Бебешки чеклист списък

Бебешки чеклист: Какво трябва да запомниш?

Всичко, което трябва да имаш предвид, когато си в очакване на новородено бебе. Да си имаш бебе е чудесен и вълнуващ период, който ще помниш през целия си живот. Увери се, че си колкото се може по-подготвена за това, което предстои, с този полезен бебешки списък, който изготвихме за теб.

Подготви се за най-вълнуващото изживяване на живота си

Съвети, препоръки и бебешки чеклист - за да си сигурна, че си готова за идването на новороденото вкъщи и че имаш всичко, от което се нуждаеш.

Как да се подготвиш за новия член на семейството?

Появата на нов член на семейството е наистина специално събитие и ще донесе невероятно много обич и щастие в живота ти. Няма да си в състояние да се подготвиш за преливащата обич, която ще чувстваш постоянно, но можеш да следваш тези стъпки, за да се увериш, че дома ти и шкафовете са добре заредени и готови за пристигането на бебчето. 

Създаването на бебешки списък може наистина да ти помогне да предвидиш всички бебешки принадлежности, от които ще се нуждаеш, преди да родиш. Този бебешки чеклист може да изглежда прекален, но не си позволявай да се стресираш много около него - много от нещата могат да бъдат закупени и след раждането. Няма родители, които могат да потвърдят, че са на 100% подготвени за пристигането на новороденото на бял свят. 

Съвети за подготовка на новороденото

  • Инсталирането на бебешки заключалки и бариери, които да пазят мъничето ти от злополуки. 
  • Отделяй месечен бюджет, за да покриеш новите финансови нужди. 
  • Подготви по-големите деца за появата на новороденото и обясни какви промени могат да настъпят. 
  • Увери се, че се грижиш достатъчно добре за себе си през месеците преди раждането - мъничето ти ще се нуждае от теб в пълно физическо здраве и отпочинала, когато се появи на бял свят.
бебешки пелени
5 неща, които непременно да купиш

Пелени

Трябва да решиш дали ще използваш пелени за еднократна употреба или такива от плат и да се запасиш с подходящо количество. Така ще си спестиш притесненията, че ти свършват чистите пелени.
бебешки дрешки
5 неща, които непременно да купиш

Дрешки

Важно е да се заредиш се с достатъчно подходящи бебешки дрешки, защото особено в началото ще е необходимо да ги сменяш често. Няма да ти е удобно непрекъснато да пускаш перални и ще откриеш, че бебетата успяват понякога да изискват по няколко преобличания на ден. 
хранене на новородено
5 неща, които непременно да купиш

Хранене

Независимо дали планираш да кърмиш бебето си или да му даваш адаптирано мляко, важно е да се снабдиш с необходимите принадлежности за хранене. Помпата за кърма и съдовете за съхранение на мляко са много важни за кърмените бебета, а и в двата случая вероятно ще имаш нужда от голямо количество лигавничета.
къпане на бебе
5 неща, които непременно да купиш

Къпане

Бебешката баня може да направи живота ти значително по-лесен, докато бебето ти е още малко. Нежните измиващи продукти, специално създадени за бебета, като NIVEA Baby Нежен шампоан за коса и тяло трябва да са задължително в наличност при подготовка за баня.
 
разходка на бебе
5 неща, които непременно да купиш

Разходка

Да намериш количката, която отговаря на твоите изисквания за първите години от живота на бебето, ще ти помогне да се отправиш на сутрешна разходка в каквато посока пожелаеш. Освен това бебето ще има нужда и от безопасно столче за кола още за прибирането си от болницата.

Задължителни продукти за родители

Да имаш всичко необходимо под ръка ще ти спести тревогите след раждането на бебето.

Задължителни продукти за бебешкия списък

Жизненоважно е да си сигурна, че си готова за новороденото, с наличието на правилните задължителни продукти за бебе. 

Бебешката кожа може да се дехидратира много по-бързо, отколкото тази на възрастните, така че редовната употреба на качествен бебешки крем е от решаващо значение за поддържането на кожата хидратирана и мека. NIVEA Baby Нежен крем съдържа пантенол за подпомагане естествената защитна функция на кожата. Дерматологично тестван е и е идеален за деликатната бебешка кожа.

Когато дойде време за смяна на пелените, ти е необходим крем, който ефективно защитава кожата от подсичане и намалява раздразненията. NIVEA Baby My First Cream защитава бебешката кожа от негативни външни влияния и подсилва естествената бариера, през която кожата може да диша, за да се поддържа суха тази зона.
 
незаменими мокри кърпички

Незаменим за всяка майка на новородено

Един продукт, който трябва задължително да присъства в твоите приготовления за новородено, са бебешките кърпички. Независимо дали се използват за почистване на седалището или следи от храна, NIVEA Baby Кърпички Fresh & Pure с алое вера са идеални за поддържане на защитната бариера на бебешката кожа.