Опъната кожа: как да избегнеш това

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИШ ЧУВСТВОТО НА ОПЪНАТОСТ СЛЕД ПОЧИСТВАНЕ?

Много потребители предполагат, че почистващите продукти за лице оставят чувство на стегнатост за кожата - новата почистваща серия на NIVEA се грижи и защитава по време на почистване.

Защо кожата се чувства опъната след почистване?

Неприятно е да чувстваш опънато лицето си непосредствено след почистване, но не е необичайно и може да се избегне!

4 общи недостатъка на традиционните почистващи продукти

  • Могат да повлияят на естествения pH баланс на кожата 
  • Някои оставят неприятни остатъци върху повърхността на кожата 
  • Могат да премахнат от кожата естествената ѝ бариера от  влага и липиди
  • Могат да влошат акнето и други кожни раздразнения

Какво кара някои почистващи продукти да изсушават кожата на лицето?

Ключът за приятно почистване е в намирането на подходящ почистващ продукт за вида и състоянието на кожата ти. Ако например имаш суха кожа, на кожата ѝ липсват влага и липиди. Продукт за почистване, който е твърде груб, може да направи положението още по-лошо. Ето защо трябва да потърсиш почистващ продукт, който напълно почиства, но в същото време се и грижи за кожата ти. 

Ако продуктът за почистване на лице, който използваш, не отговаря на типа на кожата ти, може да имаш чувството, че почистващото средство я изсушава и че е твърде агресивно към кожата ти. 

Нарушаването на тази естествена бариера от влага и липиди може да позволи на дразнители и алергени да проникнат в кожата, което води до допълнителни проблеми. 

Почистване на лицето със сапун

Почистване на лицето със сапун: бъди внимателна!

За разлика от сапуна, почистващите продукти за лице са специално разработени, за да отчетат нуждите на кожата на лицето, като например собственото pH на кожата. Ето защо е силно препоръчително да използваш почистващи продукти за лице, а не обикновен сапун за почистване на лицето.
Опъната кожа на лицето

Опъната кожа на лицето - може ли да е нещо друго?

Сухата кожа може да е следствие от много неща. Ако твоят почистващ продукт не е виновникът, може да откриеш, че сухата кожа на лицето е причинена от груби климатични условия, много горещи вани или душове или поради увреждане от UV лъчи. 

Кожата на лицето ни трябва да се справя с много неща през деня

Независимо дали се нанася грим, дали докосваш лицето или пък поради замърсителите във въздуха, кожата трябва да се справя с много неща през деня. За да се противодейства на това, повечето жени избират да почистват лицето си поне веднъж на ден. Въпреки това, намирането на най-добрия почистващ продукт за суха кожа, която е натоварена от ежедневието, може да бъде трудна задача. 

Твоят почистващ ритуал не трябва да оставя кожата ти раздразнена и суха и затова почистващите продукти NIVEA Creme Care добавят грижовен елемент към твоята рутинна грижа за лицето, за да се чувстваш добре в собствената си кожа.


Нов тип почистване: Почистваща серия NIVEA Creme Care

Почистващите продукти от серията NIVEA Creme Care могат да сложат край на опънатата кожа, благодарение на грижовната формула за почистване. 

Поддържай естествения баланс на влага в кожата

Когато кожата ти е лишена от хидратация, това води до опъване. Серията NIVEA Creme Care съдържа защитен грижовен комплекс на NIVEA - крем, съставен от Eucerit, глицерин и пантенол, който запазва естествения баланс на влага в кожата. 

Защо някои почистващи продукти изсушават кожата?

  • Нежно се грижи за кожата, докато я почиства 
  • Не съдържа прекалено груби съставки, които да причиняват опъване на кожата  
  • Подходяща е за употреба сутрин и вечер  
  • Подходяща е за всички видове кожа - дори за чувствителна кожа 
  • Предлага уникалния и разпознаваем аромат на NIVEA

Какво представлява серията почистващи продукти NIVEA Creme Care?

NIVEA Creme Care е серия от почистващи продукти, вдъхновени от култовия и много грижовен NIVEA Creme. Продуктите слагат край на почистващите ритуали, които оставят чувство на опънатост за кожата. 

Чрез цялостното почистване на кожата от замърсявания и внимателната грижа за нея в същото време, серията продукти ще остави кожата да се чувства чиста, освежена и овлажнена.
tight-skin-kiss

За лице, което се чувства обичано

За да поддържаме кожата си здрава и изглеждаща страхотно, трябва да й покажем любовта и грижите, които заслужава. Намирането на правилното почистващо средство за ритуала ни за красота, което не оставя кожата опъната и суха, е много важна част от това.

Различни продукти, отговарящи на различни нужди

Всички ние имаме различни навици и очаквания за грижа за кожата - затова серията NIVEA Creme Care съдържа три различни продукта, които да отговарят на различните предпочитания. 

Първият продукт в серията е Почистващо мляко за лице NIVEA Creme Care. То се нанася най-добре, когато се разнася върху лицето с помощта на памучен тампон, за да почисти внимателно и да освежи кожата, без да се налага да използваш вода. 

Следва Почистващ крем за лице NIVEA Creme Care, който може да се масажира върху мокра кожа и да се изплакне - чудесно, ако искаш да използваш вода за цялостно усещане за почистено лице. 

Последният продукт от серията са Почистващи кърпички NIVEA Creme Care. За всяка жена е полезно да държи пакет почистващи кърпички в чантата си, тъй като те са изработени от изключително мека тъкан и са идеални за почистване на лицето в движение. 

product-stage-bg

Продуктова серия NIVEA Creme Care

Интересни съвети за теб