Грижа за кожата с розова вода, Розова вода в козметиката

РОЗОВА ВОДА: КАК ПОМАГА НА КОЖАТА ТИ

Розовата вода е много ценна съставка, особено в козметиката. Тук ще ти разкажем какви са ползите на на ценната течност за кожата ти.

ГРИЖА ЗА КОЖАТА: ЗА КАКВО Е ПОЛЕЗНА РОЗОВАТА ВОДА?

Розовата вода е на върха в тенденциите за красота - и не без основание. Тя има антибактериално и тонизиращо действие и снабдява кожата ти с витамини и хидратация. Освен това, розовата вода успокоява зачервяването и усещането за опънатост и освежава мигновено. Благодарение на своите неутрализиращи pH свойства, розовата вода е изключително мека при почистване и грижа за лицето - подходяща за всеки тип кожа, дори и чувствителна.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РОЗОВАТА ВОДА?

Розовата вода е етерична вода, която се получава от дестилация на специални розови листенца, предимно от маслодайната роза Дамасцена. Тя е естествено богата на хранителни вещества, като витамин А, витамин С или витамин Е. Това я прави популярна съставка в продуктите за грижа за кожата.


РОЗОВА ВОДА: КАКЪВ ЕФЕКТ ИМА ВЪРХУ КОЖАТА?

Розовата вода е с универсално приложение: тя попълва депата на влага в кожата ти и я снабдява с ценни хранителни вещества. Розовата вода има противовъзпалителен ефект, свързва свободните радикали и по този начин поддържа здравата структура на кожата с по-малко раздразнения и бръчки. Също така има способността да успокоява леко отоците, придавайки на уморените и подпухнали очи прилив на свежест.

И още: можеш да използваш розова вода, независимо от твоя тип кожа. Без значение дали е суха, склонна към омазняване или чувствителна - розовата вода е с балансиращ ефект за всеки тип кожа.

 

ПОДПОМАГА БОРБАТА С ПЪПКИТЕ
И ЧЕРНИТЕ ТОЧКИ

Розовата вода е естествено некомедогенна. Това означава, че няма да блокира порите ти и ще позволи на кожата ти да диша добре. Тя също така има антибактериален и противовъзпалителен ефект -  помага за лекуването на кожните раздразнения да се лекуват целенасочено.

АНТИ-ЕЙДЖ ЕФЕКТ С
РОЗОВА ВОДА

Розовата вода е естествен антиоксидант и свързва свободните радикали - това са реактивни молекули, които атакуват здравите клетки и състаряват кожата. Когато кожата ти е добре снабдена с антиоксиданти, тя остава стегната и здрава за по-дълго.

РОЗОВА ВОДА: ДОБАВИ В ТВОЯТА РУТИНА ЗА ГРИЖА

Чудиш се как да включиш розовата вода в твоя ежедневен ритуал за красота? Всъщност има много възможности. Тук ще намериш оптимални съвети за приложението ѝ.

1. ПОЧИСТВАНЕ НА ЛИЦЕТО С РОЗОВА ВОДА

Конвенционалните почистващи продукти оставят усещане на опъване върху кожата ти? Продуктите с розова вода почистват в дълбочина порите, без да изсушават - така кожата ти се чувства кадифено-мека. В зависимост от предпочитанията ти можеш да използваш мицеларна вода или измиващ гел.

2. ОСВЕЖАВАНЕ С РОЗОВА ВОДА

Искаш ли ободряващ бустер на свежест? Независимо дали вече си нанесла грима си или не, можеш да освежиш кожата си по всяко време със спрей за лице, направен от натурална розова вода. Богатият на витамини спрей има ревитализиращ ефект и оставя усещане за еластична кожа. Просто напръскай от около 20см разстояние и готово!

3. ТОНИЗИРАЙ С РОЗОВА ВОДА

Розовата вода е чудесна като тоник за лице. Той регулира нивото на pH, успокоява и подготвя кожата за последващите стъпки за грижа. Просто капни върху памучен тампон и внимателно тонизирай лицето си!

4. ГРИЖА С РОЗОВА ВОДА

В комбинация с липиди и други активни съставки като хиалуронова киселина, розовата вода е ефективен овлажнител за стегната и здрава кожа.

5. АРОМАТЕРАПИЯ С РОЗОВА ВОДА

Главоболие? Стрес? Масажирай челото и слепоочията с розова вода – това може да има успокояващ ефект и да осигури допълнително усещане за релаксация.