Луфи и гъби за баня, продукти за душ

Пълно ръководство за луфи и гъби за баня

КАК ДА ИЗПОЛЗВАШ ГЪБАТА ЗА БАНЯ И ЛУФАТА ПО ВРЕМЕ НА ДУШ

Лу̀фата и гъбите за баня могат да бъдат много полезни за почистване на кожата. Открий повече за използването на тези ценни инструменти при взимането на душ и оптималните начини да се грижиш за тях.

ИСТИНАТА ЗА ЛУФАТА И ГЪБАТА ЗА БАНЯ

Открий ползите от използването на тези популярни инструменти и как те биха могли да подобрят рутината ти при правилна употреба.
Какво е лу̀фа

Какво е лу̀фа?

Лу̀фата е гъба, използвана за изтъркване на тялото. Тя е направена от плодовете на дива  лоза, свързана със семейството на краставиците. Тъй като плодът е много влакнест, особено след като узрее, това прави гъбата идеалния инструмент за ексфолиране на кожата.

За и против използването на лу̀фа и гъба за баня

ЗА:

  • Както лу̀фата, така и гъбата за баня имат чудесен ексфолиращ ефект върху кожата и стимулират кръвообращението.
  • Гъбите за баня са достатъчно нежни за употреба върху лицето.
  • Лу̀фите и гъбите за баня могат да бъдат изключително ефикасни в области с особено суха или груба кожа, като стъпалата на краката, лактите и коленете.
  • Една лу̀фа може да създаде различно усещане и преживяване под душа.
  • Лу̀фата и гъбите за баня са бърз и лесен начин да се увериш, че успяваш да почистиш добре кожата си.

ПРОТИВ:

  • Ако имаш екзема или друго определено кожно състояние, използването на гъба за баня или лу̀фа може да подразни допълнително кожата и да предизвика инфекция.
  • Лу̀фите са прекалено груби за употреба при рани, корички или одрасквания по кожата и е възможно  да допуснат проникването на бактерии в тези отвори. 
  • Гъбите за баня могат да развият мухъл и ако не се изпират редовно, тази плесен може да се разрасне и да предизвика проблеми с кожата. 
     

Често срещани погрешни схващания за лу̀фите и гъбите за баня

От години има митове, циркулиращи за употребата на лу̀фа и гъби за баня, но е важно да знаем дали има някаква истина в тези слухове.

Много хора вярват, че използването на лу̀фа може да спомогне за намаляване на появата на целулит. Въпреки че принципът зад това е верен, една лу̀фа не достига достатъчно дълбоко, за да има някакво въздействие върху целулита. Целулитът се причинява от мастен слой около милиметър под кожата, а лу̀фата е ефективна само върху външн ата й повърхност.

Друго често срещано погрешно схващане е, че гъбите за баня не са хигиенични. Всичко зависи от това как се грижиш за тях, и следвайки съветите по-долу, ще се убедиш, че това твърдение е грешно. Някои хора също вярват, че с трябва да използваш гъба за баня само понякога. Истината е, че кожата отделя и поема бактерии всеки ден и ако използваш гъбата за баня деликатно, тя със сигурност е безопасна и ефективна за ежедневна употреба.

Какви продукти трябва да използвам с лу̀фа или гъба за баня

Какви продукти трябва да използвам с лу̀фа или гъба за баня?

Лу̀фата и гъбата за баня могат да се използват с всякакъв продукт за почистване - независимо дали предпочиташ богат и нежен кремообразен душ-гел като NIVEA Creme Smooth или свеж и ароматен като NIVEA Lemongrass & Oil.

СЪВЕТИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛУФИ И ГЪБИ ЗА БАНЯ ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН

Лу̀фита и гъбите за баня са ефективен помощник, само ако се грижиш за тях правилно - открий как да извлечеш максимума от тях.

Трябва ли да използвам лу̀фа или гъба за баня за правилно почистване?

Лу̀фата и гъбата за баня в никакъв случай не са съществена част от всяка рутина. Използвайки само ръцете си и ефективен почистващ душ-гел като NIVEA Water Lily & Oil, можеш да дадеш на кожата си наистина добро почистване.

Това, което предлагат лу̀фата и гъбата за баня, е различно усещане по време на душ. Осигурявайки на кожата по-цялостно ексфолиране, те спомагат за освобождаване от мъртвите кожни клетки и стимулират кръвообращението. Това не само ще подобри вида на кожата ти, но и ще помогне да се отървеш от бактериите, които се намират на повърхността ѝ. В допълнение, лу̀фите са склонни да произвеждат възхитителна пяна от твоя душ гел, което прави времето за душ много по-забавно!

 
Четката за тяло

Четката за тяло може да бъде полезен инструмент

Четката за тяло се използва върху суха кожа, преди влизане под душа. Докато движиш четката с нежни кръгови движения, не само се чувстваш добре, но и подготвяш кожата си за цялостно почистване.
Не прекалявай!

Не прекалявай!

Използването на лу̀фа или гъба за баня твърде често, или търкането с прекалено голяма сила може да увреди жизнената бариера на кожата и да причини зачервяване или свръх-чувствителност. За да избегнеш това, дай почивка на кожата си от време на време, като използваш ръцете си, иподхощай с нежност винаги, когато употребяваш лу̀фа и гъба за баня.

Остави лу̀фата и гъбата за баня да изсъхнат
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Остави лу̀фата и гъбата за баня да изсъхнат

Извади лу̀фата или гъбатаот влажната среда в банята след употреба и ги остави да изсъхнат на въздух колкото е възможно повече - това ще предотврати появата на мухъл или бактериални частици. Опитай се да оставиш отворен прозорец, за да задвижиш въздуха в помещението.
Никога не споделяй гъбата за баня с друг
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Никога не споделяй гъбата за баня с друг

Споделянето на гъбата за баня може да разпространи бактерии и инфекции, които могат да причинят заболявания. В частност, контактът с очите може лесно да транспортира бактерии между хората. Ако споделяш банята с други членове на семейството, може да си вземете различни цветни гъби за баня за всеки, за да избегнете объркването?
Редовно измивай гъбата си
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Редовно измивай гъбата си

Бактериите и микробите могат да се натрупват бързо, особено ако гъбата за баня е оставена влажна. Ако не я миеш редовно, можеш да се сдобиеш с нови микроби върху лицето си, когато всъщност се опитваш да го поддържаш чисто.
Постави лу̀фата в микровълновата фурна
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Постави лу̀фата в микровълновата фурна

След като измиеш лу̀фата, един от триковете е да я поставиш в микровълновата печка за около 30 секунди до минута. Това ще помогне да се убият всички микроби или бактерии върху нея и да се запази за по-дълго време.
Често сменяй лу̀фата и гъбите за баня
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Често сменяй лу̀фата и гъбите за баня

Без значение колко добре изсъхват лу̀фите и гъбите за баня, да ги заменяш редовно е от съществено значение. Препоръчителна е подмяна на всеки три до четири седмици, повъзможност, тъй като бактериите могат да се натрупат в този период от време. В крайна сметка, ако ги използваш, за да почистиш себе си, определено желаеш те да бъдат възможно най-чисти. 😊
Не забравяй да изпираш и хавлиите за баня
Начини да се погрижиш за лу̀фата и гъбата за баня

Не забравяй да изпираш и хавлиите за баня!

Редовното пране на хавлиените кърпи е от решаващо значение. Точно като за гъбата ти за баня и лу̀фата, хавлията ти може да бъде място за развъждане на лоши бактерии и микроби. Експертите препоръчват да я изпираш и да я изсушаваш на въздух напълно поне на всеки три употреби, за да я запазиш приятно ухаеща и с усещане на свежест.
background

Интересни съвети за теб