Прически с плитки за всеки тип коса

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЛЕСНИ ПРИЧЕСКИ

Има толкова много видове прически с плитки, колкото са и типовете коса. Разбери тук коя е подходяща за твоята коса и ще откриеш инструкциите, за да си я направиш сама.

Прически с плитки : най-красивите стилове

Surfer Girl

Момиче на сърф

Съвет на експерта: 
Дългата коса се нуждае от седмични интензивни маски за коса, за да изглежда наистина добре поддържана. За да предотвратиш цъфтенето на косата, трябва редовно да подрязваш краищата - най-малко на всеки три месеца.

Как да го направим:

Страхотна прическа за дълга, вълнообразна коса, която стои добре благодарение на небрежно оформената горна част на косата в широка, слабо сплетена плитка. 

СТЪПКА 1 
След като измиеш и подготвиш косата си с помощта на балсам Балсам за коса с нормална структура Hairmilk, нанеси малко пяна за коса върху дланта си (напр. NIVEA Diamond Volume Пяна за коса за блясък и обем) и оформи добре с помощта на гребен с широки зъби. 

СТЪПКА 2 
Отдели горната част на косата и я фиксирай здраво. Подсуши останалата коса за кратко. За да направиш това, издърпвай кичур по кичур с голяма кръгла четка. След това изсуши най-горния слой на косата с приставката за дифузeр, настроена на най-високата степен, но на ниска температура. По този начин косата ще има по-голям обем в корените и естествено изглеждащи вълни, сякаш са изсушени от вятъра. 

СТЪПКА 3 
Сега разроши леко в най-горната част на косата за малко с помощта на пръстите си. Можеш също така да подържиш главата надолу за малко. След това завържи косата отзад на опашка. Раздели я на три кичура и изплети хлабава, широка плитка, която да завържеш с ластик. Подчертай падналите около лицето косъмчета с малко гел, като го обработиш с пръстите си. Косата трябва да пада леко и естествено.

 

Как да я направим:

Сплетената корона лъха на класика, женственост и очарование. И дори не е нужно много време, за да си направиш този романтичен външен вид! Тази прическа може да бъде постигната бързо и с малко практика. 

Използвайки гребен, раздели косата по средата от челото до задната част на врата. Важно е да си сигурна, че и двете половини имат една и съща ширина. 

След това просто изплети от двете страни нормални плитки и фиксирай на място с тънък ластик за коса. 

След това постави плитките в задната част на тила една върху друга и ги фиксирай от двете страни на главата, като използваш фиби за коса. Тази плитка стои най-добре, когато косата е достатъчно дълга, за да бъдат скрити и двата края под противоположната плитка. Това я прави да изглежда като че има един непрекъснат венец на косата. 

Съвет: Ако искаш да направиш короната от плитка малко по-свободна, издърпай много внимателно сплетените части, за да изглеждат по-свободни и не толкова плътно сплетени. Отделянето на отделни кичури от косата прави прическата да изглежда по-небрежна. 

Сега всичко, което остава да направиш, е да фиксираш с лак за коса (например NIVEA Diamond Gloss Care Лак за коса за диамантен блясък).

 

Braided crown

Сплетена корона

Толкова стилна! Сплетената корона е винаги на мода и изпъква със своя стил

Cornrows

Плитчици Царевичен клас

Перфектен стил, и не само за парти на плажа: Тази прическа наистина привлича вниманието - и е толкова лесна за изпълнение! 

Как да я направим:

Тези плитки стоят много добре също и на къса коса. Независимо дали имаш само една плитка или няколко една до друга, тази прическа е доста привлекателна! 

Начинът, по който изглеждат тези плитки, сплетени близо до главата, напомня на повърхността на редиците от царевица, оттам и името на прическата. 

За да започнеш прическата, раздели косата на кичури. Прическата е особено привлекателна, ако има редица както от ляво, така и от дясно. 

След това сплети плътно от челото до задната част на ухото. Във всеки стадий на плетене тънък кичур на оставащата коса се взема и се сплита в основния кичур (подобно на френска плитка). 

Това се повтаря кичур по кичур, ако желаеш.  

Индивидуалните Царевични класове се фиксират на място с фиба за коса (bobby pin) и след това прическата се завършва с добра доза лак за коса (например NIVEA Лак за коса Volume Care). 

 
 

product-stage-bg

Интересни съвети за теб