Грижа и прически за тънка коса без обем

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЗАШЕМЕТЯВАЩА КОСА

Става въпрос само за 0.02 милиметра: това е разликата между диаметъра на нормалната коса (0.07 мм) и фината коса. Над една трета от жените по света биха искали да имат по-силна коса. Тези съвети за грижа и стилизиране ще ви помогнат да се сдобиете със страхотна визия.

Защо имам фина коса?

Обикновено фината коса е резултат от генетична предразположеност – русите хора са по-предразположени, защото русият косъм е по-тънък от средностатистически тъмен косъм. Русите хора обаче имат значително по-голям брой косми по главата си. Фината коса е по-прилепнала до скалпа и затова по-лесно се омазнява и сплъстява.

Правилно използване на балсам

Използвайте малко количество шампоан – количество с големината на орех е напълно достатъчно за коса с дължина до раменете. Най-добрите прически за фина коса са каре до брадичката или черта с бретон. 

Нежна грижа за фината коса

За да се грижите възможно най-добре за фината, лишена от обем коса, трябва да използвате шампоан за обем като NIVEA Volume Care

Той нежно почиства и подхранва косата, без да я утежнява. Балсамът от същата серия NIVEA Volume Care допълва ежедневната ви рутина за грижа. И двата продукта съдържат фини диамантени частици, които придават плътност, лекота и обем. Леката, прозрачна формула с течен кератин също така прави косата видимо гладка – без да я утежнява. 

За да приключите стилизирането, можете да използвате пяна Volume Care Styling Mousse след измиване. 
Tя осигурява 24-часова фиксация и обем, без да е лепкава. Специалната ѝ формула се активира от топлина и подкрепя усвояването на провитамин B4 и витамин В3 от косата – като по този начин оптимизира ефекта на подхранване. В допълнение, защитната формула с кератин гарантира здрава и блестяща коса.

Всичко зависи от прическата

Фината коса изглежда по-обемна с правилната прическа. Обемното къдрене, за разлика от перманентното, не създава къдрици, за удебелява структурата на косъма. Резултатът е увеличен обем. Нека фризьорът ви ви посъветва и избягвайте да комбинирате тази процедура с боядисване. 

Важно е обаче да подрязвате краищата на косата си – за предпочитане на всеки четири до шест седмици. Когато косата ви е поддържана и подстригана винаги изглежда красива и свежа, както и по-обемна. Подходящи продукти за подсилване на ефекта: Пяна за стилизиране като NIVEA Diamond Volume Care обгръща повърхността на косъма в мрежа от полимери, което удвоява обема при сушене.

Най-добрите прически за фина коса са каре до брадичката или черта с бретон.

Искате повече обем за фината си коса? Тогава трябва да обърнете повече внимание на подкрепящите слоеве в косата. По-късите косми подкрепят по-дългите, които се избутват нагоре и косата изглежда по-обемна.

С правилния цвят – изобилие от обем

Боядисването може да направи фината и лишена от обем коса по-плътна и обемна:  

Меките кестеняви тонови и светлите кичури при блондинките могат да придадат по-обемна визия. В допълнение, боядисването прави по-плътен кутикулния слой, с което фината и лишена от обем коса става значително по-лесна за управление. Препоръчваме ви обаче да се боядисвате при професионалист, за да може косата да се стресира възможно най-малко. А за боядисаната си коса използвайте подходящ продукт като шампоана Colour Care & Protect, както и съответния балсам.


Страхотна фина коса

Съвети за фина коса без обем

  • Дори и ако косата ви е фина, трябва редовно да използвате балсам, за да се уверите, че краищата са достатъчно хидратирани. Използвайте правилното количество и то само по дължината на косъма. 
  • Изберете правилната четка за коса: средна по размер плоска четка осигурява блясък и обем за фината коса. За да постигнете обем от корените, изсушете с голяма кръгла четка. 
  • Ако косата ви се омазнява бързо, изберете специален шампоан като NIVEA Balanced & Fresh Care – почиства изцяло скалпа и гарантира дълготрайно чувство на свежест.