Какво прави химическия пилинг, жена гледа напред

Какво прави химическия пилинг?

ТВОЕТО РЪКОВОДСТВО ЗА ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ И ЕФЕКТИТЕ МУ

Химическият пилинг расте на популярност, но какъв ефект има той действително върху кожата и дали е единственият начин да имаш лице с по-млад външен вид? Създадохме тази статия, за да проследим какво прави химическия пилинг и какви са ефектите му.

Всичко за химическия пилинг

Какво прави химическият пилинг и защо не винаги е най-добрия вариант за лечение на кожата.

6 недостатъка на химическия пилинг

 • Химическият пилинг винаги е придружен от кожни реакции с възпаления 
 • Има опасност да останат белези 
 • Можеш да забележиш временна или постоянна промяна на цвета на кожата след лечението 
 • Ще трябва да отделиш време за възстановяване след лечението 
 • След процедурата кожата ти ще бъде много чувствителна към UV увреждания, така че трябва да носиш добър слънцезащитен крем с теб
 • Не на последно място, химическият пилинг може да бъде много болезнен 

женско тяло, химически пилинг за тяло

Има ли химически пилинг, използван само за лицето?

Химическият пилинг не е предназначен изключително за използване върху лицето. Въпреки, че най-често срещаните области са лицето и шията, химическият пилинг често се използва и върху тялото, за да се справи с последиците от UV щетите и да се намали появата на стрии.

жена прави козметична процедура, химически пилинг за лице

Действа ли химическият пилинг?

Без съмнение, химическият пилинг може да доведе до видима разлика във външния вид на кожата. Въпреки това, той не е чудодейно решение и тъй като е груб към кожата и може да причини нежелани странични ефекти, обикновено е по-добре да потърсиш други възможности за младежки вид на кожата.

Какво представлява химическият пилинг?

Химическият пилинг представлява разтвор, който се нанася върху кожата, а впоследствие се втвърдява и следва да се отлепи, за да се разкрие по-гладката кожа под него. След това кожата се регенерира с течение на времето чрез произвеждане на нови клетки. Крайната цел на пилинга на лицето е да подобри външния вид на кожата и често да третира бръчките и да намали ефекта от стареенето. 

Химическият пилинг варира в зависимост от използваните химикали и някои лечения работят върху по-дълбоки слоеве на кожата, за да се постигне по-силен ефект. Идеалните потребители са здрави хора с бледа кожа и светла коса. За съжаление, подутите и увиснали части на кожата няма да реагират добре на химическия пилинг и ще трябва да потърсиш други лечения за много дълбоките бръчки. 

Освен това, химическия пилинг проявява няколко сериозни кожни рискове и трябва да се извършва само под наблюдението на специално обучен дерматолог.


Наистина ли е необходим химическият пилинг, за да имаш страхотна кожа?

Научи повече за това как да получиш гладка и здрава кожа, без да е необходим химически пилинг.
ексфолиране за лице

ЕКСФОЛИРАНЕ: ПО-МЛАДА, КРАСИВА КОЖА БЕЗ ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Пилингът за лице действа подобно на ексфолиантите за лице, но на по-дълбоко ниво. И двата продукта премахват мъртвите клетки от кожата и разкриват младата нова кожа отдолу. Опитай да използваш ексфолиант 2-3 пъти седмично и ще се наслаждаваш на гладка кожа.

грижа за очите

Не пропускай зоната на очите!

Казват, че очите са прозорец към душата, но окото често може да бъде първото място, където да се покажат признаци на стареене. Независимо дали става дума за пачи крак или тъмни кръгове, инвестирай в добър крем за очи против стареене като NIVEA Q10 Power Околоочен крем против бръчки.

 

жена на плажа с хавлия върху главата си

Защита срещу UV-лъчите

За UVA лъчите е доказано, че причиняват преждевременно стареене на кожата. Вместо да използваш химически пилинг, за да намалиш тези ефекти, вземи мерки, за да предотвратиш признаците на стареене, като винаги използваш слънцезащитен крем специално за лице. NIVEA Sun има подходящия за нуждите на кожата ти продукт.  

СЪВЕТИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЛЪЧЕЗАРЕН ТЕН - НЯМАШ НУЖДА ОТ ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ ЗА ЛИЦЕ

 • Пий достатъчно вода през целия ден, за да поддържаш кожата хидратирана 
 • Спазвай здравословна диета, богата на плодове, зеленчуци и омега-3 мастни киселини 
 • Прави редовно упражнения, за да увеличиш кръвния поток 
 • Винаги премахвай грима си, за да предотвратиш запушването на порите 
 • Избягвай да докосваш лицето си през целия ден, тъй като може да прехвърлиш бактерии

ЕДНА ДОБРА ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА Е ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕШ!

Въпреки, че химическият пилинг може да бъде от полза, трябва да си наясно с рисковете и винаги да се консултираш с дерматолог. Ако спазваш правилна грижа за кожата, със сигурност ще имаш и млада на вид кожа. Научи повече за антиоксидантът Q10 и как може да поддържа кожата ти млада за по-дълго време в тази статия.

Не забравяй да почистваш лицето си два пъти дневно с помощта на нежно почистващо средство. Това ще спре натрупването на замърсявания и бактерии, което в противен случай може да доведе до запушване на порите. Избери своя почистващ продукт тук.

Една от водещите причини за преждевременно стареене на кожата и появата на бръчки е сухотата на лицето. Избери подхранващ продукт, който е конкретно насочен към процеса на стареене на кожата като дневен крем NIVEA Q10 Power. Добрата ежедневна грижа за кожата означава, че можеш да забравиш за химическия пилинг.

ИНТЕРЕСНИ СЪВЕТИ ЗА ТЕБ