Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Опъната кожа

Опъната кожа: как да избегнеш това

Как да предотвратиш чувството на опънатост след почистване?

Много потребители предполагат, че почистващите продукти за лице оставят чувство на стегнатост за кожата - новата почистваща серия на NIVEA се грижи и защитава по време на почистване.

Защо кожата се чувства опъната след почистване?

Неприятно е да чувстваш опънато лицето си непосредствено след почистване, но не е необичайно и може да се избегне!

4 общи недостатъка на традиционните почистващи продукти

  • Могат да повлияят на естествения pH баланс на кожата 
  • Някои оставят неприятни остатъци върху повърхността на кожата 
  • Могат да премахнат от кожата естествената ѝ бариера от  влага и липиди
  • Могат да влошат акнето и други кожни раздразнения

Какво кара някои почистващи продукти да изсушават кожата на лицето?

Ключът за приятно почистване е в намирането на подходящ почистващ продукт за вида и състоянието на кожата ти. Ако например имаш суха кожа, на кожата ѝ липсват влага и липиди. Продукт за почистване, който е твърде груб, може да направи положението още по-лошо. Ето защо трябва да потърсиш почистващ продукт, който напълно почиства, но в същото време се и грижи за кожата ти. 

Ако продуктът за почистване на лице, който използваш, не отговаря на типа на кожата ти, може да имаш чувството, че почистващото средство я изсушава и че е твърде агресивно към кожата ти. 

Нарушаването на тази естествена бариера от влага и липиди може да позволи на дразнители и алергени да проникнат в кожата, което води до допълнителни проблеми. 

Почистване на лицето със сапун: бъди внимателна!

Почистване на лицето със сапун

За разлика от сапуна, почистващите продукти за лице са специално разработени, за да отчетат нуждите на кожата на лицето, като например собственото pH на кожата. Ето защо е силно препоръчително да използваш почистващи продукти за лице, а не обикновен сапун за почистване на лицето.

Опъната кожа на лицето - може ли да е нещо друго?

Опъната кожа на лицето

Сухата кожа може да е следствие от много неща. Ако твоят почистващ продукт не е виновникът, може да откриеш, че сухата кожа на лицето е причинена от груби климатични условия, много горещи вани или душове или поради увреждане от UV лъчи. 

Кожата на лицето ни трябва да се справя с много неща през деня

Независимо дали се нанася грим, дали докосваш лицето или пък поради замърсителите във въздуха, кожата трябва да се справя с много неща през деня. За да се противодейства на това, повечето жени избират да почистват лицето си поне веднъж на ден. Въпреки това, намирането на най-добрия почистващ продукт за суха кожа, която е натоварена от ежедневието, може да бъде трудна задача. 

Твоят почистващ ритуал не трябва да оставя кожата ти раздразнена и суха и затова почистващите продукти NIVEA Creme Care добавят грижовен елемент към твоята рутинна грижа за лицето, за да се чувстваш добре в собствената си кожа.

Нов тип почистване: Почистваща серия NIVEA Creme Care

Почистващите продукти от серията NIVEA Creme Care могат да сложат край на опънатата кожа, благодарение на грижовната формула за почистване. 

Какво представлява серията почистващи продукти NIVEA Creme Care?

NIVEA Creme Care е серия от почистващи продукти, вдъхновени от култовия и много грижовен NIVEA Creme. Продуктите слагат край на почистващите ритуали, които оставят чувство на опънатост за кожата. 

Чрез цялостното почистване на кожата от замърсявания и внимателната грижа за нея в същото време, серията продукти ще остави кожата да се чувства чиста, освежена и овлажнена.

Поддържай естествения баланс на влага в кожата

tight-skin-smile

Когато кожата ти е лишена от хидратация, това води до опъване. Серията NIVEA Creme Care съдържа защитен грижовен комплекс на NIVEA - крем, съставен от Eucerit, глицерин и пантенол, който запазва естествения баланс на влага в кожата. 

Защо някои почистващи продукти изсушават кожата?

  • Нежно се грижи за кожата, докато я почиства 
  • Не съдържа прекалено груби съставки, които да причиняват опъване на кожата  
  • Подходяща е за употреба сутрин и вечер  
  • Подходяща е за всички видове кожа - дори за чувствителна кожа 
  • Предлага уникалния и разпознаваем аромат на NIVEA

За лице, което се чувства обичано

tight-skin-kiss

За да поддържаме кожата си здрава и изглеждаща страхотно, трябва да й покажем любовта и грижите, които заслужава. Намирането на правилното почистващо средство за ритуала ни за красота, което не оставя кожата опъната и суха, е много важна част от това.

Различни продукти, отговарящи на различни нужди

Всички ние имаме различни навици и очаквания за грижа за кожата - затова серията NIVEA Creme Care съдържа три различни продукта, които да отговарят на различните предпочитания. 

Първият продукт в серията е Почистващо мляко за лице NIVEA Creme Care. То се нанася най-добре, когато се разнася върху лицето с помощта на памучен тампон, за да почисти внимателно и да освежи кожата, без да се налага да използваш вода. 

Следва Почистващ крем за лице NIVEA Creme Care, който може да се масажира върху мокра кожа и да се изплакне - чудесно, ако искаш да използваш вода за цялостно усещане за почистено лице. 

Последният продукт от серията са Почистващи кърпички NIVEA Creme Care. За всяка жена е полезно да държи пакет почистващи кърпички в чантата си, тъй като те са изработени от изключително мека тъкан и са идеални за почистване на лицето в движение. 

product-stage-bg

Продуктова серия NIVEA Creme Care

Нашите препоръки за теб