Съвети за къпане на бебето

Основни съвети за грижа за бебето - как да го запазиш чисто Измиването и къпането на твоето бебе е жизненоважна част от грижата за него. С внимание и нежност можеш да превърнеш този момент в изключително приятно изживяване и за двама ви.

Грижа за бебето: важността на времето за къпане

Да изкъпеш бебето е най-подходящият момент да се увериш, че бебето ти получава цялата грижа, от която се нуждае
бебе-баня

Колко дълго трябва да се къпе бебето?

Препоръчително е да се изчака с първата баня докато пъпната връв падне. Температурата на водата трябва да е около 37°C. Ако бебето наистина се забавлява, дай му още 5 минутки да се наслади напълно на изживяването. И все пак къпането не бива да е продължително, тъй като дългото стоене във вода може да изсуши бебешката кожа. 

Съвети за правилното измиване на твоето бебче

  • Провери температурата на водата с лакът, преди да поставиш бебето в нея.
  • Никога не оставяй бебето само във водата, дори и само за една секунда! 
  • Използвай мека хавлиена кърпа, за да подсушиш мъничето - особено приятно ще му е, ако е затоплена предварително.  
  • Увери се, че имаш подготвени чисти дрехи или пижамка, за да не му стане студено на бебето докато го облечеш. 
подсушаване-хавлия-бебе

Необходимо ли е да къпя бебето си всеки ден?

Противно на всеобщото мнение, не е нужно да къпеш бебчето си всеки ден. Два или три пъти седмично обикновено е достатъчно, за да поддържаш мъничето чисто и добре ухаещо, ако го почистваш достатъчно добре при смяна на пелените и след хранене. 

Подхранването на кожата след баня - защо е толкова важно?

Бебешката кожа е в най-мека след баня. Сега е най-подходящото време да я подхраниш, тъй като ще абсорбира възможно най-много от подхранващия продукт. Това е особено важно, ако си забелязала изсушаване или ако бебето страда от кожни раздразнения като екземи. Докато нанасяш подхранващия продукт, защо не направиш и един кратък бебешки масаж с бебешко олио? Масажните движения са чудесен начин за майката да създаде връзка с мъничето си и имат страхотен положителен ефект върху кожата. 

Избери лосион, който е създаден за чувствителна бебешка кожа като Избери продукт, който е създаден за чувствителна бебешка кожа като NIVEA Baby Подхранващо олио. Формулата с бадемово масло хидратира интензивно, така че можеш да си сигурна, че кожата на бебето ти е в добри ръце. Формулата с масло от ший и 0% парабени, алкохол и оцветители предоставя интензивно подхранване, така че можеш да си сигурна, че кожата на бебето ти е в добри ръце. 

Подхранването на кожата не е само за след вечерната баня - нанасянето на крем сутрин може да бъде чудесен начин да подготвиш детската кожа за игра навън или за други забавни планирани дейности.

 

Време е за бебешка баня!

Времето за баня e изключително събитие, при което майката се опитва да изгради връзка с бебчето. Често се състои на края на деня, а това е страхотен начин да се насладите заедно на интимното преживяване по време на къпане на мъничето. Бебето е чисто, а кожата му е обгрижена по най-добрия възможен начин.

Когато търсиш бебешки продукти онлайн, има няколко неща, които трябва да потърсиш. Бебешката кожа е по-чувствителна от тази на възрастните и е важно продуктите, които избираш, да не причиняват раздразнения. NIVEA Baby: Нежен шампоан за коса и тяло е специално създаден за чувствителната бебешка кожа. За първите дни се препоръчва да използвате няколко капки бебешко олио вместо измиващи продукти. 

 

Бебешка грижа: Как да поддържаш бебето чисто?

Когато се грижиш за бебчето си, е важно да не пропускаш малките зони като ноктенцата, нослето и клепачите.
Разликата е в чистото дупе!

Разликата е в чистото дупе!

Ако къпеш бебето си на няколко дни, е жизненоважно да поддържаш дупето му чисто между смените на пелените. Ако то страда от зачервяване или възпаление на кожата, опитай NIVEA Baby My First Cream, за да облекчиш кожата чрез специалния водоустойчив комплекс, който поддържа суха зоната на пелените.
 

5 зони, за които забравяш

  • пъпчето 
  • зад ушичките 
  • пространството между пръстчетата на краката и ръцете
  • стъпалата и петите 
  • лактите и колената 
подсушаване

Подсушаване по правилния начин

Бебетата бързо губят топлина след баня, затова е важно да ги увиваме в мека, по възможност предварително затоплена хавлия веднага. Подсуши с нежни потупващи движения, без търкане, тъй като то може да раздразни чувствителната бебешка кожа. Увери се, че всички сгъвки на тялото са добре подсушени. 

бебешка-ръчичка

Почистване на ноктите на бебето

Бебешките нокти могат да задържат изненадващо количество нечистотии и е важно да ги поддържаме чисти. Опитай да използваш мека четка за зъби, потопена в топла вода, за да отстраниш мръсотията, и поддържай ноктите късо подрязани, за да предотвратиш складирането на замърсяване под тях. 

Интересни съвети за теб