лице на жена, красива кожа, усмихната жена

Възползвай се максимално от времето, прекарано под душа

ТВОЯТ НАРЪЧНИК ЗА ЕДИН УСПЕШЕН ДУШ

Независимо дали става дума за бърз душ преди да отидеш на работа сутрин или за релаксиращ ритуал вечер след натоварен ден, отдели малко време за подготовка, за да превърнеш ежедневното преживяване в едно невероятно и приятно събитие.

Различна гледна точка спрямо душа

Не всеки от нас има едни и същи нужди по време на душ - да помислиш за вида на душа преди да започнеш би ти помогнало да планираш този момент по-ефикасно.
Усъвършенствай техниката на бързия душ

Бързаш за някъде? Усъвършенствай техниката на бързия душ.

Съсредоточи се само и единствено върху почистването на тялото си, докато си в банята, и ще видиш колко много време ще спестиш. 

Бързият и ефикасен душ

Не е тайна, че модерният живот днес може да бъде хектичен и винаги има още нещо да се направи, за да бъде по-добър. Много хора мислят, че вземането на душ е на последно място в списъка с приоритети и искат да се "отърват" колкото се може по-бързо от него. 

Да "отрежеш" от времето, прекарано в банята, е абсолютно възможно, но е необходимо първо да се увериш, че оставащото време е продуктивно и приятно преживяване за теб. 

На първо място и най-важно е да си подготвена с любимите продукти за душ, четката ти за зъби и гъба за тяло. Не искаш по средата на душа да се наложи да излезеш, защото ти липсва нещо - това със сигурност ще е загубено време. 

Много е важно също да не се разсееш и отпуснеш, докато се наслаждаваш на топлата вода. Ако бързаш, задай си максимално време за душ и се придържай към него. 


Как да си направиш един ултра релаксиращ душ

Когато не си ограничена от времето, можеш да се поглезиш с продължителен душ. Защо не да приглушиш светлината, да придадеш атмосфера с любимите ароматни свещи или ароматизиращи пръчици и наистина да се отпуснеш? 

Добра идея е да избереш подхранващи продукти за душ, с които да поглезиш кожата и сетивата си под душа. Наслади се на Душ гел NIVEA Creme Oil Pearls с перли от скъпоценни масла за усещане на гладка кожа и неустоим аромат. 

Релаксиращият душ е повече от обикновено измиване на тялото. Той е за създаването на подходящата атмосфера, за да забравиш всички грижи и да се насладиш на твоето лично време. 

жена-под-душа

Време е да се отпуснеш: Релаксиращ душ

От друга страна, някои хора обичат да се радват на времето под душа. Да се насладиш на горещата пара под душа е едно от малките удоволствия на живота, с които можеш да релаксираш и да се освободиш от стреса, натрупан през деня. 


Ключът към добрия душ: Подготовката

Да извлечеш най-доброто от времето под душа се дължи на подготовката за него.

Как да се подготвиш за душ

Да се подготвиш за ритуала под душа правилно ще ти помогне да спестиш време и да си по-организирана. 

Преди да влезеш под душа, е важно да решиш колко време искаш да прекараш там и какво искаш да постигнеш. Ако не миеш косата си всеки ден, планирай предварително дните, в които го правиш - така ще имаш повече време за душ през останалите дни. 

Ако спортуваш или ходиш на фитнес, опитай да запазиш душа си за след това, ако е възможно. А ако си от тези, които предпочитат да вземат душ веднага след събуждане, увери се, че отделяш достатъчно време - бързият душ може да те накара да се чувстваш стресирана и е лош предвестник на деня. 


Преди да се шмугнеш под душа, е добра идея да решиш какви продукти искаш да използваш за кожата и косата си, за да ги набавиш и приготвиш за ежедневния ти ритуал. 

Планирай продуктите си

Съвети за подготвяне на твоя ритуал под душа

  • Използвай каска за душ, ако няма да миеш косата си 
  • Среши косата си предварително, ако планираш да я измиеш 
  • Използвай четка за тяло, за да премахнеш мъртвите клетки и да направиш кожата гладка и мека
  • Затопли банята до подходяща за теб температура
  • Приготви си дрехите, които искаш да облечеш след душ

How to make your shower routine work for you

Having a good showering strategy will ensure that your shower goes according to plan.
Измий косата си
                                                 Идеалният ежедневен ритуал под душа - откъде да започнеш?

Измий косата си

Чудесна идея е първо да измиеш косата си с шампоан, а после да нанесеш балсам. Така ще оставиш балсама да подейства по-ефективно, докато измиеш тялото си. Ако ти е по-удобно, можеш да прихванеш косата си и след това да се насладиш на копринената ѝ мекота.
Почисти лицето си
                                                 Идеалният ежедневен ритуал под душа - откъде да започнеш?

Почисти лицето си

След няколкоминутния душ, парата ще разтвори порите на лицето ти и ще можеш да го почистиш много по-лесно и в дълбочина. Опитай *NIVEA Creme Care Facial Cleansing Cream* за освежаващо почистване с Eucerit и пантенол за изключително мека и гладка кожа. 
Епилирай се
                                                 Идеалният ежедневен ритуал под душа - откъде да започнеш?

Епилирай се

Не е добра идея да се бръснеш веднага, след влизане под душа, тъй като това води и до порязвания. След като си престояла под водата, кожата и космите ти ще омекнат и ще е по-лесно да отстраниш нежеланото окосмяване. 
Измий тялото си
                                                 Идеалният ежедневен ритуал под душа - откъде да започнеш?

Измий тялото си

Измиването на тялото е последното, което правиш под душа. По този начин се подсигуряваш, че си отмила всички замърсявания и остатъци от шампоан и балсам, които могат да раздразнят кожата ти, особено ако е чувствителна, в случай че не са измити добре. 
Подсуши внимателно
                                                 Идеалният ежедневен ритуал под душа - откъде да започнеш?

Подсуши внимателно

Използвай мека хавлия, внимателно изцеди косата си, преди да я увиеш в хавлията за глава, за да я изсушиш, и подсуши кожата си с меки потупващи движения.

5 лесни съвета, за да извлечеш най-добрата полза от душа

  • Планирай честотата на душовете си предварително.  
  • Ако имаш бойлер за гореща вода, увери се, че ще имаш достатъчно вода за душ.
  • Винаги използвай неподхлъзващо килимче, за да се предпазиш от инциденти в банята.
  • Приготви си аларма, която ще ти съобщи, когато времето за душ изтече. 
  • Придържай се към ежедневен ритуал за душ, за да ти е по-лесно. 
Какво да направиш след душа

Какво да направиш след душа

Използвай времето след душа мъдро. Хидратирай кожата си, докато си още в банята - така не само ще се абсорбира повече, но парата ще помогне да се абсорбира по-лесно лосионът ти за тяло. Сега е моментът да отрежеш ноктите си, тъй като те ще са много по-меки от обикновено. 

Интересни съвети за теб