Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Идеалната бебешка баня

Перфектната бебешка баня

Измиване на твоето мъниче: Как да организираш времето за баня

Времето за къпане е специален момент както за двамата родители, така и за бебето, и е важно да се увериш, че се грижиш за деликатната бебешка кожа правилно, докато се забавлявате във ваната.

Бебешка баня - нежна грижа за бебешката кожа

Има определени неща, които трябва да бъдат взети предвид, за да сме сигурни, че се грижим правилно за бебешката кожа при къпането на новородените. Бебешката кожа има различни нужди спрямо тази на възрастните и може да бъде изключително чувствителна. Важно е да запомним това нещо и да го прилагаме при къпането на бебето, за да има мека и здрава кожа.

Грижа за бебешката кожа: Кожата на твоето бебе заслужава най-доброто

Идеалната бебешка баня

Кожата на новороденото се нуждае от специална грижа: Когато къпеш твоето мъниче, се увери, че използваш продукти, специално създадени за бебето. 

Защо да използваш специални бебешки продукти при къпане?

Дебелината на кожата на новороденото бебе е едва 1/5 от тази на възрастните, тъй като все още се развива. Това я прави изключително деликатна и означава, че бебешките бани трябва да са много нежни, за да защитават чувствителната кожа. 

Препопръчва се новородените да се къпят във вода само с няколко капки бебешко олио. По този начин  естествената защитна бариера на кожата остава незасегната и може да се развие и да се укрепи през следващите седмици и месеци, без да е необходимо да се бори с инфекции и кожни раздразнения. 

Когато бебето стане на 2 месеца, може да се започне с деликатен продукт за измиване като например NIVEA Baby Нежен шампоан за коса и тяло както за косичката, така и за телцето. Освен почистването на кожата, специалната формула ще помогне също и за поддържането на нивото на хидратация на кожата. 

Независимо дали се нуждаят от почистващ или от подхранващ продукт, бебетата трябва да използват продукти, специално създадени за pH нивото на тяхната кожа. NIVEA Baby Нежен шампоан за коса деликатно измива скалпа и косата - формулата е без алкохол и има съвместимо с кожата pH и прави косичката и скалпа чисти и меки. 

Времето за баня - сближаващо преживяване?

Ритуалът преди лягане трябва да бъде време, прекарано заедно, за укрепване на връзката между родител и бебе.

Какви са предимствата при къпането на бебето вечер?

Успокояващата вечерна баня е част от ритуала преди лягане на твоето бебе и може да бъде чудесен начин да релаксираш след натоварен ден. Обстановката на топлата, ароматна вана ще въздейства успокояващо на бебчето ти и ще го подготви за сън. След известно време бебето ти ще свързва времето за къпане със съня и ще свикне по-лесно, когато това стане ежедневен ритуал. Ако си късметлийка, успокояващият ефект на ваната може дори да направи съня по-здравословен и по-дълготраен. С мека светлина и сравнително кратка продължителност на къпането това е още по-вероятно да се случи. 

Освен това къпането е нещо много повече от ритуал по измиването. То е важен момент за спояване на връзката между родител и дете. Какъв по-хубав начин от това да изкъпеш мъничето си с любов от нежното докосване на кожата, докато то се радва на заобикалящата го топла вода? 

Водата е фантастичен начин да активираш сетивата на бебето и те ще научат много за това как действа тялото им докато са във водата. Докато плават във водата, те ще могат да се движат в различни посоки и пози. Това значи, че банята е чудесна възможност да достигнеш до всички сетива на бебчето едновременно. 

Релаксираща бебешка баня преди лягане

Релаксираща бебешка баня преди лягане

Да въведеш ритуала за къпане на новороденото е успокояващо изживяване, с което го подготвяш за сън. След това направи кратък бебешки масаж с NIVEA Baby Подхранващо олио за идеалния завършек на деня. 

Как да изкъпеш бебето правилно

майка-къпе-бебе

Изключително важно е да предприемеш всички необходими стъпки при подготовката за къпане, за да елиминираш всеки възможен риск и да превърнеш този момент в приятно изживяване както за бебчето, така и за теб. 

Съвети за безопасното къпане на твоето бебе

  • Времето за къпане може да бъде изключително приятно изживяване за двете страни, но е необходимо да вземеш някои мерки за безопасност, за да си сигурна, че и ти, и бебето ще се чуствате комфортно. 
  • Най-важното правило е никога да не оставяш бебето без надзор дори и за секунда. Увери се, че си подготвила всичко необходимо в близост, преди да поставиш бебчето във водата, а ако се случи нещо непредвидено, и  трябва да излезеш от банята, вземи го непременно с теб! 
  • Бебешката вана трябва да е абсолютно безопасна среда за твоето бебе. Водата трябва да е с подходяща топла температура, също и банята, и да не е много дълбока. Важно да се увериш, че водата не тече в момента, в който поставиш бебето в нея, за да избегнеш опарване или пък нивото да стане прекалено дълбоко. 
  • Всички потенциално опасни предмети трябва да бъдат отстранени от зоната на къпане, включително ножици, самобръсначки и електрически устройства. Всякакви видове електрически уреди могат да бъдат изключително опасни в среда с много вода, а здравето и сигурността на твоето бебе трябва да са винаги на първо място. 

Нашите препоръки към теб