момиче с къса коса, усмихнато

Витамин Е за лице

Нашето ръководство за всичко, което трябва да знаеш за витамин Е, как да го използваш и защо е толкова полезен за твоята кожа на лицето.

Витамин Е за лице

Витамин Е е ключова съставка в грижата за кожата. Но защо трябва да го използваш? И какво прави витамин Е за твоята кожа на лицето? Ще се потопим в предимствата на тази популярна съставка за грижа за кожата, ще поговорим за начините, по които можеш да се възползваш максимално от нея, и ще разберем как можеш да постигнеш възможно най-добрите резултати, когато използваш витамин Е за лице.
жена

Представяме ти героя в грижа за кожата: витамин Е

Витамин Е се среща често в кремове и като масла. Освен това се добавя към редица различни продукти, за които може дори да не подозираш, включително кремове против стареене, серуми за очи, слънцезащитни продукти и грим. И така, защо е толкова популярен и какви са ползите от използването на витамин Е за рутинни процедури за грижа за кожата?

Какво представлява витамин Е?

 

Ами, да, това е витамин. Но „витамин Е“ се отнася до група съединения, които обикновено се абсорбират чрез храните, които ядем, които допринасят за нормалното функциониране на човешкото тяло. Но също така е изключително полезно, когато се прилага локално в грижата за кожата.


Какво прави витамин Е за кожата на твоето лице?

момиче със затворени очи, усмихнато

Прилагането на витамин Е върху кожата на лицето ти помага да предпазиш деликатната кожа от увреждане поради антиоксидантните си свойства. Освен това е изключително хидратиращ – той е едновременно „овлажнител“ и „омекотител“ – така че помага на кожата ти да абсорбира вода и да я задържа в кожата. И дори е доказано, че помага за облекчаване на екзема при някои хора.

Има толкова много ползи от използването на витамин Е за твоята кожа! Но някои от тях наистина се открояват...


VitaВитамин Е ползи

Прилагането на витамин Е върху кожата на лицето ти помага да предпазиш деликатната кожа от увреждане поради антиоксидантните си свойства. Освен това е изключително хидратиращ – той е едновременно „овлажнител“ и „омекотител“ – така че помага на кожата ти да абсорбира вода и да я задържа в кожата. И дори е доказано, че помага за облекчаване на екзема при някои хора.

Има толкова много ползи от използването на витамин Е за твоята кожа! Но някои от тях наистина се открояват...

1) Укрепва кожната бариера

Силната кожна бариера позволява на кожата ти да задържа вода и да остане хидратирана. Може дори да помогне за минимизиране на чувствителността на кожата.

 

2) Супер овлажняващ

Когато кожната ти бариера е по-силна, кожата ти е в състояние да задържа повече влага. Това прави витамин Е брилянтно допълнение към всяка рутина – особено за тези с много суха кожа или за по-студени и сухи месеци. Това ще ти помогне да се предпазиш от всякакви сухи петна, така че да можеш да се наслаждаваш на гладка, хидратирана кожа през цялата година.

 

3) Мощни антиоксидантни свойства

Използването на продукти с витамин Е осигурява голяма доза антиоксиданти, което помага за предотвратяване на щети, причинени от свободните радикали (примеси, които се прикрепят към лицето ти и причиняват увреждане на кожата).

Антиоксидантите също помагат за увеличаване на блясъка на кожата ти - предотвратяват окисляването на мазнините по лицето ти, което може да помогне за минимизиране на черните точки. Продуктите с витамин Е могат да предпазят кожата ти и дори да помогнат за изглаждане на фините линии, които преди са били причинени от тези досадни свободни радикали.

4) Третира хиперпигментацията

Витамин Е често се използва за подпомагане на избледняването на зони с хиперпигментация. Ако това е проблем за теб, той работи още по-добре, когато се комбинира с витамин Ц.

 

5) Предпазва от UV излагане

Витамин Е абсорбира UVB светлина – това е вид светлина, която може да причини увреждане на кожата и бръчки. Но той може да направи толкова много, за да те защити и определено не е извинение да се откажеш от слънцезащитния крем. За щастие, слънцезащитните кремове на NIVEA отговарят на различни типове кожа и нужди, което улеснява намирането на най-добрия слънцезащитен крем за твоята конкретна кожа.

 

6) Избледнява белезите от акне

Благодарение на своите овлажняващи свойства и способността му да помага за възстановяване и защита на кожната бариера, продуктите с витамин Е често се използват за подпомагане на избледняването на белези от акне. Той е по-ефективен при леки белези, но последователната употреба на витамин Е по време на обриви също може да помогне за предотвратяване на белезите.

 

7) Увеличава обновяването и регенерацията на клетките

Витамин Е извежда новите клетки на повърхността по-бързо, което ускорява заздравяването, обмяната на клетките и регенерацията. Това го прави невероятно допълнение в кремове и серуми, но също така и фантастично допълнение към продуктите за грижа за устните заради способността му бързо да възстановява и предпазва напуканите устни.

 

Полезен ли е витамин Е за кожата?

Отговорът тук е категорично да! И има много продукти на NIVEA, които да ти помогнат да се възползваш напълно от витамин Е в рутинната си грижа за кожата.
Полезен ли е витамин Е за кожата?

Грижа за тялото и лицето

NIVEA включва витамин Е в редица продукти поради широката гама от ползи, които витамин Е има за кожата.

Може да забележиш, че маслото от сладък бадем често се цитира като ключова съставка в хидратиращите продукти за грижа за кожата и косата. Това е така, защото е естествена съставка с много високи нива на витамин Е.

Но витамин Е не е само за твоето лице, той е интензивно хидратиращ за кожата на цялото тяло.

NIVEA предлага интензивно овлажняващи и подхранващи лосиони за тяло, като нашето NIVEA подхранващо мляко за тяло, което включва нашия NIVEA дълбоко-хидратиращ серум. Тази иновативна технология за грижа за кожата се влива с натурално бадемово масло и витамин Е за интензивна хидратация. Прониква дори в по-дълбоките слоеве на кожата, за да гарантира, че овлажняването наистина е дълготрайно.

И, разбира се, витамин Е присъства в много продукти за грижа за кожата на лицето – всичко от скраб за устни до измиване на лице – той е просто толкова добър. Всъщност нашият NIVEA пилинг за устни е наситен с витамин Е, за да помогне на устните да запазят баланса на влагата си, като същевременно нежно ги ексфолират.

Полезен ли е витамин Е за кожата?

Най-добрият вид витамин Е за твоето лице

Има различни видове витамин Е, но само един е полезен за човешкото тяло. „Токоферол“ най-често се цитира в списъка със съставки на продуктите и е проверен за употреба върху цялото тяло!

Така че, ако се чудиш дали твоята грижа за кожа съдържа витамин Е (ако той не е посочен на етикета), погледни списъка със съставките и ще разбереш.
момиче с къдрава коса
Източници на витамин Е

Както вече споменахме, витамин Е е основен витамин и допринася за нормалното функциониране на човешкото тяло. Той е изключително полезен в грижата за кожата, но трябва също и да консумираш витамин Е, за да извлечеш всички възможни ползи. Къде можеш да го намериш?

Източници на витамин Е

Какво да ядеш

Добри източници на витамин Е са растителните масла, като рапично масло, слънчогледово, царевично или зехтин. Ядките и семената също са отлични източници. Пшеничният зародиш, намиращ се в зърнените храни, също ще ти помогне да повишиш нивата на витамин Е

Източници на витамин Е center>

Добавки с витамин Еcenter>

Използването витамин Е в грижа за кожата е страхотно. Но цялото ти тяло също може да се възползва от това. Ако смяташ, че имаш недостиг на този основен витамин, опитай да го вземаш като добавка и да видиш ползата върху кожата, косата и дори очите си. Освен това укрепва имунната система на организма – което винаги е добре през зимните месеци.

Увери се, че не прекаляваш, тъй като високите дози витамин е могат да бъдат вредни – най-добре е да се консултираш с твоя лекар, ако се притесняваш.

Излишният витамин Е, който тялото ти не използва незабавно, се съхранява за бъдеща употреба, така че вероятно не е необходимо да приемаш добавки всеки ден (особено ако диетата ти също е богата на витамин Е).

Грижа за твоята кожа

Продуктите на NIVEA използват набор от естествени съставки за грижа за кожата, когато формулират нашите продукти, за да сме сигурни, че всичко работи усилено и допринася за поддържането на кожата ти здрава.

Ако някога търсиш съвет за грижа за кожата, просто потърси в уебсайта на NIVEA и със сигурност ще намериш информацията, от която се нуждаеш, за да създадеш своята перфектна рутина за грижа за кожата.

Интересни съвети за теб