Спечели борбата срещу бръчките със серията Q10 POWER от NIVEA!

Всички ние искаме красива и здрава кожа, която винаги да изглежда млада. Ето тук се появява коензим Q10 - естествено произвеждан в кожата, който забавя процеса на стареене.

Как ни помага Коензим Q10 в борбата срещу бръчките?

Основните функции на коензим Q10 са производството на енергия и защита на клетките от свободните радикали и от оксидативния стрес, като по този начин той ни помага в борбата срещу бръчките. 

Свободните радикали се формират, когато кожата е изложена на прекомерна UV-радиация и замърсяване или следствие на консумацията на тютюн и алкохол. В действителност, те са молекули, които ускоряват стареенето на клетките, а коензим Q10 принадлежи към групата на антиоксидантите, които са в състояние да се борят със свободните радикали. По този начин клетките са защитени, а оксидативният стрес намалява. 

С течение на времето, кожата има постоянна нужда да се снабди допълнителнo с коензим Q10, за да се осигурят жизнените процеси на защита, възстановяване и обновяване на кожата. 

КОЯ Е ПРИЧИНАТА ЗА ДЕФИЦИТА НА ЕСТЕСТВЕНИЯ В КОЖАТА КОЕНЗИМ Q10?

Физическото натоварване, стресът или нездравословният начин на живот могат да накарат организма да консумира повече хранителни вещества, за да се регенерира, създавайки по този начин и по-голяма нужда от Q10. Това може да има отрицателен ефект върху кожата. Загубата на еластичността и стегнатостта на кожата може да възникне в резултат на разпределението в организма на все по-големи количества Q10 в частите на тялото, където е необходимо.

Теоретично са необходими около 30 мг Q10 на ден; но е възможно кожата ти да не може да изработи толкова много без външна подкрепа. С напредване на възрастта производството на коензим Q10 намалява, така че трябва да се снабдяваме и от външни източници - продукти за грижа или хранителни продукти. 

 

ПОДХРАНВАНЕ ЗА КОЖАТА

Много видове храни са богати на коензим Q10. Сред тях се включват говеждо или пилешко месо, морска риба, яйца, растителни масла, ядки, бадеми, соя, картофи и зелени зеленчуци като спанак или броколи. 

ПРОДУКТИТЕ ЗА ГРИЖА С ЕСТЕСТВЕНАТА СЪСТАВКА В КОЖАТА КОЕНЗИМ Q10 - ЗЛАТНОТО ПРАВИЛО ЗА СТЕГНАТА КОЖА

Освен това, за да се пребориш с бръчките, можеш да дадеш на кожата допълнително количество Q10, като използваш козметичните продукти против бръчки, създадени на базата на този коензим. 

 

Коензим Q10 е витаминоподобна съставка, която се произвежда от тялото ни. Той е отговорен за метаболизма на всяка клетка в тялото и за снабдяването ѝ с енергия. Също така, коензим Q10 улавя вредните вещества като свободните радикали и помага на тялото да неутрализира агресивните кислородни съединения, които атакуват тъканите и правят кожата да изглежда остаряла. 

 

Изследователите на Beiersdorf са първите, които използват този коензим във формула за козметични продукти, което води до създаването на серията против бръчки NIVEA Q10 POWER.

background

КАКВО ВОДИ ДО ПРЕЖДЕВРЕМЕННА ПОЯВА НА БРЪЧКИТЕ?

Причините за появата на бръчки са много, но за щастие, те могат лесно да бъдат избегнати. Подготвили сме ти няколко съвета, за да избегнеш бръчките и да имаш млада кожа колкото се може по-дълго:

Причините за появата на бръчки са много, но за щастие, те могат лесно да бъдат избегнати. Подготвили сме ти няколко съвета, за да избегнеш бръчките и да имаш млада кожа колкото се може по-дълго: 

  • Най-важната стъпка срещу появата на бръчки е да не забравяш да си почистваш грима и да овлажняваш кожата си всеки ден. Препоръчваме ти един ритуал за премахване на грима всяка сутрин, но и в края на деня, придружен с максимално хидратиране чрез прилагането на крем, подходящ за твоя тип кожа. 
  • Хранителният режим, придружаван от нездравословен начин на живот, може да има твърде много отрицателни ефекти върху кожата ти. Затова ти препоръчваме колкото се може повече здравословна храна, но и да избягваш алкохола и тютюневите изделия. 
  • Стресът играе важна роля в живота на всеки от нас. При стрес, тялото освобождава някои хормони, които влияят по специфичен начин на колагена в кожата. Промените в структурата на колагена водят до образуването на бръчки. Премахни факторите на стрес в живота ти, за да подобриш здравето на кожата и да предотвратиш появата на бръчки.
  • Ултравиолетовата светлина и продължителното излагане на кожата на слънце водят до стареене на кожата на лицето. Ние препоръчваме всеки ден да се използва крем със слънцезащитен фактор и UV защита.
  • За здрава и млада кожа ти препоръчваме балансиран сън. Увери се, че спиш поне 7 или 8 часа на ден. 

Запомни: за пълен ритуал на грижи, довери се на крем NIVEA Q10 POWER, който намалява значително появата на бръчки.

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ