Какво-е-хиалурон, хиалуронова киселина, продукти с хиалурон

Какво е хиалуроновата киселина?

АНТИ-ЕЙДЖ ГРИЖА ЗА КОЖАТА ЗА ПОВЕЧЕ СВЕЖЕСТ И ЕЛАСТИЧНОСТ

Като естествен компонент в организма, хиалуроновата киселина задържа водата в кожата. Използвана външно като активна формула, тя може да намали признаците на стареене.

НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТИ ЗА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА

Хиалуроновата киселина подобрява способността на кожата да задържа влагата и да ѝ придава еластичност и свежест. С напредването на възрастта обаче производството на хиалурон в организма намалява.

КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА И КАК ДЕЙСТВА ВЪРХУ КОЖАТА?

Хиалуроновата киселина, известна още като хиалурон, е важен естествен компонент в нашето тяло и се намира в хрущялите и синовиалната течност. Молекулите й могат да се срещат в особено високи концентрации в кожата ни. Терминът хиалуронова киселина е свързан с гръцката дума „hyalos“ и означава „стъклен“. Това се дължи на прозрачната, подобна на гел структура на молекулите на хиалуроновата киселина, когато те влизат в контакт с вода.

Хиалуроновата киселина се използва успешно в съвременната медицина от дълго време, например за лечение на стави, засегнати от артроза. Формулите на продукти с хиалуронова киселина действат като „смазочни материали“. Кожата също може да се възползва от тази естествена съставка с анти-ейдж свойства. Като част от формулите накремове или серуми, хиалуроновата киселина може да предотврати признаците на преждевременно стареене на кожата.

Хиалуронът подобрява способността на кожата да задържа вода, по-точно в извънклетъчната матрица, в която се намират кожните клетки.  Извънклетъчната матрица прилича на гъба, върху която гкожата изглежда гладка и равномерна. Младата кожа е особено богата на хиалуронова киселина и има по-голяма еластичност. Собственото производство на хиалуронова киселина на кожата започва да се забавя след 25-годишна възраст. Това може да доведе до загуба на хидратация и обем на кожата. Появяват се фините линии и могат да се образуват и първите бръчки.

БЪДИ ЩАСТЛИВА В ТВОЯТА СОБСТВЕНА КОЖА

Искаш ли да запазиш младежкия вид на кожата си? Анти-ейдж продуктите с хиалуронова киселина могат да подпомогнат процеса на регенерация на кожата и по този начин да забавят образуването на първите бръчки.

ефикасна анти-ейдж грижа с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е важна съставка в много анти-ейдж продукти. Формулите с активни съставки, естествени затялото, са особено подходящи за предотвратяване на първите признаци на стареене на кожата. Размерът на молекулите на хиалуроновата киселина е от съществено значение.

КАК ДЕЙСТВА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА В КРЕМА?

Ако искаш да се справиш с преждевременното стареене на кожата, правилната грижа за нея играе важна роля. Кремовете и серумите с хиалурон са едни от най-ефективните продукти за анти-ейдж грижа.

Формулите с хиалурон могат да се използват външно и да имат положителен ефект върху външния вид на кожата, например намаляване на бръчките в околоочната зона. Продуктите действат по много различни начини, в зависимост от това дали съдържат късо- или дълговерицна хиалуронова киселина. Съвременните анти-ейдж кремове и серуми често осигуряват на кожата и двата типа:

- Късоверижната хиалуроновакиселина прониква в по-дълбоки слоеве на кожата, попълва бръчките и осигурява повече еластичност. В допълнение, тя стимулира производството на хиалуронова киселина в кожните клетки.*

- По-дълговерижната хиалуронова киселина,  от друга страна, действа на повърхността на кожата. Тя  хидратира и бързо придава на лицето по-свеж вид

*тествано in vitro

5 АНТИ-ЕЙДЖ ПРЕДИМСТВА НА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА

Формулите за грижа с хиалуронова киселина имат голямо предимство пред много други продукти за грижа за кожата: с тях можеш да предотвратиш или да намалиш няколко признака на стареене едновременно.
КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА: НАЙ-ВАЖНИ СВОЙСТВА

ОФОРМЕНИ КОНТУРИ

Нормален процес е контурите на лицето да намаляват с напредване на възрастта. Тези, които използват грижа за кожата с хиалуронова киселина още от ранен етап, поддържат кожата по-стегната и плътна.
КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА: НАЙ-ВАЖНИ СВОЙСТВА

ПОВЕЧЕ ОБЕМ ЗА КОЖАТА

С увеличаване на възрастта кожата на лицето губи своята плътност. Това важи особено за зоната на бузите и линията на брадичката. Концентрираните формули с хиалуронова киселина действат като донори на обем, придавайки по-пълни бузи и младежки вид.
КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА: НАЙ-ВАЖНИ СВОЙСТВА

СВЕЖ ТЕН

Тези, които редовно глезят лицето си със серум с хиалуронова киселина, ще бъдат възнаградени в дългосрочен план с по-свеж вид на кожата.
КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА: НАЙ-ВАЖНИ СВОЙСТВА

ГЛАДКА КОЖА

Малките бръчици и фините линии не могат да бъдат предотвратени с увеличаване на възрастта. Можеш обаче да повлияеш на степента, в която тези бръчки са изразени. Формулите с хиалуронова киселина снабдяват кожата оптимално с влага, намаляват съществуващите бръчки и фини линии и забавят развитието на нови.
КАКВО Е ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА: НАЙ-ВАЖНИ СВОЙСТВА

ПО-ЕЛАСТИЧНА КОЖА

Младата кожа е гладка и еластична. С течение на времето обаче тя губи от еластичността си. Формулите с хиалуронова киселина за грижа за кожата могат да забавят този процес.

и тези статии може да ти харесат

cellular-cushion

NIVEA CELLULAR 3В1 CUSHION: ГРИЖА И ГРИМ В ЕДИН ПРОДУКТ

По-лесен за нанасяне от обикновен фон дьо тен и с повече грижа за твоята кожа – това е NIVEA Cellular 3в1 Cushion. Иновативната формула комбинира цветни пигменти и хидратиращи кожата съставки, които осигуряват естествено покритие на кожата и равномерен тен с младежки и сияен вид, без ефект „маска“!
cushion-make-up

NIVEA CUSHION: КАК ДЕЙСТВА НОВИЯ ФОН ДЬО ТЕН 3В1?

Гъба, напоена с грим? Разкриваме какво представлява грижовният помощник за красива кожа и как да използваш този тип фон дьо тен. Интересни факти за компактния аксесоар за грижа и цвят, който има естествено покритие, осигурява 24. хидратация и прави кожата гладка, сияйна и с младежки вид, без ефект „маска“. 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ