Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

wash-your-face-header

Как да измиеш лицето си

Всичко за ежедневния ти почистващ ритуал

Лесно ръководство за правилно, но и нежно измиване на лицето

Процесът на почистване на лицето

Измиването на лицето ежедневно е жизненоважна част от всеки един добър ритуал за грижа за кожата.

Защо почистването на лицето ти е от съществено значение за сияен тен

Кожата на лицето ни трябва да се справи с много неща. Когато нанасяме грима, докосваме лицето си или се движим по замърсена улица, ние я натоварваме. Ето защо почистването два пъти на ден  е изключително важна част от всяка рутинна грижа за кожата, за да се премахнат замърсяванията и мъртвите клетки. 

Едно добро почистващо средство като Почистващ крем NIVEA Creme Care ще премахне всички видове мръсотия, оставяйки кожата ти свежа и гладка - и готова да нанесеш грим или други продукти върху нея.

Често срещани погрешни разбирания за измиването на лицето

  • Измивам лицето си само с вода: Водата сама по себе си няма способността да премахва неразтворими мазни частици като следи от грим и излишен себум. В действителност измиването с топла или дори с гореща вода може да изсуши кожата на лицето.  
  • Ексфолирам лицето си всеки ден: Това всъщност може да причини повече вреда, отколкото е необходимо, и може да раздразни кожата. 
  • Използвам обикновен сапун, за да измия лицето си: Сапунът може да наруши естествения баланс на кожата, като я направи по-стегната и по-суха от преди. Освен това, сапуните нарушават естественото рН на кожата.
 

Как да измиеш лицето си

Съвети за измиване на лицето по правилния начин - за нула време ще имаш чиста и гладка кожа.

Колко пъти на ден трябва да си мия лицето?

wash-your-face-laugh

Често срещано погрешно схващане е, че не е нужно да измиваш лицето си сутрин. Тъй като кожата ни се регенерира, докато спим, е възможно да откриеш, че калъфката на възглавницата е покрита с мъртви клетки или замърсявания. Ето защо почистването два пъти на ден е изключително добра идея.

4 съвета за измиване на лицето

  • Винаги използвай хладка вода - твърде горещата ще дехидратира кожата ти, оставяйки я суха след това.
  • Не опъвай кожата, докато разнасяш почистващото средство, особено около деликатната област на очите.
  • Избягвай прекаленото почистване - два пъти на ден е достатъчно. 
  • Не използвай продукти за грижа за кожата, съдържащи груби химикали.
 

Намиране на подходящия почистващ продукт

Важно е да намериш почистващ продукт, който да отговаря на нуждите на твоята кожа и да оставя усещане за чистота и свежест.

Кажи сбогом на опънатата кожа

skin-complexion-creme-care-products

Някои почистващи продукти могат да отмият естествените мазнини в кожата и това да доведе до сухота и чувство за опънатост. Грижата с NIVEA Creme Care защитава естествения баланс на влажност в кожата, за да предотврати това усещане за сухота.

Продуктовата серия NIVEA Creme Care: Нежно измиване на лицето

Серията NIVEA Creme Care е вдъхновена от NIVEA Creme - продукт, който е обичан от жените от цял свят, поради своите грижовни свойства, от над един век. 

Продуктите, които включват почистващ крем, почистващо мляко и мокри кърпички, са създадени така, че да почистват нежно лицето, докато се грижат за него. Те могат да се използват два пъти дневно, за да накарат кожата ти да се чувства чиста и добре овлажнена.

За кожа, която се чувства обичана: Наслади се на измиването на лицето

tight-skin-kiss

За да почувства кожата ти, че е обичана и за да изглежда добре, трябва да я третираш внимателно. Измий лицето си с продукт, който е нежен към кожата ти и я поддържа също и хидратирана.

Нашите препоръки за теб