Защита от слънцето за деца

Лято, слънце, забавление на плажа: с правилната защита Слънчевата светлина ни прави щастливи: особено децата. Достатъчната защита от слънце е изключително важна, особено за децата, за да се предотвратят причинени от слънцето увреждания.

Надеждна защита и грижа

Детската кожа – изключително чувствителна и нуждаеща се от защита

Кожата на бебетата и малките деца се нуждаят от изключително високо ниво на защита от слънцето, тъй като е много по-тънка и чувствителна от кожата на възрастните. През първите няколко години от живота собствените защитни механизми на кожата срещу UV лъчението не са достатъчно добре развити: следователно кожата няма защитна устойчивост срещу лъчението. В допълнение, процесите на регенерация на кожата не функционират правилно през първите няколко години от детския живот.  Децата над 3-годишна възраст също така трябва да са изключително внимателни, когато са изложени на слънце, тъй като изгарянето през детството е една от основните причини за рак на кожата на зряла възраст.

Най-добрата защита за деца

Най-добрата защита от слънчевата светлина е сянката. Затова бебета никога не трябва да стоят на силно слънце през първите 12 месеца от живота си. 
Дерматолозите съветват никога да не излагате бебета и деца до 3-годишна възраст на дълготрайна, пряка слънчева светлина. 

Тъй като това не винаги е възможно, те трябва да бъдат защитени от UV лъчението с подходящо облекло и висока защита от слънце. Плътно тъканите материали осигуряват най-добрата защита, а специалното облекло с UV защита е особено практично. То произлиза от Нова Зеландия и Австралия, но сега е широкоразпространено и тук. Има ризи, панталони и тениски, както и бански за плуване навън. Те са изключително леки и изсъхват бързо – следователно са идеалните дрехи за почивка по Средиземноморието, както и за всякакви дейности на открито, особено за бебета и малки деца. 
Трябва също така да използвате поне SPF 30 – или още по-добре 50+ – за деца, например подхранващ слънцезащитен спрей от NIVEA със SPF 50+. Особено за малките препоръчваме водоустойчиви продукти, които им позволяват да участват в забавленията и осигуряват защита дори при плуване и пляскане във водата, като Детски слънцезащитен лосион NIVEA Kids Ultra Protect & Play SPF50+.
 

Правилно обличане на слънце

През лятото малките деца искат само да разкъсат всичките си дрехи и да тичат голи – особено на басейна или около басейна. Независимо колко много се изкушавате да се съгласите с това, трябва да се уверите, че децата винаги са подходящо облечени на слънце.

Необходимо облекло за деца за слънчевите дни

Какво трябва да се носи под слънцето: 
  • Покривало за глава, което защитава не само главата, но и врата, ушите и лицето. 
  • Широки блузи и панталони, които са удобни и въздушни. Препоръчва се UV облекло, което осигурява специална защита от UV лъчението заради импрегнирането и специалната тъкачна техника. UV факторът на това облекло трябва да е поне 30. 
  • UV блузите са особено подходящи за дейности близо до водата, тъй като защитават гърба, раменете и гръдния кош.  
  • Сандали, които достатъчно покриват краката и петите. Горната част на стъпалото се нуждае от особено голяма защита.  
  • Слънчеви очила с UV защита.

Каква е правилната защита от слънце за деца?

Защита от слънцето за деца

Важно е да се използва подходящ слънцезащитен продукт върху частите от тялото, които не могат да бъдат достатъчно защитени с дрехи. Тъй като детската кожа може да се защити от UV лъчението само за няколко минути, винаги нанасяйте слънцезащитен продукт, преди да излезете на слънце, за предпочитане със слънцезащитен фактор 50+. Използвайте слънцезащитни кремове, които защитават срещу UVA и UVB лъчението и са специално разработени за чувствителната детска кожа. При игра във водата и плуване, децата трябва винаги да са защитени с водоустойчив слънцезащитен продукт; нанасяйте повторно след изсушаване.

Достатъчна защита от слънцето за деца

На плажа е трудно да нанасяте слънцезащитен крем върху децата си, тъй като те нямат търпение да правят пясъчни замъци. Затова за нетърпеливите деца препоръчваме използване на слънцезащитен спрей. Той попива бързо в кожата и е лесен за нанасяне.

Забавление на слънце

Колкото по-забавно е да се нанася продукт, толкова повече му харесва на детето да се нанася той. Например, цветните продукти имат допълнителен елемент на игра. Цветът гарантира, че тези продукти могат да се нанесат, без да се пропускат части от тялото, а след нанасяне изчезва.

На обяд – играйте на сянка или дремнете

Между 11 сутринта и 3 следобед, както децата, така и възрастните трябва изцяло да избягват слънцето, тъй като UV лъчението по това време е най-голямо. Затова трябва да намерите сенчесто място или да останете за закрито. Чадърите и навесите осигуряват подходящи сенчести места в градината, където децата също могат да играят в най-топлото време на деня. Децата обаче се нуждаят и от облекло и защита от слънце и на сянка. Когато сте на море, използвайте сутрините и късните следобеди за копаене в пясъка, пляскане и плуване – не само е по-полезно за здравето, но и много по-приятно!

СЛЪНЦЕЗАЩИТА 5-В-1 – ЩО Е ТО?

Уникалната формула на серия NIVEA SUN защитава здравето на кожата по пет съществени начина.

  1. Дълготрайна UVA / UVB защита.
  2. Незабавна UVA / UVB защита.
  3. 48-часова хидратация.
  4. Екстра-водоустойчиви.
  5. Дерматологично и педиатрично одобрени.

Това са наистина повече от обикновени слънцезащитни продукти, които с право заслужават да са №1! Открий експертните съвети за слънцезащита за бебета и деца тук.