Как да измиеш лицето си

ВСИЧКО ЗА ЕЖЕДНЕВНИЯ ТИ ПОЧИСТВАЩ РИТУАЛ

Лесно ръководство за правилно, но и нежно измиване на лицето. Открий защо е толкова важно да поддържаш кожата си чиста и кои продукти и процедури са подходящи за целта. Ежедневната грижа за кожата започва с правилното почистване.

Процесът на почистване на лицето

Измиването на лицето ежедневно е първата и жизненоважна стъпка във всеки един добър ритуал за грижа за кожата. Чистата кожа е защитена от запушване на порите и появата на пъпки и черни точки. Освен това, и гримът стои по друг начин върху нея и то по-дълго! Затова не пренебрегвай тази стъпка и отдели достатъчно време за почистване сутрин и вечер, както и преди лягане.

Защо почистването на лицето ти е от съществено значение за сияен тен

Кожата на лицето ни трябва да се справи с много неща. Когато нанасяме грима, докосваме лицето си или се движим по замърсена улица, ние я натоварваме. Ето защо почистването два пъти на ден е изключително важна част от всяка рутинна грижа за кожата, за да се премахнат замърсяванията и мъртвите клетки.

Един добър почистващ продукт като тези тук ще премахне всички видове замърсявания, оставяйки кожата ти свежа и гладка - и готова да нанесеш грим или други продукти върху нея.

 

Често срещани погрешни разбирания за измиването на лицето

  • Измивам лицето си само с вода: Водата сама по себе си няма способността да премахва неразтворими мазни частици като следи от грим и излишен себум. В действителност измиването с топла или дори с гореща вода може да изсуши кожата на лицето.  
  • Ексфолирам лицето си всеки ден: Това всъщност може да причини повече вреда, отколкото е необходимо, и може да раздразни кожата. Достатъчно е да използваш скраб 1-2 пъти седмично.
  • Използвам обикновен сапун, за да измия лицето си: Сапунът може да наруши естествения баланс на кожата, като я направи по-стегната и по-суха от преди. Освен това, сапуните нарушават естественото рН на кожата.
 
 

Как да измиеш лицето си

Съвети за правилно измиване на лицето - за нула време ще имаш чиста и гладка кожа.
как да измия правилно лицето си
Ръководство стъпка по стъпка за почистване на лицето

Измий ръцете си

Ако по ръцете ти има бактерии, те ще се прехвърлят и върху лицето ти - затова е важно да измиеш ръцете си, преди да започнеш.
 
ръководство за измиване на лицето
Ръководство стъпка по стъпка за почистване на лицето

Намокри лицето си

Наплискай лицето си с топла вода, за да го навлажниш. Това подготвя кожата за последващото цялостно почистване.
продукт за измиване на лице
Ръководство стъпка по стъпка за почистване на лицето

Нанеси почистващия продукт

Вземи количество от почистващия продукт в размер на стотинка и внимателно го масажирай върху лицето си, като се увериш, че покриваш повечето части, но избягвай деликатната област около очите.
 
почистване на лице, ръководство за правилно почистване и измиване на лицето
Ръководство стъпка по стъпка за почистване на лицето

Изплакни лицето

След като нанесеш продукта правилно с масажни движения, използвай само топла вода, за да изплакнеш цялото почистващо средство от лицето с пръсти или хавлия. И ето го резултата - чиста и освежена кожа! Това е толкова лесно!
редовно почистване на лицето

Колко пъти на ден трябва да си мия лицето?

Често срещано погрешно схващане е, че не е нужно да измиваш лицето си сутрин. Тъй като кожата ни се регенерира, докато спим, е възможно да откриеш, че калъфката на възглавницата е покрита с мъртви клетки или замърсявания. Ето защо почистването два пъти на ден е изключително добра идея.

4 съвета за измиване на лицето

  • Винаги използвай хладка вода - твърде горещата ще дехидратира кожата ти, оставяйки я суха след това.
  • Не опъвай кожата, докато разнасяш почистващия продукт, особено около деликатната област на очите.
  • Избягвай прекаленото почистване - два пъти на ден е достатъчно. 
  • Не използвай продукти за грижа за кожата, съдържащи груби химикали.
 
 

Намиране на подходящия почистващ продукт

Важно е да намериш почистващ продукт, който да отговаря на нуждите на твоята кожа и да оставя усещане за чистота и свежест.
продукти за грижа за лице

Кажи сбогом на опънатата кожа

Някои измиващи продукти могат да отмият естествените мазнини в кожата и това да доведе до сухота и чувство за опънатост. Грижата с NIVEA Naturally Good защитава естествения баланс на влажност в кожата, за да предотврати това усещане за сухота. Плюс това, е с веган формула и е създадена с естествени съставки, в хармония с околната среда.
 
измивни продукти за лице, почистване на лицето

ЗА КОЖА, КОЯТО СЕ ЧУВСТВА И ИЗГЛЕЖДА ОБИЧАНА

За да почувства кожата ти, че е обичана и за да изглежда добре, трябва да я третираш внимателно. Измий лицето си с продукт, който е нежен към кожата ти и поддържа оптимално ниво на хидратация. Серия NIVEA Hydra Skin Effect ще се справи страхотно с тази задача и ще ти осигури хидратирана кожа до 72 часа!
 

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ