Grey Hair

Сивата коса: блестяща и здрава

Как да запазиш косата си красива въпреки възрастта ѝ
Зрялата коса се нуждае от специални грижи. Нейните нужди се променят: косата става суха или тънка, липсва жизненост и следователно се нуждае от повече внимание. Сега тя се нуждае от грижа, която е оптимално пригодена за укрепване на сивата коса, като ѝ връща блясъка и я повдига в корените.

Защо косата посивява?

Посивяването на косата е естествен процес. При някои хора той започва в началото на 30-те години, а при други не по-рано от 60-годишна възраст. Приблизително 70% от всички жени прикриват сивата си коса, като я оцветяват - но сивата коса също може да изглежда добре поддържана и елегантна.
Дори когато остаряваме, силната и здрава коса не трябва да бъде само мечта. Шампоан NIVEA Vital Care, с формула от екстракт от нар и течен кератин, поддържа процеса на удебеляване на структурата на косъма, запазва цвета на косата и нежно се грижи за скалпа.

Супер готино: сива коса

С напредването на възрастта естественото производство на меланин в кожата намалява. Пигментно образуващите клетки, наречени меланоцити, започват да произвеждат по-малко меланин и в крайна сметка умират - а косата ни започва да побелява на вид.  

Този процес не протича по едно и също време за всеки вид коса. Ето защо понякога имаме коса с естествения цвят, но същевременно и с бели косми, което просто създава впечатление за сив цвят на косата. Така че, строго погледнато - "сивата коса" не съществува. 

Но посивялата коса може да изглежда чудесно, когато е правилно поддържана! Плюс това среброто в момента си струва теглото в злато, тъй като е напълно на гребена на модната тенденция:  

На международния подиум, бляскавото сребристо-сиво се предпочита в момента, а много модни блогъри и модни икони също гордо изпробват различни нюанси на сивото. 
Дори ако косата ти е естествено сива, можеш да имаш красив стил. Използвай грижовни стилизиращи продукти като тези от серията NIVEA Care & Hold. Интензивната формула защитава косата от изсушаване, причинено от топлинна обработка и ѝ осигурява 24-часова фиксация и блясък. 

Как да се грижиш за сивата коса

От определена възраст трябва да адаптираш личната грижа за косата към новите нужди, които има тя: след като навършиш 25 години, косата ти може да започне да губи от еластичността си и внезапно да изглежда крехка и трудна за стилизиране. С правилната грижа бързо ще се справиш с тези проблеми и ще държиш косата си под контрол.

Грижи и съвети за застаряващата коса

  • Сивата коса се нуждае от много подхранване. Специални маски, балсами без измиване и шампоани могат да подобрят структурата на косъма и да изгладят увредените зони. 
  • За да имаш жизнена коса на всяка възраст, избери грижовен шампоан като NIVEA Hairmilk, който подхранва косата и ѝ придава блясък и мекота. 
  • Ако искаш да оцветиш косата си, не трябва да избираш тъмни тонове от цветовата гама. Те само ще подчертаят ненужно малките бръчки. Тоновете от топлата гама са по-подходящи, тъй като те придават приятен вид на лицето. 

За идеална грижа за зрялата коса използвай тези продукти

НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ КЪМ ТЕБ