Приспивна песен и приказка: бебешки ритуал преди лягане

Как да се увериш, че бебчето ти ще има спокоен сън? Времето за лягане на бебето е много специален момент и превръщането му в ритуал ще ви се отплати в развитието на бебчето през следващите месеци и години.

Значението на ритуала за сън

Успокояването на бебето преди да го поставиш в легълцето е от съществено значение за създаването на добър ритуал на заспиване.

Защо бебето се нуждае от ритуал преди лягане?

Установяване на определен ритуал преди лягане ще помогне за регулиране на биологичния часовник на бебето, така че то да се наспи добре, което пък означава повече сън за теб!

Опитай се да успокоиш бебето си най-малко половин час преди лягане, изключи телевизора или други разсейващи устройства, и се наслади на релаксираща вана или успокояваща приспивна песен. Звукът на гласа ти ще подейства успокояващо и нежната мелодия ще ти помогне да поставиш мъничето си в леглото. 

Увери се, че твоето бебе се радва на ритуала за сън и го смята за положително преживяване с много усмивки и без стрес или високи тонове. Това ще му помогне да се успокои и то ще бъде по-склонно да се отпусне и да заспи бързо и щастливо. 

5 ползи от приказките за лека нощ за развитието на бебето

  • Това е интимен и уютен начин за изграждане на връзка между родител и дете.
  • Насърчава бебетата да се наслаждават на четенето - нещо, което ще им бъде полезно по-късно в живота.
  • Развива въображението на бебетата и ги вдъхновява да мислят самостоятелно.
  • Помага на малките да изградят речника си.
  • Насърчава емоционалното развитие на бебетата, тъй като те се чувстват комфортно, слушени на топличко и обичани по време на историята. 
Пепеляшка
5 класически приказки за приспиване за твоето детенце

Пепеляшка

Незабравимата приказка за липсващата пантофка на Пепеляшка задължително ще впечатли мъничето ти и ще го заинтригувано до самия край. Комбинацията от класическа любовна история и зла доведена майка я прави вълнуващо четиво.
Червената шапчица
5 класически приказки за приспиване за твоето детенце

Червената шапчица

Една от най-популярните за малки и големи приказка е "Червената шапчица".  Въпреки че някои много малки деца могат да я сметнат за малко страшна, повечето от тях ще се насладят на комичния образ на вълк, облечен като баба. 
Принцесата и граховото зърно
5 класически приказки за приспиване за твоето детенце

Принцесата и граховото зърно

Малко по-необичаен избор, тази приказка се фокусира върху идеята, че принцесите са толкова чувствителни, че могат да почувстват грахово зърно в леглото си, независимо колко матраци са под тях. Любовната история между двете кралски особи прави тази приказка толкова популярна история вече дълги години.
Хензел и Гретел
5 класически приказки за приспиване за твоето детенце

Хензел и Гретел

Немската приказка за Хензел и Гретел е малко по-тъжна от повечето приказки. Децата са склонни да откриват себе си в приказката за бягство на братчето и сестричето и ще искат да им я четете отново и отново.
Джак и бобеното зърно
5 класически приказки за приспиване за твоето детенце

Джак и бобеното зърно

Приказката за Джак, който се изкачва по бобовата стълба, за да се изправи срещу гиганта, е една от любимите на децата. Те се радват особено, когато думите на гиганта "Fee-fi-fo-fum!" са изречени с дълбок и страшен глас.

Продукти за грижа за бебето по време на сън

Увери се, че използваш правилните продукти за твоето мъниче, преди то да се отнесе в страната на сънищата.

Нежни бебешки продукти - идеални за сладки сънища

Преди да стане време за бебето да заспи, е добра идея да подготвиш кожата му за предстоящата нощ, като се увериш, че тя е чиста и достатъчно добре хидратирана.

Увери се, че лицето и зоната за пелена са добре почистени - това е от съществено значение преди сън. 

След почистване е време за хидратация. Използвай ефикасен бебешки крем като NIVEA Baby Нежен крем, нанеси го навсякъде, за да поддържаш кожата хидратирана и кадифено мека през цялата нощ. 
mother-applying-moisturiser

Защо е важно да хидратираш кожата на мъничето преди сън?

Докато бебето спи, клетки на кожата му извършват бърз процес на регенерация, за да помогнат на кожата да се развие както трябва. Влагата се губи естествено по време на сън, така че нанасянето на хидратиращ продукт преди лягане ще гарантира, че бебчето ти ще се събуди с мека и еластична кожа. 
baby-massage

Бебешки масаж преди сън

Понякога е трудно да приспиш бебето, когато часът за лягане е минал. За да го накараш да се отпусне, опитай NIVEA Baby Подхранващо олио, за да направиш на мъничето си нежен масаж, докато му пееш приспивна песничка. С подобна грижа за кожата и на двамата ще стане сънливо за нула време. 

Грижовни продукти от NIVEA за най-хубавите сънища