Най-добрият ни слънцезащитен продукт за вашето бебе

Лятото и слънцето: най-добрата защита за мъниците Бебешката кожа е особено чувствителна. Можете да защитите бебето си от последствията на увреждащите UV лъчи чрез използване на правилния слънцезащитен продукт. NIVEA Baby помага на мъниците, като осигурява ефективна защита от слънцето.

Бебетата обичат слънцето – защитавайте ги правилно

Пряката слънчева светлина е особено опасна за младата бебешка кожа: естествената защитна система на кожата все още не е напълно развита при малките деца. Бебетата трябва да са напълно облечени, когато това е възможно, когато прекарват време навън. Използването на специален слънцезащитен продукт за бебета е изключително важно за защитата им от увреждащите UV лъчи, докато все още са малки. Не забравяйте, че дори непреките слънчеви лъчи могат да увредят кожата. Не само кожата на децата е все още много чувствителна; очите им също се нуждаят от защита от UV светлината. Затова трябва да ги снабдите с готини слънчеви очила. Научете повече за защитата на децата от слънцето тук.

От каква възраст мога да използвам слънцезащитен продукт, за да защитя бебето си?

Дерматолозите обаче препоръчват да не излагате бебетата и децата до 3-годишна възраст на продължителна пряка слънчева светлина.

Защитата на бебешката кожа от слънцето е детска игра

  • Винаги удобен: слънцезащитен крем за бебета NIVEA със SPF 50+.
  • Нанесете слънцезащитният крем на лицето и тялото на бебето няколко пъти на ден. 
  • Дръжте главата на бебето на хладно с шапки, покриващи и врата.
  • NIVEA SUN Babies & Kids Sensitive Protect Спрей помпа SPF50+ е един надежден и ефикасен партньор.
 

Срещу слънцето

Слънцезащитен фактор в крема за деца

Когато става дума за продуктите NIVEA Baby, трябва винаги да избирате слънцезащитен фактор 50+. Тъй като собствената защита на кожата не е напълно развита у децата, кожата обикновено може да се защитава сама в продължение на 5 минути, преди да бъде засегната. Слънцезащитният крем може да удължи този период на защита. Децата трябва да използват слънцезащитен фактор поне 30. Това ще удължи защитата им до приблизително два часа и половина. Идеални са обаче факторите 50+, като например Детски слънцезащитен лосион NIVEA SUN Kids Ultra Protect & Play SPF50+ и Детски слънцезащитен водоустойчив рол-он NIVEA SUN Kids Protect & Care SPF50+. Открий още съвети и препоръки за бебешката и детската слънцезащита тук.
 
Кремове за бебета
Нанасяйте крема няколко пъти на ден, тъй като бебешката кожа е прекалено млада, за да се защити от слънчевите лъчи за дълго време. Важно: повторното нанасяне не увеличава защитата, просто поддържа съществуващата защита.