Измиване на лице с чувствителна кожа

Измиване на лице с чувствителна кожа

НЕЖНИ СЪВЕТИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ БЕЗ РАЗДРАЗНЕНИЕ

Чувствителната кожа се нуждае от специални грижи, за да се предотврати зачервяването и раздразнението. Открий защо дадена кожа е склонна към чувствителност и как да избереш нежни за лицето измиващи продукти.

Какво причинява чувствителност на кожата на лицето?

Някои хора се раждат с чувствителна кожа на лицето, но съществуват редица начини, по които начинът ни на живот може да влоши чувствителността още повече.
pretty-face-of-beautiful-smiling-woman

Опасността при честото ексфолиране

Въпреки, че ексфолирането на лицето е чудесно за изясняване на тена чрез премахване на мъртвите клетки на кожата, използването на скраб повече от веднъж седмично може да доведе до премахване на здравите клетки на кожата и да остави зачервен и раздразнен вид на лицето.

9 възможни причини за чувствителна кожа на лицето

 • Генетика 
 • Хормонни нива 
 • Стрес 
 • Екологични фактори като UVA / UVB лъчи и замърсители 
 • Студени и ветровити метеорологични условия 
 • Системи за отопление и охлаждане на закрито 
 • Лоша диета без хранителни вещества и вода 
 • Използване на продукти, които не са подходящи за твоя тип кожа 
 • Прекалено често почистване
 

Какво определя чувствителната кожа на лицето?

Повечето хора усещат чувствителност на кожата на лицето в даден момент от живота си и е важно да разпознават признаците. 

Ако забележиш зачервяване, лющене и почувстваш сухота по лицето, то кожата ти може да страда от повишена чувствителност. Това може да бъде придружено от неприятни усещания на ужилване, сърбеж, стягане или изгаряне. 

Чувствителната кожа се нуждае от специална грижа и използването на хидратиращ почистващ продукт е от съществено значение за успокояване на засегнатите области и избягване на влошаване на чувствителността при изсушаване.

Woman-enjoying-a-relaxing-shower
Лесни съвети за начина на живот на хора с чувствителна кожа

Преосмисли ежедневния си ритуал за душ

Дългите, горещи душове могат да са фантастични, но също могат и да причинят зачервяване и дразнене по лицето. Опитай се да намалиш продължителността на душа и да използваш топла вода, вместо гореща, за да видиш разликата в чувствителността на кожата.
Beautiful-woman-enjoying-sunny-weather-on-the-beach
Лесни съвети за начина на живот на хора с чувствителна кожа

Поддържай кожата си защитена със SPF

Чувствителната кожа може да бъде особено деликатна, когато се сблъсква с UVA / UVB лъчите и топлината, поради което е изключително важно да се използват ефективни слънцезащитни продукти за лице, когато сте навън през летните месеци.
Woman-drinking-a-glass-of-water
Лесни съвети за начина на живот на хора с чувствителна кожа

Хидратирай се!

Поддържай се винаги хидратирана отвътре, като поемаш достатъчно количество вода през деня. Освен това не забравяй да нанесеш овлажняващ продукт след почистване, за да заключиш влагата.
Woman-with-towel-on-hand-cleansing-her-facial-skin
Лесни съвети за начина на живот на хора с чувствителна кожа

Обърни внимание на продуктите, които използваш

Някои продукти за лице могат да са твърде силни за чувствителната кожа и да причинят сърбящо или парещо усещане. Увери се, че използваш продукти за грижа, подходящи за чувствителна кожа. NIVEA Sensitive Мицеларна вода 3в1 за чувствителна кожа има формула, която е деликатна и към най-чувствителната кожа.
 
background

Нежни почистващи продукти за чувствителна кожа от NIVEA

Как да намериш правилния почистващ продукт за чувствителна кожа

Чувствителната кожа на лицето изисква нежно измиване, за да не предизвика дразнене.
Beautiful-face-of-young-adult-woman-with-clean-fresh-skin

Истински грижовен почистващ продукт от NIVEA

NIVEA Sensitive Мицеларна вода 3в1 нежно отстранява всякакви следи от грим по кожата и зоната на очите, докато овлажнява лицето, за да остави усещане за хидратиране и чистота - затова се сбогувай с чувството на сухота и тежест върху кожата.
 

Какво да търсиш в продуктите за измиване на лице с чувствителна кожа

 • Успокояваща и овлажняваща формула 
 • Леко измиване на лицето, което ефективно премахва замърсяванията, без да се налага да разтриваш твърде много. 
 • Почистващ продукт, който запазва естествения баланс на влага за лицето, за да не изсушава кожата. 
 • Формула без сапуни и други груби съставки. 
 

Необходимо ли е да се почиства сутрин и вечер?

Някои хора твърдят, че не е абсолютно необходимо да измиеш лицето си, когато се събудиш сутрин; но в края на краищата, ако го почистиш добре предишната вечер, лицето ти все още трябва да е чисто, нали? За съжаление не. Не само, че кожата ни продължава да отделя и произвежда мазнини и пот, докато спим, но и възглавницата може да съдържа мъртви кожни клетки, бактерии и алергени; а да не говорим за праха, който циркулира във въздуха. 

Ако имаш чувствителна кожа, тогава е по-вероятно да бъдеш засегната от тези фактори, което прави сутрешното измиване на лицето жизненоважна част от рутинната грижа за кожата. Но не забравяй да изберш почистващ продукт, който ще остави деликатната ти кожа хидратирана, а не суха и вяла. Силата на мицеларната вода

Технологията на мицелите в момента предизвиква сензация в света на грижата за кожата, поради невероятно нежните си почистващи свойства. NIVEA Sensitive Мицеларна вода 3в1 за чувствителна кожа има иновативна формула, която премахва грима само в една стъпка - не се изисква изплакване или избърсване.
 

Почистване в движение за чувствителна кожа

Не всеки график позволява пълно почистване всеки ден. Мицеларни кърпички от NIVEA имат за цел да изпълнят това, заедно с цялата почистваща сила на мицеларната вода в удобна, нетъкана кърпичка. Премахни грима си с нежно докосване, за да подариш най-добрата грижа на твоята чувствителна кожа.

Интересни съвети за теб