грижа и прически за тънка коса без обем

Грижа и прически за тънка коса без обем

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ ЗА ЗДРАВА И СИЛНА КОСА

Става въпрос само за 0.02 милиметра: това е разликата между диаметъра на нормалната коса (0.07 мм) и фината коса. Над една трета от жените по света биха искали да имат по-силна коса. Тези съвети за грижа и стилизиране ще ви помогнат да се сдобиете със страхотна визия.

Защо имам фина коса?

Обикновено фината коса е резултат от генетична предразположеност – русите хора са по-предразположени, защото русият косъм е по-тънък от средностатистически тъмен косъм. Русите хора обаче имат значително по-голям брой косми по главата си. Фината коса е по-прилепнала до скалпа и затова по-лесно се омазнява и сплъстява.
правилна употреба на балсама за коса

ПРАВИЛНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ШАМПОАН И БАЛСАМ

Използвай малко количество шампоан – количество с големината на орех е напълно достатъчно за коса с дължина до раменете. Не прекалявай също и с балсама за коса – и винаги го нанасяй само по върховете, като избягваш скалпа и корените на косата си.

Нежна грижа за фината коса

За да се грижиш възможно най-добре за фината, лишена от обем коса, ти препоръчваме да използваш шампоан за обем като NIVEA Volume Care.

Той нежно почиства и подхранва косата, без да я утежнява. Балсамът от същата серия NIVEA Volume Care допълва ежедневната ти рутина за грижа. И двата продукта съдържат фини диамантени частици, които придават плътност, лекота и обем. Леката, прозрачна формула с течен кератин също така прави косата видимо гладка.

За да стилизираш, можеш да използваш като първа стъпка Стилизиращ праймър за обемна коса, а след това Оформящ спрей за коса за обем.

Със стилизираща серия NIVEA Volume добавяш повече текстура и обем на косата си. Стилизиращият праймър я предпазва от последваща топлинна обработка. Научи повече за този продукт тук. Иновативната формула на пяната за коса поддържа прическата ти гъвкава и не утежнява косата, а оформящият спрей ти осигурява 24 часова гъвкава фиксация, за да оформяш и дооформяш, колкото пожелаеш!

 

Всичко зависи от прическата

Фината коса изглежда по-обемна с правилната прическа. Обемното къдрене, за разлика от перманентното, не създава къдрици, а удебелява структурата на косъма. Резултатът е увеличен обем. Посъветвай се с твоя фризьор и избягвай да комбинираш тази процедура с боядисване.

Важно е обаче да подрязваш краищата на косата си редовно – за предпочитане на всеки четири до шест седмици. Когато косата ти е поддържана и подстригана, винаги изглежда красива и свежа, както и по-обемна. Подходящи продукти за подсилване на ефекта: Пяна за блясък и обем NIVEA Diamond Volume Care обгръща повърхността на косъма в мрежа от полимери, което удвоява обема при сушене.
 
прическа за тънка коса
Най-добрите прически за фина коса са каре до брадичката или на черта с бретон.
обемна прическа за тънка фина коса
Искаш повече обем за фината си коса? Тогава ще ти е от полза този факт за подкрепящите слоеве в косата. По-късите косми подкрепят по-дългите, които се избутват нагоре и косата изглежда по-обемна.

С правилния цвят – изобилие от обем

Боядисването може да направи фината и лишена от обем коса по-плътна и обемна:  

Меките кестеняви тонови и светлите кичури при блондинките могат да придадат по-обемна визия. В допълнение, боядисването прави по-плътен кутикулния слой, с което фината и лишена от обем коса става значително по-лесна за управление. Най-добре е да се боядисваш при професионалист, за да може косата да се стресира възможно най-малко. За да се грижиш за боядисаната коса, заложи на Мицеларен шампоан Pure Color или шампоан Colour Care & Protect, както и на съответните балсами.

Страхотна фина коса

Съвети за фина коса без обем

  • Дори и ако косата ти е фина, трябва редовно да използваш балсам, за да се увериш, че краищата са достатъчно хидратирани. Използвай правилното количество и то само по дължината на косъма.
  • Избери правилната четка за коса: средна по размер плоска четка осигурява блясък и обем за фината коса. За да постигнеш обем в корените, издухай косата си с голяма кръгла четка.
  • Ако косата ти се омазнява бързо, избери шампоан NIVEA Ultra Mild Refreshing – почиства деликатно скалпа и гарантира дълготрайно чувство на свежест.
 
грижа за тънка коса
product-stage-bg

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ