Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Продукти за грижа с Q10

Тайната на моята стегната кожа? Продукти за грижа с Q10!

Преборете се със стареенето на кожата

Млада и стегната кожа – кой не я иска? С течение на времето кожата ни губи своята еластичност. С продуктите за лице с Q10 кожата ви ще запази своя младежки вид и сияен тен.

Вдъхновени от вашата кожа

Q10 е естествен компонент на нашите клетки и защитава кожата. Клетките го произвеждат сами или го усвояват с храната. В допълнение, можете да помогнете на кожата си с правилните продукти против стареене.
Коензим Q10 е субстанция, подобна на витамин, която се произвежда от нашите тела. Q10 е отговорен за метаболизма на всички клетки в тялото и снабдява клетките ни с енергия. 
Q10 служи като естествения чистач на радикали. Той неутрализира агресивните кислородни съединения, които атакуват съединителната ни тъкан и карат кожата ни да се отпуска по-бързо.
Храна за кожата 
Q10 се съдържа в много храни: например, месото (телешко, птиче), морската риба (особено сардините), яйца, растителното олио, ядките, бадемите, соята, картофите, зелените зеленчуци като спанак и броколи, както и бобовите култури са особено богати на Q10.

Какво причинява недостиг на естествения за кожата Q10?

Физическо изтощение, болест, стрес или нездравословен начин на живот могат да накарат тялото да консумира повече хранителни вещества, за да се възстанови, което означава, че има по-голяма нужда от Q10. Това може да се отрази на кожата. Тя губи плътност и еластичност, тъй като тялото разпределя коензима там, където е най-необходим. С напредване на възрастта производството на Q10 също започва да намалява – затова трябва съзнателно да снабдяваме телата си с Q10. Можем да го направим с начина си на хранене или със специални хранителни добавки. 

Енергийната формула за по-стегната кожа 

NIVEA е обогатила формулата си за стегната кожа с нова комбинация съставки: формулата съдържа специалния „енергиен комплекс ” с коензим Q10, L-Карнитин и креатин, за да осигури дори по-добър ефект на клетъчно ниво. 
Коензим Q10 произвежда естественото „гориво” на тялото и е жизнено важен за производството на енергия на клетъчно ниво. Кожата има нужда от L- Карнитин за производството на метаболитна енергия. Тя транспортира липидите до клетъчната електроцентрала, известна като митохондрии, където те се трансформират в енергия. Креатинът, от друга страна, работи като батерия, като складира и излъчва генерираната в клетките енергия. 
Резултатът: Енергията в кожните клетки може да се увеличи и да повлияе възстановяването, поправянето и деленето на клетките. Комбинирана с правилната грижа, кожата ще се усеща по-стегната, тонизирана и мека.

Бъдете активни за стегната, свежа и тонизирана кожа

Възрастта на кожата ни напредва бързо или бавно в зависимост от това колко здравословно живеем. Дайте на ежедневната си грижа за кожата допълнителен стимул, като се активизирате. С правилното хранене, много упражнения и здрав сън нощем, можете да помогнете на кожата си да изглежда млада по-дълго време.

Нашите препоръки за вас