ЗАЩО
УСТОЙЧИВОСТТА Е ВАЖНА ЗА NIVEA

ЕДНА КОЖА. ЕДНА ПЛАНЕТА. ЕДНА ГРИЖА.

ЗАЩО УСТОЙЧИВОСТТА Е ВАЖНА ЗА NIVEA

Като водещ бранд в грижа за кожата с над 100-годишен опит, сме напълно запознати с предизвикателствата, пред които сме изправени: продукти на NIVEA може да се открият в почти всеки дом, тъй като осигуряваме превъзходна грижа за кожата, достъпна за всеки. Поласкани сме от това доверие и искаме да го оправдаем, като ти представяме продуктите ни по най-устойчивия начин. Защото сме загрижени за предизвикателствата с околната среда, колкото и ти. Някои проблеми са видими като замърсяването на планетата заради прекомерните пластмасови отпадъци, докато други не се виждат като например парниковите газове – първопричината за климатичните промени, предизвикани от човешка дейност.

 

В NIVEA сме ангажирани да изпълним своята част в справянето с тези предизвикателства и искаме да сме сигурни, че синята ни планета ще е красив дом за поколения напред.

 

Една кожа. Една планета. Една грижа.

Кожата е в центъра на всичко, което правим в NIVEA. Вярваме, че изследването на биологията на кожата е от ключово значение за нейния здрав и красив вид – за всички типове и цветове кожа. 

Именно кожата е пряката ни връзка с околната среда. Тя ни свързва с близки и скъпи хора и ни позволява да усещаме човешкото докосване. Тя ни помага да усещаме и природните елементи – свежите капки дъжд, полъхът на вятъра или пък топлината на слънчевите лъчи.

Имаме само една планета. Тя е наш дом и разчитаме на здравето на планетата също толкова, колкото разчитаме на здравата кожа. Но планетата ни вече не е в баланс и естествената й красота избледнява заради свръхконсумацията на ресурси и замърсяването на околната среда. Борбата с климатичните промени е най-важното предизвикателство, пред което сме изправени.

NIVEA не иска да правиш компромиси.  Ние се ангажираме в грижата за кожата ти и в същото време защитаваме и опазваме планетата ни. Като променяме продуктите ни,  намаляваме въглеродния им отпечатък и начина, по който правим бизнес, искаме да ти помогнем да се грижиш за кожата ти и за планетата едновременно. Това е дълъг път и имаме още много работа. Независимо от това, NIVEA се наема да вземе всички мерки за грижата отвъд кожата.

Целите на NIVEA за устойчивост

Като водещ бранд в грижата за кожата, устойчивото ни поведение е жизненоважно, ако искаме да имаме полезно въздействие върху планетата. Трябва да сме по-осъзнати колко е важно да пазим красивата ни планета. За да направим това, трябва да работим усърдно, за да овладеем опустошителните ефекти от климатичните промени и замърсяването. Научи повече за целите за устойчивост на NIVEA:

Борбата с климатичните промени: инвестираме много усилия в разработването на възможно най-добрите продукти в грижа за кожата, като постоянно запазваме фокуса върху това как да намалим CO2 емисиите ни и да спестим енергия по цялата ни производствена верига.

- Абсолютно намаляване на общите емисии по цялата верига с до 30% до 2025 г.
- Климатично-неутрални дейности до 2030 г.
- Климатично-неутрализирани продукти 

 

Природосъобразни формули: като въвеждаме използването на природосъобразни и биоразградими алтернативни суровини, се стремим да подобрим природната съвместимост на цялото ни производство и продуктова гама.

- Продуктите на NIVEA ще бъдат 100% без микропластмаси до края на 2021 г.
- Изключително биоразградими полимери във формулите ни за ЕС до края на 2025 г.

 

Устойчиви пластмасови опаковки & намаляване на отпадъците: водени от принципите на цикличната икономика, в NIVEA поехме мисия за отговорна употреба на пластмасата в опаковките ни. Подходът ни е открит: намаляваме пластмасата, колкото се може, рециклираме я, доколкото е възможно, заместваме я, когато има смисъл и поощряваме потребителите ни да използват опаковките повторно.

- 100% повторно пълнене на опаковките, многократни или рециклируеми опаковки до 2025 г.  
- 50% намаляване на първичната пластмаса от петролни суровини до 2025 г.
- 30% рециклирани материали в пластмасовите ни опаковки до 2025 г.
- 30% намаляване на отпадъците от производствените ни мощности до 2025 г.
- Нулеви производствени отпадъци за депата

 

Отговорно добиване: NIVEA се стреми да се отнася с уважение към природата. Затова целите ни са да допринесем за добрите екологични селскостопански практики, да спрем обезлесяването, да подкрепяме общностите и регионите, където отглеждаме суровините ни.

- Всички съставки да са от възобновяеми източници до 2025 г.
- Добиване на суровини без обезлесяване за основните ни материали до 2025 г.
- 100% от палмовото масло е устойчиво добивано от края на 2020 г.
- 100% от опаковъчните ни кутии са със сертификат FSC от 2019 г. 

 

Намаляваме потреблението на вода: като производител на продукти за грижа за кожата сме наясно с огромната ни отговорност и направихме намаляването на потреблението на вода основна тема в подхода ни за устойчивост.

- 25% намалено потребление на вода за продуктовото производство до 2025 г.

 

Една Кожа. Една Планета. Една Грижа.

Искаме да сме 100% прозрачни и да отговорим на всичките ти въпроси за устойчивостта на NIVEA. Ако не можеш да намериш всички отговори на този уебсайт или търсиш по-подробна информация, моля, виж уебсайта за устойчивост на компанията майка на NIVEA, Байерсдорф.