността на защитата при излагане на кожата във вода. Това важи не само за времето, в което плувате, но и за издръжливост срещу водни пръски.
Тик-так – колко трае водоустойчивият слънцезащитен продукт?

Тик-так – колко трае водоустойчивият слънцезащитен продукт?

Времето на предпазване, зависи от това колко време прекарвате във водата. Водоустойчивият слънцезащитен продукт поддържа 50% от своя SPF след 40 минути във водата. Продуктите NIVEA Sun Kids са екстра водоустойчиви, тоест, поддържат поне 50% от своя SPF след 80 минути във водата.

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ