NIVEA SUN всичко за грижа за кожата под слънцето, слънцезащита за всеки тип кожа

Всичко за грижата за кожата под слънцето

Независимо от типа на кожата ти е важно тя да бъде защитена от слънцето с подходящата слънцезащита. Научи всичко за различните видове UV лъчи и кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за твоя тип кожа.

НАУКАТА ЗАД СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА

Знаеш ли каква е разликата между UVA и UVB лъчите? С този наръчник за слънцезащита можеш да се погрижиш за кожата си ефикасно и да научиш всичко за грижата за кожата под слънцето.

Разкриване на UV загадката

UV означава ултравиолетово лъчение. UV лъчите обикновено се съдържат в слънчевата светлина и могат да бъдат разделени на две категории: UVA и UVB лъчи.

Когато прекарваме време на слънце, UV лъчите карат кожата ни да почернява или да изгаря. Кожата ни потъмнява, което е вид защита, за да предотврати навлизането на лъчите в дълбочината на кожата.

Всички продукти NIVEA SUN защитават кожата от UVA и UVB лъчите веднага след нанасяне.

отражение на UV лъчи

Всичко за UVA лъчите

UVA е форма на UV лъчението, която е отговорна за слънчевите алергии, както и за дългосрочните увреждания като преждевременно стареене на кожата. В сравнение с UVB, UVA светлината има по-ниска енергия, но може да проникне в дълбоките слоеве на кожата.
синьо небе с облаци и слънце

Разкриване на UVB лъчите

 Високата енергия на UVB лъчите може да причини болезнено изгаряне и може пряко да увреди ДНК-то в кожните клетки. Прекаленото излагане на UVA и UVB лъчи може да причини рак на кожата. Важно да се избира слънцезащитен лосион, който създава бариера върху кожата срещу UVA и UVB лъчите.

Какво е SPF?

SPF означава слънцезащитен фактор. Когато умножиш SPF по личното си време в минути, което можеш да прекараш под слънцето, без да изгориш, ще разбереш колко време е безопасно да останеш под слънцето. Времето ти за самозащита e между 5 и 30 минути, съгласно типа на кожата ти.


ОТКРИЙ НАЙ-ДОБРИЯ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН ПРОДУКТ

След като знаеш как функционират слънцезащитните продукти, е време да разбереш как да се предпазиш от слънцето и каква е разликата между различните SPF фактори.

Какъв слънцезащитен фактор трябва да използвам?

Времето, което можеш да прекараш на слънце, без да изгориш, зависи от типа на кожата ти и SPF фактора на използвания слънцезащитен продукт. Ако си със светла кожа или прекарваш цял ден на плажа, се довери на слънцезащитен продукт с висок слънцезащитен фактор SPF, като NIVEA SUN Protect & Moisture Хидратиращ лосион SPF50.

 
жена на плажа гледа през рамо, слънцезащита
СЛЪНЦЕЗАЩИТА СПОРЕД ТИПА НА КОЖАТА

СВЕТЛА КОЖА

Ако си със светла кожа, понякога придобиваш и тен, но обикновено по-скоро изгаряш. Най-вероятно имаш тъмна коса и зелени или кафяви очи. Нанасянето на слънцезащитен продукт с висок фактор SPF е жизненоважно за теб, но за да се предпазиш, по-добре е да си на сянка в интервала между 11 и 15 часа.

 
жена в бански костюм с тъмна кожа, слънцезащитни продукти
СЛЪНЦЕЗАЩИТА СПОРЕД ТИПА НА КОЖАТА

ТЪМНА КОЖА

Ако имаш по-тъмна кожа, то ти си най-малко чувствителна към UV лъчението. Въпреки малката вероятност да изгориш в сравнение с други типове кожа, слънцето все пак може да нанесе вреди. Използвай подходящ продукт със SPF, за да я защитиш от вредите от слънцето и да намалиш риска от рак на кожата.

 
слънцезащита за чувствителна кожа, NIVEA SUN
СЛЪНЦЕЗАЩИТА СПОРЕД ТИПА НА КОЖАТА

ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Ако кожата ти е тип 1 или 2 – бледа кожа, руса или рижа коса – най-вероятно е и чувствителна към слънцето. Когато използваш NIVEA SUN Protect & Moisture Хидратиращ лосион SPF50 и защитаваш тялото си от слънцето, можеш да останеш на слънце 50 пъти по-дълго, отколкото без слънцезащитен продукт.
 
слънцезащита за тъмна кожа
СЛЪНЦЕЗАЩИТА СПОРЕД ТИПА НА КОЖАТА

ТЪМНА КОЖА И ТЪМНА КОСА

При жените с маслинен тен и по-тъмна коса кожата е по-устойчива на увреждане. Макар че трябва да защитаваш кожата си от UV лъчите с продукт като NIVEA SUN Protect & Moisture Хидратиращ лосион SPF30, е много по-вероятно да почернееш, отколкото да изгориш.