Преди да решиш да изстискаш пъпката, е важно следното - погледни „злодея“ отблизо! Трябва да изстискаш пъпката, само когато тя наистина е „узряла“. Ще я познаеш първо по цвета ѝ. Пъпка, която още е дълбоко под кожата, обикновено е едва забележима или леко до умерено зачервена. Когато върхът ѝ излезе на повърхността, само тогава си струва да я стиснеш.
Вече знаеш това? Белият цвят на върха на пъпката се причинява от гноен секрет отвътре. В този случай се говори за гнойна пъпка. Вече има гной и после какво? Трябва да продължиш внимателно, така че пъпката да не се възпали още повече и да не нараниш кожата при стискането. По-нататък ще ти покажем как правилно да изстискаш гнойната пъпка.
Сподели