Измиване на лице с чувствителна кожа

Измиване на лице с чувствителна кожа

Нежни съвети за почистване без раздразнение
Чувствителната кожа се нуждае от специални грижи, за да се предотврати зачервяването и раздразнението. Открий защо дадена кожа е склонна към чувствителност и как да избереш нежни за лицето измиващи продукти.

Какво причинява чувствителност на кожата на лицето?

Някои хора се раждат с чувствителна кожа на лицето, но съществуват редица начини, по които начинът ни на живот може да влоши чувствителността още повече.

Какво определя чувствителната кожа на лицето?

Повечето хора усещат чувствителност на кожата на лицето в даден момент от живота си и е важно да разпознават признаците. 

Ако забележиш зачервяване, лющене и почувстваш сухота по лицето, то кожата ти може да страда от повишена чувствителност. Това може да бъде придружено от неприятни усещания на ужилване, сърбеж, стягане или изгаряне. 

Чувствителната кожа се нуждае от специална грижа и използването на хидратиращ почистващ продукт е от съществено значение за успокояване на засегнатите области и избягване на влошаване на чувствителността при изсушаване.

Опасността при честото ексфолиране

Въпреки, че ексфолирането на лицето е чудесно за изясняване на тена чрез премахване на мъртвите клетки на кожата, използването на скраб повече от веднъж седмично може да доведе до премахване на здравите клетки на кожата и да остави зачервен и раздразнен вид на лицето.

9 възможни причини за чувствителна кожа на лицето

 • Генетика 
 • Хормонни нива 
 • Стрес 
 • Екологични фактори като UVA / UVB лъчи и замърсители 
 • Студени и ветровити метеорологични условия 
 • Системи за отопление и охлаждане на закрито 
 • Лоша диета без хранителни вещества и вода 
 • Използване на продукти, които не са подходящи за твоя тип кожа 
 • Прекалено често почистване

Нежни почистващи продукти за чувствителна кожа от NIVEA

Как да намериш правилния почистващ продукт за чувствителна кожа

Чувствителната кожа на лицето изисква нежно измиване, за да не предизвика дразнене.

Необходимо ли е да се почиства сутрин и вечер?

Някои хора твърдят, че не е абсолютно необходимо да измиеш лицето си, когато се събудиш сутрин; но в края на краищата, ако го почистиш добре предишната вечер, лицето ти все още трябва да е чисто, нали? За съжаление не. Не само, че кожата ни продължава да отделя и произвежда мазнини и пот, докато спим, но и възглавницата може да съдържа мъртви кожни клетки, бактерии и алергени; а да не говорим за праха, който циркулира във въздуха. 

Ако имаш чувствителна кожа, тогава е по-вероятно да бъдеш засегната от тези фактори, което прави сутрешното измиване на лицето жизненоважна част от рутинната грижа за кожата. Но не забравяй да изберш почистващ продукт, който ще остави деликатната ти кожа хидратирана, а не суха и вяла. Истински грижовен почистващ продукт от NIVEA

NIVEA Мицеларна вода за чувствителна кожа нежно отстранява всякакви следи от грим по кожата и зоната на очите, докато овлажнява лицето, за да остави усещане за хидратиране и чистота - затова се сбогувай с чувството на сухота и тежест върху кожата.

Какво да търсиш в продуктите за измиване на лице с чувствителна кожа

 • Успокояваща и овлажняваща формула 
 • Леко измиване на лицето, което ефективно премахва замърсяванията, без да се налага да разтриваш твърде много. 
 • Почистващ продукт, който запазва естествения баланс на влага за лицето, за да не изсушава кожата. 
 • Формула без сапуни и други груби съставки. 

Нашите препоръки за теб