Направи си сам маска за лице, домашна маска за лице, жена с маска и резен краставица

Подхранваща маска за лице за всички видове кожа

КАК ДА ОТКРИЕШ МАСКАТА, КОЯТО ДА ОТГОВАРЯ НА ТВОЯТА КОЖА

Третирането на кожата ти с подхранваща маска е чудесен начин да се поглезиш вкъщи, но изборът на подходящите съставки за твоя тип кожа е от решаващо значение.al.

Предимствата на маските за лице

Понякога ежедневната грижа за кожата просто не е достатъчна - кожата ти жадува за повече!

5 причини, поради които маските за лице са от полза за кожата

 • При покриване на кожата със слой маска е по-лесно проникването на активните съставки в нея. 
 • Премахват се мъртвите клетки на кожата и излишните мазнини от порите. 
 • Увеличава се хидратацията за по-младежки вид на кожата. 
 • Намалява хипер-пигментацията за по-равномерен цвят на кожата. 
 • Специалните формули лекуват и възстановяват увредената кожа. 
 
 

Защо трябва да използвам маски за лице?

Ефикасната маска за лице може не само да ти помогне да се отпуснеш - тя може да направи чудеса за твоята кожа! Освен, че са подхранващи и хидратиращи, някои маски за лице могат и да детоксикират, да тонизират и да намаляват появата на фини линии и бръчки. Кое от това не ти харесва? 


Всеки може да се възползва от редовното използване на маска за лице и това може да бъде чудесна възможност да се откъснеш от света и да се отпуснеш, докато магическата формула действа върху твоята кожа. От ултра-хидратиращите маски за лице до маските за мазна кожа - има голямо разнообразие, за да са задоволени всички, а ключът е в намирането на точно една маска, която да работи специално за теб!


Открий най-добрата маска за лице, подходяща за теб

Всеки един от нас има различни нужди, свързани с грижата за кожата, поради което е от съществено значение да намериш формулата, която да е подходяща точно за теб.

Минимизирай дефектите с маска за лице, заличаваща несъвършенствата

Както и при кожата с акне, хората, които имат проблемна кожа често страдат от зачервяване, възпаление и разширени пори, което може да има огромен ефект върху тяхното самочувствие. Маските за лице могат да помогнат за облекчаване на зачервяването и намаляване на появата на несъвършенства. Изборът на антибактериална маска позволява по-трудно на бактериите, причиняващи недостатъци, да запушат порите и често намалява и излишната мазнина по кожата. 

Една отлична съставка за борба с проблемната кожа е активният въглен. Този герой в грижата за кожата почиства чрез абсорбиране всякакви токсини или примеси. Научи повече за предимствата на активния въглен.

Маска за лице за мазна кожа

Маска за лице за мазна кожа

Мазната кожа изисква маска за лице, която ще контролира нивото на мазните участъци, особено около Т-зоната в центъра на лицето Ексфолиращите маски за лице със съставки като лимонов сок ще затегнат порите, ще намалят лъскавината и ще оставят кожата сияеща.

Правилният начин да нанесеш маска за лице

 • Първо завържи косата си на тила и облечи дрехи, които нямаш нищо против да изцапаш случайно. 
 • Почисти лицето си и внимателно го подсуши с мека кърпа. 
 • Нанеси маската с чисти ръце, като внимателно я нанасяш с потупвания по лицето. 
 • Избягвай деликатната зона около очите, но не забравяй за шията. 
 • Постави две резенчета от краставица върху очите си, за да ти помогнат да се отпуснеш. 
 • Настани се удобно и остави магията на маската да подейства за 15-20 минути. 

Овлажняваща маска за лице за суха кожа

Една от основните причини за избор на маска за лице е да се хидратира сухата кожа. Дали това е в резултат на минусови температури и вътрешни отоплителни системи или пък поради онези примамливо дълги, горещи душове, но сухата и напукана кожа на лицето се среща при всички нас. Но вместо да променяме ежедневните грижи за кожата, нека видим каква разлика може да постигнем с добавяне на хидратираща маска за лице в ежедневието си. 

Целта на маската за лице е да се осигури интензивна хидратация на кожата в допълнение към редовния овлажняващ продукт за по-дълъг период от време. Чрез формиране на бариера пред лицето, хидратиращите маски овлажняват кожата и предотвратяват изсушаването ѝ. Така кожата  изглежда по-мека, по-гладка и блестяща от здраве. 

Често най-хидратиращите съставки за грижа за кожата се намират в кухненския шкаф. Авокадо, банан и мед са идеални за подхранване на лицето. Разгледай нашите рецепти за маски.


Домашна маска за лице

Направи си грижовна 1-минутна маска за лице

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ