Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Използвай нашето персонализирано приложение и открий кои NIVEA продукти са подходящи за нуждите на твоята кожа!

Q10 и серията Q10 plus

Моята тайна на вечна младост? Грижа с Q10!

Поддържай младежкия вид на кожата

Защо да изглеждаш по-възрастна, отколкото си? С използването на продуктите против бръчки с Q10 можеш да предотвратиш преждевременното стареене на кожата.

Използвай продукти с Q10, за да се пребориш с бръчките

Кой не би искал млада и стегната кожа? Кожата ни остарява по различен начин, по-бързо или по-бавно, в зависимост от човека, както и в зависимост от нашата нагласа и колко здравословен е нашият начин на живот. Продуктите на NIVEA Q10 са на твоя страна, когато става дума за грижа срещу стареенето на кожата.

Фактите зад Q10

Коензим Q10, или просто Q10, се произвежда естествено в организма ни и има важен принос за функционирането на всички клетки в тялото. Коензимът, подобно на витамините, присъства в цялото тяло, и може да поддържа множество процеси от съществено значение за живота. Нещо повече, Q10 е необходим в производството на клетъчна енергия в митохондриите. Също така, той действа като антиоксидант, за да те предпази от свободните радикали, както отвътре, така и извън клетките. Свободните радикали ускоряват стареенето на кожата и увреждат клетките. Допълнително количество Q10 се намира в клетъчните мембрани и липидите върху повърхността на кожата, където също така изпълнява своята важна задача като антиоксидант. Q10 може да защити кожата от уврежданията, причинявани от ултравиолетовите лъчи.

Резултатът от изследванията на NIVEA

Всички продукти на NIVEA са резултат от комбинация от високо развита иновационна култура и научни изследвания за кожата на експертите на Байерсдорф повече от век. Изследователският екип от NIVEA изследва въздействието на Q10 почти четвърт век. Нашите учени интензивно проследяват ролята на коензим Q10 в човешката кожа и го интегрират в продуктите за грижа за кожата още през 1998 година. Към днешния ден продуктите с Q10 са търсени по целия свят - на всеки две секунди се продава кутия крем с NIVEA Q10.

Кожата се нуждае от енергия и добра защита

Кожата се нуждае от енергия

Естественият за кожата коензим Q10 е от съществено значение за генерирането на енергия и предпазването на кожата от оксидативния стрес. Въпреки това, количеството на Q10 в кожата намалява с течение на годините. Продуктите срещу бръчки с Q10 поддържат ефикасно кожата ти млада.

Q10: научно откритие

  • Американският учен Фредерик Л. Крейн открива коензима през 1957 година.
  • Британският химик Питър Денис Мичъл открива как Q10 работи във вътрешността на клетките. Той получава Нобелова награда за химия за работата си през 1978 година.
  • Учените на Байерсдорф са първите, които изследват ефектите на Q10 върху кожата, и го използват в продукти за грижа за кожата от 1998 година. 
 

Свойства на коензим Q10

Коензим Q10

Две от най-важните функции на коензим Q10 в организма са генерирането на енергия и защитата на клетките.

Продукти против бръчки и антицелулитни продукти с Q10 от NIVEA

Q10 се изполва отдавна като основен компонент в продуктите от серията против бръчки NIVEA Q10.

Серум Q10 POWER от NIVEA

Изследователският екип на NIVEA е с дългогодишен опит и изключителни познания относно Q10 в кожата. Можеш да се възползваш от тази информация с новата, високоефективна формула на Серумните перли против бръчки Q10 POWER.

Патентован ефект

Иновационните Серумни перли против бръчки Q10 POWER от NIVEA съдържат най-високата концентрация на Q10 в серията на NIVEA Q10 POWER. Активните Q10 перли се свързват с хидратиращия гел и се превръщат във високоефективен серум против бръчки. Тази уникална, патентована формула на Q10, с хиалуронова киселина и креатин, видимо намалява бръчките и ги предпазва от преждевременно реформиране. За по-гладка и по-млада кожа и за изискан външен вид.

Винаги свежо: с активен дозатор

Силата на формулата на серума против бръчки се активира с всяко натискане на дозатора. Чрез натискане малките перли се пукат по пътя към изхода и се смесват с хидрогела, превръщайки се във високоефективен серум, който вниква в кожата. За най-добри резултати трябва да нанасяш Серумни перли против бръчки Q10 POWER от NIVEA върху лицето си всеки ден, сутрин и вечер. Те са изключително подходящи като основа за грим, тъй като изглаждат и усъвършенстват тена на кожата.

Q10 крем против бръчки

Остани млада за по-дълго!

За да дадеш на твоя ежедневен ритуал против бръчки допълнителен стимул, можеш да активираш себе си. С правилната храна, малко упражнения и достатъчно здрав сън, ще помогнеш на кожата ти да изглежда стегната и млада за по-дълго.

Нашите препоръки за вас