стискане на пъпки, премахване на пъпки

СТИСКАНЕ НА ПЪПКИ: КАКВО ДА ПРАВИШ И КАКВО НЕ

Имаш пъпка и би искала да я изстискаш? Ще ти покажем как да разбереш дали една пъпка е „узряла“ и как да я премахнеш правилно и безопасно.

трябва ли да се стискат пъпките?

Дори и да е ти е трудно, по-добре е да не стискаш пъпките. Остави на обучени специалисти да свършат тази работа, в противен случай рискуваш пъпката да се възпали още повече. И все пак, ако изкушението е твърде голямо, не забравяй да следваш няколко прости правила и да действаш внимателно. Ще ти споделим как да го направиш.

кога да не стискаш пъпката

 • Ако пъпката е дълбока, не я пипай. Защото, ако изстискаш такава пъпка, тя само ще се възпали повече и вероятността да остане белег се увеличава.
 • Страдаш ли от акне? Обърни се към дерматолог. Акнето не представлява просто обикновени пъпки и черни точки, а става дума за възпалително кожно заболяване.
 • Експертите смятат, че не е добре да пипаш пъпките около основата на носа и горната устна. Ако възпалението там се задълбочи, може да има сериозни последствия за здравето.

Съвет: Ако имаш важна среща и много бързаш, остава само едно: да прикриеш пъпките правилно.

жена измива лицето си, премахване на пъпки правилно

ЕТО това помага срещу пъпки: почистване, грижа и подходящо храна

Пъпките се появяват, когато мастните жлези се запушат и в пората остават бактерии. Срещу този нежелан ефект помага регулирането на производството на себум със здравословна диета и подходящи грижи и почистване на кожата.

КОГА МОЖЕ ДА СЕ ИЗСТИСКА ПЪПКАТА?

Преди да решиш да изстискаш пъпката, е важно следното - погледни „злодея“ отблизо! Трябва да изстискаш пъпката, само когато тя наистина е „узряла“. Ще я познаеш първо по цвета ѝ. Пъпка, която още е дълбоко под кожата, обикновено е едва забележима или леко до умерено зачервена. Когато върхът ѝ излезе на повърхността, само тогава си струва да я стиснеш.

Вече знаеш това? Белият цвят на върха на пъпката се причинява от гноен секрет отвътре. В този случай се говори за гнойна пъпка. Вече има гной и после какво? Трябва да продължиш внимателно, така че пъпката да не се възпали още повече и да не нараниш кожата при стискането. По-нататък ще ти покажем как правилно да изстискаш гнойната пъпка.

пъпки около носа, третиране на пъпки

стискане на черните точки? каква е разликата?

Черните точки са предшественици на пъпките и се получават от запушени пори. Ако не се почистят, черните точки са чудесна храна за бактериите, и ако настъпи инфекция, се развива пъпка. Следователно трябва да се погрижиш за това навреме. Изстискването на черните точки е само един вариант.

стискане на пъпките сама? как да го направиш

Помогни си сама, като подготвиш добре кожата си за процедурата и бъди внимателна.
инхалации, жена си прави инхалация, лекуване на пъпки, парна баня

парната баня ще подготви лицето ти оптимално

изстискай пъпката правилно: стъпка по стъпка

 1. Щателно почисти лицето и ръцете си.
 2. Подготви кожата си с парна баня за лице или с топли компреси. Топлината и влагата отварят порите.
 3. Увий козметична кърпичка около пръстите, с които ще изстискаш пъпката.
 4. Започни да стискаш пъпката от външния ѝ край, като натискаш внимателно.
 5. Ако пъпката поддаде при лек натиск, значи е готова за изстискване. Ако не, трябва да спреш и да изчакаш още няколко дни.
 6. Попий течността от пъпката с чиста кърпа.
 7. Внимателно натисни от различни ъгли, за да изстискаш до край пъпката.
 8. След като пъпката вече е изстискана, почисти мястото с антибактериален тоник и остави кожата да почива. Това дава възможност на раната да се затвори.