Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Използвай нашето персонализирано приложение и открий кои NIVEA продукти са подходящи за нуждите на твоята кожа!

Съвети за здрава и красива коса

Съвети за здрава и красива коса

Подобри начина си на живот и съживи косата си

Красивата коса се подготвя от вътрешността. Открий как да имаш естествено здрава коса, като направиш интензивен рестарт на начина си на живот.

ПОГРИЖИ СЕ ЗА КОСАТА СИ ОТ ВЪТРЕШНОСТТА

Здравата на вид коса започва с теб - открий как да си "отгледаш" естествено здрава коса

Без повече временни решения - заздрави косата сега за цял живот!

заздрави косата сега за цял живот

Красивата коса има своето начало. Силната коса, която се чувства мека на допир, е резултат от здравословен начин на живот и добра грижа за самата теб. Направи правилните стъпки, за да разкриеш естествената си красота и никога няма да се върнеш към предишния си начин на живот. 

4 бързи и лесни съвета за здрава коса

  • Намали броя на измиванията до два пъти седмично. 
  • Нанасяй шампоана предимно върху корените, тъй като това предпазва краищата от изсушаване. 
  • Използвай широк гребен върху мокра коса, вместо четка за сресване - тя е главният "виновник" за накъсването на косата.
  • Оставяй косата да изсъхва на въздух от време на време - прекаленото нагряване от стилизиращите инструменти води до увреждания и цъфтящи крайчета. 

Покажи на косата си колко много я обичаш с NIVEA

За да изглеждаш и да се чувстваш здрава, правилната грижа за косата е жизненоважна. Серията NIVEA Hairmilk Natural Shine е с двойно-действаща формула за създаване на естествен и здрав блясък чрез хидратация и регенерация на всеки косъм от вътрешността.

Поглези косата си с подхранващи съставки

Поглези косата си с подхранващи съставки

Формулата с млечни протеини и Eucerit хидратира косата в дълбочина за дълготрайна грижа отвътре, която се забелязва и отвън. Обогатена с копринени протеини и масла, тя приглажда всеки косъм, за да подреди косата в перфектна хармония и да разкрие естествения ѝ блясък.

Здравословният начин на живот: движи се по правия път

Подходяща нутриционна диета, редовни физически упражнения и достатъчно сън са първите стъпки за постигането на здравата и блестяща коса, за която мечтаеш!

Какво заздравява косата?

Тайната за наистина завидна на вид коса е в по-добрия начин на живот. Хранителният режим и физическата активност имат пряко влияние върху състоянието на косата ти и нейния растеж. 

Подходящата здравословна диета е от съществено значение, тъй като дава на косата хранителните вещества, от които тя се нуждае, за да изглежда плътна и блестяща.

Когато става дума за храна, която заздравява косата, е важно да се следва балансирана диета с много протеини, желязо и витамини. 

Упражненията са също толкова важни. Не само за цялостното ти здраве, но и за намаляване на нивото на стреса, който може да повлияе на растежа на косата. Така че не чакай - хващай маратонките и стани по-активна още сега! 

Увери се, че спиш достатъчно

Увери се, че спиш достатъчно

Докато си почиваш през нощта, космените фоликули получават хранителни вещества от кръвния поток. Сънят за красота е от съществено значение за поддържане на ниско ниво на стрес, което поддържа косата здрава и я прави видимо по-красива, така че не се съмнявай в силата на съня и затваряй бързо очи! 

Релаксирай и дестресирай

Твърде многото стрес може да има много отрицателни последици за здравето ни, както и за състоянието на косата. Опитай се да намалиш нивото на стрес и да отделиш известно време за себе си, за да се отпуснеш. Йогата, медитацията, пречистването на ума или просто една разходка на ден са идеален начин да направиш услуга на ума и косата си. 

Да изглеждаш и да се чувстваш по възможно най-добрия начин е също чудесно за поддържане на самочувствието. Всеки заслужава да се чувства добре в кожата си, а стресът може да бъде пречка, когато става дума за това. Независимо от типа на косата - къдрава, дълга и на вълни или пък къса и шикозна - поддържането на здрава коса може да играе важна роля за твоята визия. 

Нашите препоръки за теб