Жена си мие косата, употреба на шампоан, шампоан и балсам

Идеалният шампоан за вашата коса

АДАПТИРАНА ГРИЖА ЗА ЗДРАВА, БЛЕСТЯЩА КОСА

За оптимална грижа за косата се нуждаете от шампоан, който е идеален за вашия тип коса. Тук ще откриете информация за различните типове коса с правилната грижа за вашите нужди. Ето как можете да получите най-добрия шампоан за косата си – ден след ден.

Вашата коса: перфектно оформена

Здравата, красива и блестяща коса е въпрос на правилна грижа. Това започва с избор на правилния шампоан за вашия тип кожа.
Gloss kosa

Привлечете вниманието с блестящата си коса

Специалните шампоани за блясък като Hairmilk Natural Shine придават на косата ви ослепителен блясък.
 

Стъпка по стъпка към мечтаната коса

Грижите за косата ви трябва да включват използването на шампоан, който отговаря на нуждите й. Висококачествените шампоани отстраняват мръсотията, остатъците от стилизиращи продукти и себума напълно, като гарантират изключително чувство на свежест за главата.  

За да постигнете максимални резултати, масажирайте количество с размер на лешник в горната част на главата и след това разпределете продукта по останалата част на косата. 

Ако оказвате малко по-голям натиск по време на миенето, мазнината ще се разтвори по-ефективно. Шампоанът не се нуждае от време, за да подейства, така че можете да го изплакнете веднага; уверете се, че сте отмили всички остатъци.

Правилната грижа за косата зависи от типа ѝ.

Решението за това кой шампоан да използвате трябва да зависи от структурата на косъма и състоянието на косата ви.

  • Шампоаните без силикон са особено подходящи за фина коса, тъй като не утежняват косъма. Шампоан Hydro Care без силикон и с екстракт от водни лилии хидратира добре косата ви.
  • Подсилващите шампоани с подхранващи масла трябва да се използват за увредена коса. Шампоанът Hairmilk с протеини и масла възстановява структурата на косъма и намалява цъфтежа и накъсването.
  • Шампоаните против пърхот почистват цялостно скалпа и предотвратяват образуването на пърхот.
  • Шампоаните за боядисана коса, като например NIVEA Color Care & Protect Shampoo, поддържат свежестта на боядисаната коса и ѝ придават блясък.
  • Хидратиращите шампоани с ценни съставки като алое вера и екстракт от водна лилия в NIVEA Shampoo Hydro Care са особено подходящи за нормална коса.
  • Шампоанът NIVEA Balanced & Fresh Care Shampoo с лимонов балсам почиства косата и скалпа нежно, но цялостно. Той придава усещане за свежест – формулата с течен креатин отстранява мазнината от косата и й придава свеж блясък.
 
Папая

Папая

Шампоанът с естествен екстракт от папая регенерира косъма в дълбочина и заглажда повърхността му.
Лимонов балсам

Лимонов балсам

Чиста глава: шампоан с лимонов балсам придава на косата гарантирана свежест.
Бамбук

Бамбук

Видимо здрава: формулата с екстракт от бамбук заздравява косъма от корена, като го прави изключително устойчив.

КАК МОГА ДА РАЗБЕРА КАКВА Е
СТРУКТУРАТА НА КОСЪМА МИ?

Добре структурирана

Основната изграждаща съставка на косъма е кератин. Шампоаните с течен кератин спомагат за поддържане на здравата структура на косата и за възстановяване на увредената коса.

Фина, суха или мазна коса

Структурата на косъма е 90% наследена и може да се определи от анализ на косата, направен от фризьор.

Ако нямате желание веднага да си направите такъв анализ, можете да определите типа на косата си на базата на конкретни показатели: Ако въпреки редовното миене има постоянен мазен слой върху косъма, който го утежнява, тогава е силно вероятно да имате мазна коса.

Ако пък косата ви изглежда като слама и е грапава и лишена от блясък, тогава е по-вероятно да попадне в категорията на изтощената коса. Ако косата ви е тънка и лишена от обем, значи имате фина коса.

По принцип, външните влияния могат да причинят постоянно увреждане на косата. Изрусяването изсушава косата, а топлият сешоар и честото боядисване я отслабват.

Помолете фризьора си за съвет и адаптирайте грижата си за коса към нуждите на косата си – за да изглежда тя красива за дълго.

Идеалният шампоан за всеки тип коса

Интересни съвети за теб